گزارش نقض حقوق هـنرمـــــــــندان در فروردین ماه 1400
- ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر
هیچکس نمی بایست مورد شکنجه یا بیرحمی و آزار، یا تحت مجازات غیرانسانی و یا رفتاری قرارگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی گردد.
با توجه به حجم بالای سانسور و عدم درج کلیه خبرهای مربوط به نقض حقوق هنرمندان ، این گزارش تنها ۲۰٪ خبرهای موجود در کشور را بازتاب خواهد داد.
در گزارش فروردین ماه 1400 به شرح نقض حقوق هنر و هنرمندان می پردازیم:
اجتماعی
نوروز در «شاهنامه»
نوروز دومین جشنی است که فردوسی در اثر خود، «شاهنامه» به توصیف آن میپردازد. به گزارش ایسنا، گروه واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در نوشتاری در اینباره توضیح میدهد: «نوروز مهمترین و بزرگترین جشن ایرانیان است. دومین جشنی که در شاهنامه توصیفش را میخوانیم نوروز است که در دوران جمشید بنیاد گذاشته شد. دوران جمشید دوران شکوفایی و پیشرفتهای کلانِ تمدن ایرانی است.
زبان بیزبان تلویزیون برای ناشنوایان
ایسنا/همدان یک مجری و مترجم ناشنوایان در سازمان صداوسیما مطرح کرد: استفاده از برنامه های سازمان صداوسیما به عنوان ارزان ترین تفریح فرهنگی در شرایط فعلی، حق طبیعی همه مردم از جمله ناشنوایان است اما رویدادی ساده به نام زیرنویس و ترجمه فیلم ها، ناشنوایان را از حق طبیعی شان محروم کرده است.
زمزمه بدرود با محمود خوشنام
امروز دوشنبه دوم فروردين ۱۴۰۰ مراسم بدرود و خاكسپاری پیکر دكتر محمود خوشنام، پژوهشگر و کارشناس مطرح موسیقی در آرامگاه مركزی بُن برگزار شد. در مراسم یادبود و خاکسپاری پژوهشگر موسيقی، محمود خوشنام دوستان و دوستداران او با وجود محدوديتهای سنگين زمانه كرونا گردهم آمدند و یادش را گرامی داشتند.
از حاشیه کنسرت شجریان پسر تا نامگذاری خیابان شجریان پدر!
۹۹ سال عجیبی برای موسیقی بود؛ دیگر امکان ادامه راه در مسیر قبلی وجود نداشت و باید راه حل دیگری در پیش گرفته می شد. این سال، سادهترین دلخوشی ها را در هر حوزه ای از جمله فرهنگ و هنر از انسان دریغ کرد و بسیاری از هنرمندان را از ما گرفت. به تبع چنین شرایطی که ویروس مرگبار کرونا رقم زد، سال ۹۹ رنگ دیگری به رویدادهای موسیقایی بخشید و تا حدودی باعث تضعیف فعالیت اهالی هنر شد.
گوینده پیشکسوت رادیو نمایش دار فانی را وداع گفت
احمد گنجی از هنرمندان، گویندگان و بازیگران پیشکسوت نمایش های رادیویی دار فانی را وداع گفت. به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی رادیو نمایش، احمد گنجی از بازیگران، گویندگان و هنرمندان پیشکسوت نمایشهای رادیویی درگذشت.
درآمد بازیگران شبکه نمایش خانگی چقدر است؟
برخلاف آثار سینمایی که هر بازیگری میتواند رقمی را به تهیهکننده پیشنهاد کند، در شبکه نمایش خانگی، تقریبا نمودار منظمی برای دستمزد بازیگران وجود دارد. به گزارش ایسنا، یکی از مدیران تولید شناختهشده سینمای ایران که علاقهای به رسانهایشدن نام خود نداشت، در پاسخ به روزنامه «فرهیختگان» مبنی بر میزان دریافتی بازیگران در آثار شبکه نمایش خانگی گفت: «برخلاف آثار سینمایی که هر بازیگری میتواند رقمی را به تهیهکننده پیشنهاد کند، در شبکه نمایش خانگی، تقریبا نمودار منظمی برای دستمزد بازیگران وجود دارد. به این ترتیب که بازیگران خیلی چهره و موردعلاقه مردم که تعدادشان به عدد انگشتان دست هم نمیرسد، هر ماه ۳۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان میگیرند. آنهایی که سلبریتیهای شناختهشده هستند و جزء آن دسته اول قرار نمیگیرند، هر ماه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان دستمزد میگیرند. بازیگران چهرهای که در رده اول و دوم قرار ندارند، هر ماه ۱۰۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان و دیگر بازیگران نیز بسته به میزان نقش و محبوبیتی که میان مردم دارند، هر ماه زیر ۱۰۰ میلیون تومان دستمزد میگیرند.»
سرنوشت تئاتر در سال ۱۴۰۰ مشخص نیست
شهروز دل افکار، بازیگر و کارگردان تئاتر و سینما در گفت و گو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره وضعیت تئاتر در سال ۱۴۰۰ گفت: سال ۹۹ تئاتر ضربه عجیبی خورد و سرنوشت آینده تئاتر به هیچ وجه معلوم نیست.
