محسن نامجو، نوازنده و خواننده ایرانی در پیامی ویدئویی از کسانی که از او آزار جنسی دیدهاند عذرخواهی کرده است. این پیام اما در شبکههای اجتماعی مورد انتقادهای شدید و نیز تأیید قرار گرفته است.
محسن نامجو در ویدئویی که شامگاه جمعه ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) انتشار داده میگوید به دلیل اتهاماتی که به او در مورد آزار جنسی وارد شده است، از سوی برخی دوستانش طرد شده که تلخی آن باعث تأسف اوست.
او میگوید از شنیدن این اتهامات “ترس مطلق” به او دست داده و تنها کاری که میتوانسته بکند، ابراز “آن چیزی است که نکرده است” و آن “کلمه شنیع تجاوز است”.
نامجو گفت در ویدئو پیشین خود در ماه سپتامبر ۲۰۲۰ “به اندازه کافی شفاف و صادق نبودهام” و “من میپذیرم که این رفتار اشتباه بود”.
محسن نامجو ویدئوی پیشین را در پی طرح اتهامات زنی با اکانت “ماهی” انتشار داد که در آن تمام اتهامات علیه خود را رد کرده بود.
حال او در ویدئوی اخیر گفته است “من نمیخواهم تصویر نمادین مرد قلدر ایرانی باشم که غرورش به او اجازه عذرخواهی نمیدهد، مثل حکومتمان که انسانها را در زمین و آسمان میکشد و به حقوقشان تجاوز میکند و عذر هم نمیخواهد”.
این هنرمند ایرانی در بخش دیگری از ویدئوی بیش از هفت دقیقهای خود گفت: «دوستان، خانمهای محترم؛ بنده، محسن نامجو بابت هرگونه رفتار یا گفتاری که در سالهای گذشته نسبت به شما اشتباه و یا آزارنده بوده صمیمانه، خالصانه و متواضعانه عذرخواهی میکنم؛ هم از شما و هم از خانواده نجیب و محترمتان و همچنین دوستان مشترک دلجویی میکنم.»
او گفت که رفتارش برآیند “عدم آموزش و روابط صحیح در یک فرهنگ هزارانسالهی مردسالار” بوده است. نامجو افزود، برای هر گونه دلجویی و ترمیم این روابط آماده است.
او ادامه داد، مدتهاست که از طریق روانکاو و مطالعه و مشاوره در تلاش برای درک ریشههای این گونه رفتار است و از مخاطبان خود خواست: «خواهش میکنم من را ببخشید و به من فرصت جبران بدهید».
او از مخاطبان خود درخواست کرد هنرمندانی که با او همکاری میکنند را مورد شماتت قرار ندهند و آنها را محکوم نکنند. نامجو گفت باید “به فکر ترمیم باشیم و نه بُل گرفتن از یکدیگر”. او به محدودیتهای زنان ایران و حقکشی علیه آنها اشاره کرد و افزود که باید صدای حقطلبانه آنها بود.
در پی انتشار این ویدئو یک فایل صوتی نیز از یک گفتوگوی خصوصی با محسن نامجو منتشر شده است که در آن او سخنانی میگوید که خلاف اظهاراتش در این ویدئوی اخیر است.