اغلب آثار تولید شده توسط اغلب بانوان موسیقیدان زن به لحاظ شنیداری عمری کوتاه دارند و در میان آنها کمتر اثری را میتوان سراغ داشت که در لیست ماندگاران موسیقی ایرانی قرار گیرد. البته این اتفاق صرفا منحصر به موسیقی بانوان نیست و در تمام بخشها و گونهها به چشم میخورد اما از آنجا که بخش زیادی از جمعیت فعالان موسیقی را بانوان تشکیل میدهند و گروههای متعددی با محوریت بانوان در زمینه موسیقی فعال هستند، این کاستی شکل و شمایلی جدیتر و پررنگتر به خود میگیرد.
پری ملکی که یکی از پیشگامان موسیقی بانوان ایران محسوب میشود، موسیقیدان و بانوی آوازخوانی است که در دهه هفتاد باوجود محدودیتهای بسیار گروه موسیقی بانوان «خنیا» را تشکیل داد و در شرایط سخت آن دوران چندین کنسرت را روی صحنه برد و چند سال بعد با همراهی و همخوانی آقایان برای عموم به اجرای برنامه پرداخت.
پری ملکی که آواز سنتی را نزد هنرمندانی چون محمود کریمی، نصراله ناصرپور و علی جهاندار آموخته و طی سالها و دهههای گذشته مستمرا در زمینه آموزش فعال بوده و شاگردان متعددی را تربیت کرده، میگوید: نوازندگان خانم بسیار خوبی داریم اما زمانی که آثار آنها صرفاً برای بانوان اجرا میشود و هیچ انگیزهای برای ارائه آثار با کیفیت و ماندگار وجود ندارد، آنها صرفا به اجرا میاندیشند و از باقی مسائل سرسری میگذرند.