“توفیق اجباری” یک جریانساز موسیقی • گپی با رامین صدیقی
نشر هرمس دو سالی است که “سن قانونی ۱۸ سالگی” را پشت سر گذاشته و در خرداد ۱۴۰۰ وارد بیست و یکمین سال زندگی خود میشود. رامین صدیقی، مدیر هرمس این مؤسسه در طول این دو دهه کوشیده که هم در زمینه تولید و عرضه آثار موسیقی و هم در عرصه برگزاری کنسرت استاندارهای تازهای به جریان بیاندازد. او در گفتوگویی مبسوط با دویچه وله فارسی از تجربیات و مشاهدات خود در دوران همهگیری کرونا میگوید و تصریح میکند که از شروع پاندمی تا کنون، موسیقی به نوعی “به دستگاه تنفس مصنوعی وصل است”.
مجید مجیدی هم در تدارک اکران آنلاین فیلمش !
با توجه به وضعیت مبهم فعالیت سینماها در چهارمین موج شیوع کرونا، به نظر میرسد مجید مجیدی به اکران آنلاین فیلم «خورشید» رضایت داده است اما تاریخ اکران آنلاین مشخص نیست. به گزارش ایسنا، «خورشید» محصول سال 1398 و بهترین فیلم جشنواره فجر به کارگردانی مجید مجیدی و تهیهکنندگی مشترک او با امیر بنان است که در هفتاد و هفتمین دوره جشنواره ونیز هم در بخش اصلی مسابقه حضور داشت و موفق به کسب جایزه شد. این فیلم که فیلمنامهاش توسط مجیدی و نیما جاویدی نوشته شده، قرار است به زودی به صورت آنلاین اکران شود اما مشخص نیست چه تاریخی؛ یک ماه ، دو ماه یا کمی بیشتر.
بندر ماهشهر؛ بازداشت ۳۱ شهروند در یک مهمانی خصوصی
۳۱ شهروند در یک مهمانی خصوصی که در یک کافی شاپ واقع در بندر ماهشهر برگزار شده بود، توسط ماموران انتظامی بازداشت شدند و کافی شاپ مذکور نیز پلمب شد.
واکنشها به اقرار محسن نامجو به آزار جنسی و پوزش او
محسن نامجو، نوازنده و خواننده ایرانی در پیامی ویدئویی از کسانی که از او آزار جنسی دیدهاند عذرخواهی کرده است. این پیام اما در شبکههای اجتماعی مورد انتقادهای شدید و نیز تأیید قرار گرفته است. محسن نامجو در ویدئویی که شامگاه جمعه ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) انتشار داده میگوید به دلیل اتهاماتی که به او در مورد آزار جنسی وارد شده است، از سوی برخی دوستانش طرد شده که تلخی آن باعث تأسف اوست.
اعتراض ها ، انتقاد و تجمعات
دوربین را سمت مدیران بچرخانید!
جهانگیر الماسی درباره آرزویش برای آینده حوزه فرهنگ و هنر در کشور، عنوان کرد: امیدوارم که مدیریت کلان سیاسی هماهنگ با مدیرت کلان فرهنگی جامعه و هماهنگ با هنرمندان، هدف واحدی داشته باشند. فقط تلخیها را داد زدن و نشان دادن، یک اغتشاش ذهنی ایجاد می کند. دوربین باید به سمت مدیران بچرخد و از مدیران باید پرسید که چه کار کردهاند.# این بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون در گفتوگو با ایسنا درباره تغییراتی که کرونا در حوزه فرهنگ و هنر ایجاد کرده است، گفت: به نظر من حذف سینما از سالنهای جمعی و کشاندنش به داخل خانهها و کنترل ذهن انسانها از طریق نظامهای نمایش خانگی، طرح جدیدی است که در مدیریت جهانی ریخته شده است و آثار غریبی هم خواهد داشت. وقتی آدمها اثری را با یکدیگر در سالن سینما میدیدند، با همدیگر هیجان نشان میدادند، با هم میخندیدند و متاثر میشدند؛ این مساله، اگرچه با هم بودنِ سطحی و ظاهری را تبلیغ میکرد اما آن هم دارد گرفته میشود. در واقع فردگرایی مورد نظر دنیای غرب در قرن بیستم دارد شکل تازه تری به خودش میگیرد.
اکران آنلاین را با شکست مواجه کردند تا محدوده اکران در سالنها باقی بماند
علیرضا داوودنژاد کارگردان سینما در گفتوگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: سال بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم و در این یک سال مدیریت سینما چه دولتی و چه صنفی به شکل دردناکی ناکارآمد و ضعیف عمل کردند. سینمای ما یک سال را در رکود کامل پشت سر گذاشت و در حالیکه پیشتر تعداد زیادی فیلم در صف اکران بودند پس از پایان سال 99 این تعداد دو برابر شده و این در حالی است که هیچ فکری برای رهایی از این وضعیت که بن بستی در نمایش فیلم هاست نشده و کماکان نمیشود؛ اگر اوضاع بر همین منوال پیش برود قطعاً سال 1400 به مراتب سال سختتری برای سینمای ایران خواهد بود. داوودنژاد تصریح کرد: طرح اکران آنلاین با وجود پتانسیل خوبی که داشت در کشور ما به یک طرح شکست خورده تبدیل شد چرا که به دنبال شکست دادن آن بودند. متأسفانه جریانی در سینمای ما وجود دارد که در برابر اتفاقات خوب برای جریان تولید و نمایش موفق فیلم های داخلی میایستد و این جریان در برابر موفقیت طرح اکران آنلاین هم ایستاد تا فیلمها برای اکران در سینماها در صف بمانند و زمان بازگشایی سینماها شاهد رقابتی گلادیاتوری بین صاحبان آثار باشیم تا سالنها بتوانند حداکثر امتیاز را در دست داشته و برنامه اکران سینمای ایران را دربست در اختیار بگیرند.
