تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات علیرضا علینژاد

 سعید دهقان، وکیل دادگستری از برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات علیرضا علینژاد، در تیرماه ۹۹ و در شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه خبرداد. علیرضا علینژاد، برادر مسیح علینژاد، روزنامه نگار ایرانی ساکن آمریکا از تاریخ ۳ مهرماه ۹۸ در بازداشت به سر می‌برد.

 جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات علیرضا علی نژاد، اوایل تیرماه ۹۹ و در شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار خواهد شد.

سعید دهقان، وکیل دادگستری ضمن اعلام این خبر گفت: “موکلم تاکنون حدود هشت ماه است که در بازداشت به سر می‌برد. امیدوارم با توجه به اصل شخصی بودن مجازات که از اصول مهم حقوق جزا و جرم شناسی است، موکلم به عنوان یک نویسنده، ویراستار و به عنوان پدر دو کودک از مسیر سوءتفاهم عبور کنند”.

دهقان با ابراز نگرانی از وضعیت بازداشتی‌ها در ایام کرونایی گفت: “بازداشتی‌ها چون محکومیت قطعی ندارند، مشمول عفو، آزادی مشروط و مرخصی نیستند و نمی‌توانند از این امتیازات بهره‌مند شوند و در نتیجه شرایط بغرنج، بلاتکلیف و برزخی دارند. نگرانی ما در شرایط خاص شیوع بیماری واگیردار کرونا که دنیا را متوقف کرده، سلامت زندانیان، زندانبانان، مددکاران، دادیاران، کارکنان زندان، کارکنان شعب دادگاهها و حتی قضات است. همه این افراد حق زندگی دارند و وقتی راه حلی با عنوان «آزادی موقت» وجود دارد، دلیلی ندارد که به نوعی این افراد در وضعیت پرریسک قرار گیرند”. در خصوص آقای علینژاد گفتنی است که وی در تاریخ ۳ مهرماه ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد.

مسیح علینژاد پیشتر با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود گفته بود که بازداشت وی با چشم بند توسط کسانی که خود را مامورین وزارت اطلاعات معرفی کرده اند و در مقابل چشمان کودک خردسالش صورت گرفته است.

علی (علیرضا) علینژاد نسبت برادری با مسیح علینژاد، روزنامه نگار ایرانی ساکن آمریکا دارد، بازداشت اعضای خانواده فعالان سیاسی برای تحت تاثیر قرار دادن فرد منتقد یا مخالف حکومت مسبوق به سابقه است.

سازمان عفو بین الملل نیز روز در تاریخ ۵ مهرماه ۹۸ با صدور بیانیه ای نسبت به این بازداشت ها واکنش نشان داد. به گفته‌ی فیلیپ لوتر، مدیر پژوهش‌ها و امور حقوقی خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین‌الملل؛ «این دستگیری‌ها اقدام گستاخانه‌ای از جانب مقام‌ها و مسئولان ایرانی برای مجازات کردن مسیح علی‌نژاد به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیزش در دفاع از حقوق زنان است. دستگیری بستگان یک کنشگر برای مرعوب کردن و ساکت کردن او برخورد شرم‌آور و بزدلانه‌ای است.»