جواد هاشمی: کاش همه شرایط ده‌نمکی را داشتند

این روزها سرش خیلی شلوغ است، بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون که سال هاست در نقش های اغلب مثبت دیده شده، مدتی است که جنجال ماجرای تبلیغ برای خرید خانه در دبی را از سر گذرانده و مشغول آماده سازی سریال شبکه نمایش خانگی «پیشونی سفید» است.

در این گفت و گو به بهانه بازی در سریال «دادستان»‌ با او همکلام شدیم و مصاحبه مان به حواشی اخیر او و مخالفت اش با درخواست اولویت واکسیناسیون هنرمندان کشیده شد.

اکنون سریال «پیشونی سفید» را در مرحله پیش تولید برای شبکه نمایش خانگی دارید، شما هم به دلیل اوضاع نامناسب سینما و گرایش مردم به شبکه نمایش خانگی به سمت این رسانه رفته اید؟

همین طور است. در دوران شیوع کرونا ،بیشترین سخت گیری را در حوزه سینما و تئاتر می بینیم و شکر خدا بقیه مشاغل مشغول به کار هستند و حتی مسافرت ها رو به راه است، متاسفانه سینما و تئاتر یک شکست جبران ناپذیر را تجربه می کنند، در صورتی که هنرمندان زنده و بدون شک قشر آسیب پذیر جامعه هستند.

به تازگی تزریق واکسن کرونا در کشور آغاز شده در خواستی از سوی نظام پزشکی مبنی بر اولویت یافتن هنرمندان مطرح شده است.

موافق نیستم که هیچ قشری نه سیاسی ها و نه هنرمندان، فرهنگیان و ورزشکاران پیشقدم باشند . ما با بقیه فرقی نداریم، اما خودم جزو افراد داوطلب خواهم بود.

با وجود بیکاری خیلی از هنرمندان در یک سال اخیر، شما مشغول به کار بودید، دلیل اش چه بود؟

کارهای کوتاه گرداننده زندگی نیست. در یک‌سال و نیم‌ اخیر مشغول بازی در «شب های مافیا»، «شام ایرانی» و «دادستان» بودم . البته فیلم هم ساختم و سه فیلم روی دستم مانده، «تورنادوی 2» (جزیره فضایی) و «شهر گربه ها»ی 1 و ۲ را آماده اکران دارم که متاسفانه در این شرایط اکران نخواهد شد، چون فیلم هایی که می سازم پرهزینه است و خیلی پروداکشن دارد. سرمایه گذاران که یکی از آن ها خودم هستم، تمام هستی شان را از دست داده اند و هیچ مسئولی به دادشان نمی رسد و این نشان می دهد که سینما را دوست ندارند، یا اگر دوست دارند باید سینمای دولتی ساخته شود؛ سینمایی که به اعتقاد من دلی نیست.

در ژانر کودک مثلاً «فیلشاه» اگر توسط بخش خصوصی ساخته شود، باید 20، 30 میلیارد تومان هزینه شود و «فیلشاه» به دلیل ملاحظات دولتی، فیلمی نبود که بچه های امروز با آن ارتباط برقرار کنند. امروز خوراک آن ها ارتباط مستقیم با موسیقی است و سیستم دولتی نمی خواهد باور کند. به همین دلیل در پخش تلویزیونی «پیشونی سفید» از 90 دقیقه، 29 دقیقه موسیقی را حذف کردند.

البته شما سال هاست با سیاست ها و خطوط قرمز آشنا هستید.

بله، اما دلیل شان قانع کننده نبود. تا وقتی این گونه پیش برود، تمام خواسته های بچه ها با تماشای فیلم های خارجی برآورده می شود. بنیاد سینمایی فارابی، سازمان اوج و تلویزیون به من کمک نکردند که یک فیلم خوش منظر و خوش قواره برای بچه ها بسازم! پول دولت و ملت خرج فیلم هایی می شود که من نمی گویم بد هستند، مثلاً فیلم سینمایی «یدو» خوب و افتخار فارابی این است که «یدو» را ساخته و شش جایزه از جشنواره فیلم فجر امسال گرفته، اما کدام نوجوان و کودک این فیلم را می بیند و در او نفوذ می کند؟ مگر بچه ها فیلم «بیست و سه نفر» را دوست داشتند؟!