واکنش تهیهکننده گاندو به انتقاد وزیر ارشاد
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،مجتبی امینی تهیه کننده سریال گاندو با انتشار توئیتی در صفحه شخصی خود نسبت به انتقاد وزیر ارشاد واکنش نشان داد.
اظهار نظر شهرام ناظری درباره موسیقی «نون خ ۳»
خواننده نام آشنای کشورمان ـ اظهارنظری را درباره موسیقی «نون خ ۳» و تیتراژ قسمت پایانی این سریال با قطعه «لیلُم لِیل» بیان کرد. به گزارش ایسنا، در آخرین قسمت از سریال «نون خ ۳»، قطعه قدیمی «لیلم لیل» با موسیقی ترکیهای برای پخش انتخاب شد که از سوی برخی کارشناسان و رسانه ها با انتقاد همراه بود.
تهدید فیلمسازانی که به قرارداد ایران و چین انتقاد کردند
جمعی از فیلمسازان و کارگردانانی که بیانیه انتقادی علیه سند همکاری ایران و چین را امضا کردهاند، تهدید به بازداشت شدهاند. با این حال گروه دیگری ازکنشگران، نویسندگان و کارگردانان به جمع امضاکننگان این بیانیه پیوستند.
اعتراض پنهان گروههای فیلمبرداری در روزهای سیاه کرونایی
با وجود دستور سازمان سینمایی مبنی بر الزام تهیهکنندگان برای توقف فیلمبرداریها، شواهد نشان میدهد که نه تنها برخی گروههای در حال تولید فیلم و سریال شبکه نمایش خانگی هیچ اهمیتی به اطلاعیه این سازمان ندادهاند بلکه نظارتی هم بر اجرای این دستور وجود ندارد. به گزارش ایسنا، پس از آن که سازمان سینمایی در روز ۲۱ فروردینماه همزمان با اعلام تعطیلی سراسری مشاغل – بجز گروه یک -به مدت 10 روز، تهیهکنندگان پروژههای سینمایی و نمایش خانگی را در شهرهای قرمز ملزم به توقف فیلمبرداری کرد، خبر رسیده که تعدادی از این گروهها همچنان مشغول کار هستند در حالی که اعضای گروه از این وضعیت گلهمند و شاکیاند.
بیانیه ۱۸۰ هنرمند در اعتراض به رد درخواست اعاده دادرسی نوید میهندوست
صد و هشتاد تن از هنرمندان و سینماگران ایرانی از جمله رضا کیانیان، آتنه فقیه نصیری و کیومرث پوراحمد با امضای بیانیهای ضمن اعتراض به رد درخواست اعاده دادرسی نوید (رضا) مهین دوست، نویسنده، کارگردان و تدوینگر سینما در دیوان عالی کشور، صدور حکم زندان برای او را تداوم نقض آزادی بیان عنوان کردهاند. آقای میهن دوست دیماه ۹۹ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. اسفندماه سال گذشته این محکومیت توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صد و هشتاد تن از هنرمندان و سینماگران ایرانی از جمله رضا کیانیان، آتنه فقیه نصیری و کیومرث پوراحمد با امضای بیانیهای ضمن اعتراض به رد درخواست اعاده دادرسی رضا مهین دوست، نویسنده، کارگردان و تدوینگر سینما در دیوان عالی کشور، صدور حکم زندان برای او را تداوم نقض آزادی بیان عنوان کردهاند.
پرونده سازی در زندان؛ امتناع کیوان صمیمی از حضور در جلسه بازپرسی به دلیل الزام به پوشیدن لباس زندان
کیوان صمیمی، سردبیر نشریه ایران فردا و از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر محبوس در زندان اوین روز یکشنبه ۲۹ فروردینماه از بابت پروندهای که در دوران حبس علیه وی گشوده شده به دادسرای اوین احضار شد. آقای صمیمی به دلیل اجبار به پوشیدن لباس زندان در زمان انتقال از رفتن به دادسرا امتناع کرده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲۹ فروردینماه ۱۴۰۰، کیوان صمیمی، سردبیر نشریه ایران فردا و از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر محبوس در زندان اوین از بابت پروندهای که در دوران حبس علیه وی گشوده شده به دادسرای اوین احضار شد.
بازداشت ها
ورود به حریم خصوصی؛ بازداشت اعضای یک تور گردشگری در دزفول
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دزفول از بازداشت متصدیان یک تور گردشگری خبر داد. وی “مختلط بودن، ظاهر نامناسب و رقص و پایکوبی” را از عوامل بازداشت این شهروندان عنوان کرد. ورود به حریم خصوصی شهروندان و مداخله در امور فردی آنان از جمله انتقاداتی است که به نظام قضایی و انتظامی ایران وارد است.
پایان اعتصاب غذای امیرسالار داودی، بکتاش آبتین و سینا بهشتی
به دنبال درخواست اسماعیل عبدی و اعضای شورای تشکل های کانون وکلای دادگستری، امیرسالار داودی، بکتاش آبتین و سینا بهشتی به اعتصاب غذای خود پایان دادند.
بازداشت چهار شهروند توسط نیروهای امنیتی در بانه
روز پنجشنبه ۵ فروردینماه، چهار شهروند در شهرستان بانه واقع در استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
بازداشت مصطفی حسینی طباطبایی در تهران
سیدمصطفی حسینی طباطبایی، اسلام شناس و نویسنده ۸۶ ساله روز سهشنبه ۱۷ فروردینماه توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
«حبس، جریمه و ممنوعالکار شدن» سهم خبرنگار زنجانی به دلیل انتشار خبر فساد در شهرداری
«مهدی سهرابی»، خبرنگار «صدای زنجان» به دلیل پوشش دادن خبر مربوط به اختلاس و فساد در شورای شهر و شهرداری زنجان، به ۱۳ ماه حبس تعلیقی، ۲ میلیون تومان جزای نقدی و یک سال ممنوعیت خبرنگاری محکوم شد. خانم «صفیه قره باغی» فعال آزربایجانی با اعلام این خبر در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «مسعود مرادخانی از اعضای سابق شورای شهر زنجان که جزو بازداشتی های پرونده اختلاس و رشوه در شهرداری می باشد و به خاطر این پرونده از شورای شهر کنار گذاشته شد، به همراه مینا حیدری از آقای مهدی سهرابی شکایت کردند. در نتیجه این شکایت، دادگاه آقای سهرابیِ خبرنگار را به جزای نقدی، حبس تعلیقی و یک سال ممنوعیت از فعالیت خبرنگاری محکوم کرده!»
صدور و اجرای حکم
مهدی سهرابی، خبرنگار زنجانی به حبس و جزای نقدی محکوم شد
مهدی سهرابی، خبرنگار پایگاه خبری «صدای زنجان» با رای دادگاه تجدید نظر استان زنجان به تحمل ۱۳ ماه و ۱۷ روز حبس تعلیقی و پرداخت جزای نقدی و محکوم شد. وی علاوه بر این به عنوان مجازات تکمیلی به بک سال ممنوعیت از فعالیت در حرفه خبرنگاری و عذرخواهی در یکی از جراید محلی محکوم شد. این پرونده در سال ۹۸، با شکایت یکی از اعضای شورای شهر زنجان و به دنبال شفاف سازی این خبرنگار در خصوص عملکرد شوراهای شهر و شهرداری ها علیه وی گشوده شد. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان زنجان محکومیت مهدی سهرابی، خبرنگار پایگاه خبری «صدای زنجان» را عینا تایید کرد.
علمی ، فرهنگی
از «جنگ و صلح» سازها تا مرفی در «تئاتر شهر»
اجراهای سال ۱۴۰۰ تئاتر شهر با نمایش «مرفی» از هشتم فروردین آغاز میشود. در دومین نوروز کرونایی سالنهای تئاتر برخلاف سال گذشته امکان فعالیت دارند و با رعایت پروتکلهای بهداشتی این امید هست که در سال جدید علاقهمندان به تئاتر به سالنها برگردند؛ البته همانطور که در سینما هم توقع اکران فیلمهای جذاب برای مخاطب وجود دارد در تئاتر هم این انتظار میرود که رغبت گروهای تئاتری برای اجرا بیشتر شود. با این حال مهمترین مجموعه تئاتری پایتخت فعالیت خود را در سال جدید با اجرای یک نمایش با نام «مرفی» از هشتم فروردین آغاز میکند.
حاجیفیروز با نژادپرستی ارتباطی ندارد
محمد جعفری قنواتی میگوید: سیاه در فرهنگ ایرانی، چه حضور او در اساطیر ما و چه استمرار این حضور در نمایشهای آیینی و سنتی ما، به هیچ عنوان با نژادپرستی ارتباطی ندارد. این پژوهشگر فرهنگ عامه و عضو شورای عالی علمی دایرهالمعارف بزرگ اسلامی در پی بخشنامه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران مبنی بر پرهیز از استفاده از حاجیفیروز با صورت سیاه در کارناوالهای نوروزی به دلیل جلوگیری از سوءبرداشتهای نژادپرستانه در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده، درباره این چهره فرهنگ ایران سخن گفته است.
راز جمجمه یک زن
جمجمه زنی مربوط به ۹۰۰۰ سال پیش از یک تغییر عمدی در جمجمه برخی انسانها در دورهای از عهد باستان پرده برداشته است. به گزارش ایسنا، در میان یافتههای باستانشناسی تپه عبدالحسین (واقع در شهرستان دلفان استان لرستان)، جمجمه یک انسان مربوط به حدود ۹۰۰۰ سال پیش، یعنی دوره نوسنگی پیش از سفال شناسایی شد؛ جمجمهای با تغییر شکل تعمدی در پیرامون آن.
نقاشی که بعد از دو قرن پیدا شد
تابلو نقاشی که توسط نقاش چیرهدست فرانسوی بیش از دو قرن از نظرها پنهان مانده بود در فرانسه کشف شد. به نقل از فرانس ۲۴، تابلو نقاشی از «ژان اونوره فراگونار» نقاش چیره دست سبک «روکوکو» که بیش از دو قرن مفقود شده بود در شرق فرانسه کشف شد و حالا قرار است در ماه ژوئن در یک حراجی به مزایده گذاشته شود. یک کارشناس، این پرتره کوچک بیضی شکل که تصویر یک فیلسوف در حال مطالعه را نشان میدهد بر روی دیوار خانهای کشف کرده است.
تشکیل کمپانیها، ضرورت اصلی تئاتر امروز ایران است
اود نامور تشکیل کمپانیها را ضرورت اصلی تئاتر امروز ایران خواند و از برنامهریزی برای استخدام آفرینشگران هنری ازجمله کارگردانهای تئاتر در مجموعه نمایشی تحت مدیریت خود خبر داد. مدیر مجموعه هنری نوفللوشاتو در گفتگو با خبرنگار ایلنا، راهاندازی کمپانیهای تئاتری را ضرورت تئاتر امروز ایران برشمرد و گفت: برای پیشبرد درست و حرفهای تئاتر، باید کمپانیهای نمایش در کشور پا بگیرد. چون به همان اندازه که سالن برای اجرای تئاتر نیاز است، وجود کمپانی هم ضرورت دارد.
تئاتر در گروه دو مشاغل قرار گرفت
تئاتر در گروه دو مشاغل گرفت و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و دستورالعملهای ستاد ملی مقابله با کرونا تئاترها در تهران و شهرهایی که وضعیتی غیر از قرمز دارند، میتوانند روی صحنه روند. به گزارش ایلنا، پیرو جلسه عصر چهارشنبه ۱۱ فروردین ماه و پیگیری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی و موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا مشاغل مربوط به تئاتر از گروه سه به گروه دو مشاغل منتقل شد.
اصالت اشیاء تاریخی استردادی از اتریش نامعلوم است
بیست و هشت شیء تاریخی ضبطشده در اتریش شب گذشته به ایران رسید. رئیس پلیس بینالملل ناجا گفته این اشیاء باستانی به دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی تعلق دارد، اما معاون حقوقی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میگوید: اصالت این آثار هنوز تایید و مشخص نشده است. ابراهیم شقاقی به ایسنا گفت: این اشیاء هنوز درحال بررسیِ کارشناسی بوده و زود است که درباره اصل یا فیک بودن آنها و حتی دوران تاریخی این آثار نظری داده شود. البته تعیین نتیجه کارشناسیها نباید خیلی طول بکشد.
نخستين عكاس حرفهای ايران
پدر آقا رضا خان عكاسباشی پس از مسلمان شدن لقب جديدالاسلام گرفت و در دربار سه پادشاه قاجار كار كرد و پسر بزرگش پزشك ويژه شاه بود. او نخست غلامبچه دربار و به خاطر هوش سرشارش مورد توجه ويژه ناصرالدين شاه بود. ۱۶ ساله بود كه شاه او را برای آموزش به كارهيان عكاس فرانسوی سپرد و پس از سه سال به او لقب “عكاسباشی” داد.
حمام تاریخی پیرنیا را تخریب کردند؟
فرقی ندارد چه از فضای بیرونی عمارت یا بلندی آوارهای خانه به سمت جنوبِ عمارت، گویا یک چیز کم است. بنای خشتی که تا همین چند وقت قبل فعالان میراثی و کتابهای تاریخ به نام «حمام پیرنیا» میشناختند، حالا جایش پشتِ دیوار رو به بنبست پیرنیا خالی است. به گزارش ایسنا، نام خانه «هرمز پیرنیا» را خبرهای مزایده آن حدود هفت سال قبل بر سر زبانها انداخت، وقتی مالک قبلیاش اعلام کرد «ملک _ خانه هرمز پیرنیا _ تخلیه بوده و قابل تحویل است»، «بنای “تاریخی” کوچه پیرنیا یکم» و آن اطلاعیه بین مغازهداران منطقه لالهزار پخش و در چند روزنامه نیز چاپ شد.
هدایت، پیشگام داستاننویسی مدرن در ایران
صادق هدایت نویسنده پرآوازه ایران، ۲۸ بهمن ۱۲۸۱ در تهران به دنیا آمد و ۱۹ فروردین ۱۳۳۰ در پاریس مرگی خودخواسته را برگزید. تصاویر و توضیحات این مجموعه توسط «دفتر هدایت» در اختیار دویچهوله فارسی قرار گرفته است. ۱۹ فروردین ۱۳۳۰؛ ۷۰ سال پیش در چنین روزی صادق هدایت در پاریس درگذشت. میگفت: «همانقدر از شرح حال خودم رم میکنم که از تبلیغات آمریکاییمآبانه». صادق هدایت بهمن ۱۲۸۱ در یک خانواده اشرافی در تهران زاده شد.
تکمیل پرونده منظر تاریخی هگمتانه یک تا ۳ سال زمان میبرد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی «هگمتانه تا همدان» پیشرفت خوبی داشته است. علی مالمیر در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این شایعه که «این پرونده از مسیر ثبت خارج شده است» صحت ندارد و اوایل هفته جاری جلسه شورای معاونان وزارتخانه با مدیران کل استانی به صورت ویدئوکنفرانس برگزار و گزارش پرونده و روند تکمیل پرونده به وزیر میراث فرهنگی ارائه شد.
یکی از قدیمیترین نسخ خطی آثار عطار در کتابخانه ملی
سیدمحمدصادق ابراهیمیان با اشاره به نگهداری ۱۸ نسخه خطی از کلیات، منتخبات و دیوان اشعار عطار نیشابوری در کتابخانه ملی گفت: یکی از قدیمیترین نسخ خطی آثار عطار که نزدیک به دوره زندگی این شخصیت بلندنام ادبیات فارسی است، در کتابخانه ملی نگهداری میشود. به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این فهرستنویس نسخ خطی کتابخانه ملی ایران در روز بزرگداشت عطار نیشابوری (۲۵ فروردین) درباره نسخ نفیس بهجامانده از عطار نیشابوری در گنجینه کتابخانه ملی گفت: در گنجینه اداره کل کتابهای خطی و نادر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ۱۸ نسخه خطی از آثار عطار از جمله کلیات، منتخبات و دیوان اشعار او نگهداری میشود که ارزش پژوهشی قابل توجهی برای محققین دارد.
زنگ خطر عاشق شدن رباتها!
مرزی که سالها دست رباتها را از انجام برخی امور انسانها کوتاه نگه داشته، حالا تا جایی باریک شده که شاید آدمها کتابهایی را بخوانند، فیلمهایی را ببینند و به روابطی دل ببندند که خالقشان کسانی نیستند جز رباتهایی که احساس میکنند و حتی عاشق میشوند! به گزارش ایسنا، آنچه در سالهای اخیر برای انسانها گمانهزنیها و نگرانیهایی را ایجاد کرده، بارها در سینمای جهان به تصویر کشیده شده است؛ سال ۲۰۱۳، درست پس از گذشت دو سال از معرفی دستیار هوشمند اپل، “siri” بود که عاشقانهای متفاوت (به نویسندگی و کارگردانی اسپایک جونز) به نمایش درآمد؛ «تئودور» (واکین فینیکس)، مردی که کارش نوشتن نامههای عاشقانه برای متقاضیانی است که قادر به نگارش چنین نامههایی نیستند و در پایان رابطه عاطفی با همسر خود قرار دارد، عاشق «سامانتا»، سیستم عامل (دستیار هوشمند) جدید خود میشود، در این رابطه عاطفی دوطرفه «سامانتا» از «تئودور» میآموزد، از واکنشها و رفتارهای او و دیگر انسانها گرتهبرداری میکند تا بتواند رفتار خاص خود را داشته باشد؛ پس «سامانتا» به مرور برای خود و حتی گاهی برای «تئودور» تصمیماتی میگیرد و به تبع تغییراتی را ایجاد میکند که گاهی «تئودور» را خشمگین و گاهی بسیار خوشحال میکند.
کمبودها و محرومیتها
ضربه جدی کرونا به سنتیها!
یک تولیدکننده صنایعدستی با بیان اینکه «به طور کلی کسب و کار در حوزه صنایعدستی اغلب به شکل سنتی انجام میشود»، خاطرنشان کرد: ضربه جدی کرونا نیز به این دست از تولیدکنندگان وارد شد که همچنان به صورت سنتی فعالیت میکردند.
تعطیلی دوباره تئاتر/ چند ماه تمرین برای یک شب اجرا!
در شرایطی که چند گروه نمایشی خود را آماده میکردند تا بعد از چند ماه تمرین در شرایط دشوار کرونایی، نخستین اجرای خود را در شامگاه هشتم فروردین روی صحنه ببرند، انتشار خبر تعطیلی سینما و تئاتر، ناگهان آب سردی بر تن این گروهها ریخت.
عدم پایبندی دو سازمان ملی برای تکمیل پروژه پردیس سینمایی شیروان
ایسنا/خراسان شمالی استاندار خراسان شمالی گفت: تاکنون دو سازمان ملی به تعهدات خود برای تکمیل پروژه پردیس سینمایی شیروان عمل نکرده اند.
کرونا با مجسمه ها چه کرد؟
عباس مجیدی ـ رئیس هیات مدیره انجمن مجسمهسازان ایران ـ درباره رویدادهای حوزه مجسمهسازی و فعالیتهای این انجمن در سال ۹۹ نکاتی را بیان کرد. از مجیدی سوال کردیم که تأثیرات فضای سال ۹۹ روی حوزه مجسمهسازی به چه صورت بود؟ پاسخ داد: شیوع کرونا روی کلیه جنبههای زندگی تأثیرگذار بود ولی برای هنرمندان دستمایهای برای خلق آثار بود. بسیاری از آثاری که نتیجه و محصول این فضا بود را در نمایشگاهها داشتیم و هنرمندان به صورت مستقل اقداماتی داشتند. ولی جریاناتی که به حرکتهای جدیتر و جمعیتر ختم شود، به دلیل محدودیتها کمتر بود. ولی آنچه که غمانگیز است، جریان هنر در کشور ما است که باید روی آن جدیتر تمرکز شود. تا زمانی که ضرورت حضور هنر درک نشود همچنان این شرایط را خواهیم داشت و زمانی که این ضرورت حس شود، روی آن سرمایهگذاری خواهد شد و این امکان به وجود خواهد آمد که هنرمندان خلاقیت بیشتری در نتیجه همکاریهای جمعی نشان دهند.
سازهایی که به اجبار کرونا فروخته شد!
نوازنده کمانچه ـ درباره اثرات کرونا بر حوزه موسیقی ایرانی در سال ۹۹ میگوید: بخشی از دستاوردهای فعالان موسیقی حوزه موسیقی ایرانی در سال ۹۹ این بود که روی فضای مجازی تمرکز کردند؛ یعنی راههای درآمدزایی و راه تبدیل کالای فرهنگی به یک مارکت را پیدا کردند. به نظرم این امر مسئلهای بود که سالها برای موسیقدانهای ایران مغفول مانده بود ولی در سال ۹۹ و با آغاز شیوع کرونا، خیلیها این راه را پیدا کردند. این هنرمند در مصاحبه با ایسنا ادامه داد: در سال ۹۹ برخی از ناشرها یاد گرفتند که چگونه انتشار آلبومهای موسیقی را از حالت فیزیکی خارج کرده و به صورت دیجیتال منتشر کنند. یکی از مسائل مهم پلتفرم «یوتیوب» است؛ چراکه این پلتفرم جزو مارکتهای دیجیتالی است که میتوان از طریق آن به واسطه بودجهای که برای تعداد بازدید ویدیوهای هنرمندان در نظر گرفته است، درآمدزایی داشت؛ البته ایران به واسطه تحریم و فیلتر «یوتیوب» از این موضوع میانبر میزند برای اینکه بتواند از این امکانات استفاده کند ولی به هرحال به این سمت میرود.
خودکشی، مهمترین رخداد دهه پیشروست/ مسئولان بدانند بیفرهنگی جامعه، یقه فرزندان خودشان را هم میگیرد/ نادیده گرفتن هنر و هنرمند، توجیهپذیر نیست
عطاییفر با تاکید بر اینکه در کنسرت تئاتر «مرگ گرم» برای سال ۱۴۰۰ اتفاقی را پیشبینی میکند و از آن حرف میزند که از مسئولان میخواهد جلویش را بگیرند، این اتفاق را «خودکشی» خواند و گفت: همین چند روز پیش، اتفاقی برای یکی از مجریان مطرح سابق صداوسیما رخ داد که ظاهراً خودکشی است. باید فکری به حال انزوای مردم کرد، باید برای معیشت مردم، فقر مردم و معضلات مردم فکری کرد. «محمدرضا عطاییفر» قرار است بهزودی کنسرت تئاتر «مرگ گرم» را که هفت اپیزود از هفت رخداد مهم تاریخی ایران در هفت دهه است به صحنه ببرد. اثری که عطاییفر آن را یک «نمایش نوستالژیک» توصیف میکند که از دهه چهل شروع میشود.
صدرنشینی «پژمان جمشیدی» در گیشه سینمای ۱۴۰۰/ناکامی اکران نوروز با عدم استقبال مخاطبان
جدول فروش هفتگی سینمای ایران در سال ۱۴۰۰ با اعلام صدرنشینی فیلم سینمایی «هفتهای یکبار آدم باش» به کارگردانی شهرام شاه حسینی با فروشی معادل ۱۶۶،۵۲۶،۲۰۰ تومان منتشر شد.جدول فروش هفتگی سینمای ایران در سال ۱۴۰۰ با اعلام صدرنشینی فیلم سینمایی «هفتهای یکبار آدم باش» به کارگردانی شهرام شاه حسینی با فروشی معادل ۱۶۶،۵۲۶،۲۰۰ تومان منتشر شد. سینمای سال ۱۴۰۰ با اکران پنج فیلم در قالب اکران نوروزی همراه بود، آثاری همچون «خون شد»، «لاله»، «تکخال»، «هفتهای یکبار آدم باش» و خورشید که همگی در کنار یکدیگر نتوانستند به فروشی در مجموع پانصد میلیون تومانی دست یابند، اتفاقی که نشان میدهد سینما سال ۱۴۰۰ همچون سال گذشته همچنان در بحران به سر نبود مخاطب به سر میبرد.
فیلم خوبی برای اکران وجود نداشت / ادامه بحران اقتصادی سینماها در دوران شیوع کرونا
مجتبی بهزادیان مدیر سینما فرهنگ در گفتوگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: متأسفانه امسال برای اکران نوروزی برنامهریزی درست و دقیقی شاهد نبودیم و تا اواخر اسفند اصلاً مشخص نبود که چه فیلمهایی اکران میشوند و فقط 24 اسفند سه فیلم «لاله»، «خون شد» و «تکخال» معرفی شدند که بعد از آن 25 اسفند دو فیلم «خورشید» و «هفتهای یک بار آدم باش» برای اکران نوروز 1400 معرفی شدند. بهزادیان تصریح کرد: در واقع وضعیت به شکلی بود که تا 27 اسفند حتی سینمادارها هم نمیدانستند چه فیلمهایی اکران خواهند شد و در نهایت فقط فیلم «خون شد» از 27 اسفند اکران شد و دیگر فیلمها نه آماده بودند و نه هیچ تبلیغی برای آنها صورت گرفته بود که به همین دلیل از اول فروردین شاهد اکران آثار بودیم.
موزههای تهران تعطیل شدند
مدیرکل موزهها اعلام کرد: تمام موزههای شهر و استان تهران از فردا (۱۸ فروردینماه) تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند. محمدرضا کارگر به ایسنا خبر داد که این تعطیلی به دنبال اعلام وضعیت قرمز در تهران و بنا به دستور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صورت گرفته است. او درباره وضعیت موزهها در سایر شهرها و استانهای قرمز و نارنجی اظهار کرد: فعالیت موزهها و محوطههای تاریخی در سایر شهرها تابع نظر ستاد استانی کرونا است.
نوید محمدزاده و ترانه علیدوستی دست از کار کشیدند
فیلمبرداری فیلم سینمایی «تفریق» اثر مانی حقیقی به دلیل شیوع ویروس کرونا و توقف تولیدات سینمایی، متوقف شد. به گزارش برنا، با گذشت یک ماه از فیلمبرداری فیلم «تفریق» به کارگردانی مانی حقیقی و تهیهکنندگی مجید مطلبی، باتوجه به گسترش شیوع کرونا در شهر تهران و اعلام سازمان سینمایی مبنی بر لزوم توقف تولیدات سینمایی در شهرهای قرمز، فیلمبرداری این فیلم متوقف شد.
چرا تئاتر برای برخی مدیران «مساله» نیست؟
پایگاه خبری تئاتر: علی اتحاد که قرار بود نمایش «دهلیزهای بیانتهای خاطره» را از ۱۹ فروردین در باغ فرهنگسرای نیاوران اجرا کند، در پی اعلام تعطیلی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: اسفندماه سال ۱۳۹۸ که برای اولین بار تئاتر ما به دلیل آغاز همهگیری تعطیل شد، درست همزمان با ابتلای خودم به کووید. پس از به پایان رسیدن آن مشغول مطالعه دیگر «پاندمی»ها شدم. همان زمان بود که متوجه شدم پاندمی یک ساله یا دو ساله سابقه ندارد و این وضعیت دستکم بین چهار تا هفت سال میتواند ادامه پیدا کند. اینطور بود که نوروز ۹۹ و پس از بهبودی کاملام شروع به برنامهریزی برای زیست تازهمان کردم. او در ادامه افزود: همان زمان هم با چند نفر از همکارانم در حوزههای تئاتر و هنرهای دیداری (تجسمی) تماس گرفتم و شرایط و تحلیلم را در این باره به آنها گفتم. البته هیچ کدام قانع نشدند. همگی معتقد بودند باید صبر کنم و پس از چند ماه (آن زمان میگفتند تا تابستان) مساله حل میشود. این مساله را چند هفتهای با همکاران در میان گذاشتم؛ چرا که میدانستم اگر بشود کاری کرد به شکل صنفی ممکن است و فعالیت انفرادی دشواریهای بسیار دارد. با این همه با وجود آمارهای بسیار تاریخی موفق نشدم همکارانم را راضی کنم باید روشی تازه در پیش بگیریم.
توقف تصویربرداری یک سریال در پیک کرونا
تصویربرداری سریال «میدان سرخ» تا زمان عادی شدن شرایط شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد. به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سریال، سعید صفرپور ـ مجری طرح سریال «میدان سرخ» ـ درباره وضعیت تولید این سریال در نمایش خانگی گفت: تا قبل از اعلام روابط عمومی سازمان سینمایی مبنی بر توقف تصویربرداری سریالها، روند تولید و ساخت را طبق برنامهریزی انجام شده طی کردیم؛ اما این روزها به دلیل شیوع گسترده بیماری کرونا و به خاطر حفظ سلامتی عوامل موقتا ضبط سریال «میدان سرخ» تعطیل شده است.
لغو کنسرت ها و نمایش فیلم ها
چرا «گاندو۲» نیمهکاره ماند؟/ امینی: سریال گاندو «دروغ» نبوده و نیست
گروه رادیو و تلویزیون: فصل اول مجموعه تلویزیونی «گاندو» به کارگردانی جواد افشار سال 98 به روی آنتن شبکه سه سیما رفت. این سریال به تهیه کنندگی مجتبی امینی و بازیگری داریوش فرهنگ، پیام دهکردی، وحید رهبانی و … در آن ایفای نقش کردند و داستان آن برگرفته از یک پرونده امنیتی بود که به قلم آرش قادری نوشته شده بود.
حاشیههای «گاندو» به الجزیره رسید
الجزیره در گزارشی به حاشیههای سریال «گاندو» در ایران پرداخته و ابعاد سیاسی آن را بررسی کرده است. به گزارش ایسنا، الجزیره همچنین در این گزارش از «گاندو» به عنوان مجموعهای سنتشکن یاد کرده است که برخلاف انتظار بینندههای ایرانی، به جای سریالهای کمدی، در ایام نوروز روی آنتن رفت. بخشی از گزارش این رسانهی قطری هم به حواشی فصل دوم سریال اختصاص دارد که در آن مدعی شده است: «صرف نظر از موضوعات مطرحشده در سریال «گاندو ۲»، آنچه این سریال را در فصل دوم بحثبرانگیز کرده است، توقف ناگهانی آن در قسمت سیزدهم، قبل از انتخابات ریاست جمهوری در ایران و نیز مذاکرات هستهای با غرب است.»
مطبوعات
نخستین عکس انتقادی از کدام رهبر سیاسی ثبت شد؟
یکی از مطرح ترین عکس های پرتره از وینستون چرچیل ـ سیاستمدار، افسر ارتش و نویسنده بریتانیایی ـ در سال ۱۹۴۱ و توسط یوسف کارش ـ عکاس پرتره ارمنی کانادایی ـ به ثبت رسیده است. این اثر به عکاسان جرأت داد تا تصاویر صادقانهتر و حتی انتقادی از رهبران بزرگ سیاسی جهان به ثبت برسانند. به گزارش ایسنا، کارش درباره ثبت این عکس چنین توضیح داده است: «در آن لحظه زمانی که به سمت دوربین برگشتم، او (چرچیل) چنان جنگ طلب به نظر میرسید که گویی میتوانست من را ببلعد. در همان لحظه بود که تصویر او را به ثبت رساندم.
نظامی و سارقان شعر
مسعود خیام از سرقت ادبی در دوران نظامی میگوید و به بیان فهرستی از سرقتهای ادبی که در کتاب شمس قیس رازی آمده است میپردازد.این نویسنده و پژوهشگر در یادداشتی کوتاه که آن را با عنوان «نظامی و سارقان شعر» در اختیار ایسنا قرار داده، نوشته است: «در زمان نظامی هم کسانی بودند که اشعار دیگران را میدزدیدند! (خوشبختانه امروز نیستند!) در قرن هفتم شمس قیس رازی در کتاب «المعجم فی معاییر اشعارالعجم» انواع سرقتهای ادبی را فهرست و آنها را به چهار خانواده تقسیم میکند و جزئیات را نشان میدهد
«کلیدر» برای مردم بلوچ
ترجمه رمان «کلیدر» نوشته محمود دولتآبادی به زبان بلوچی منتشر شد. به گزارش ایسنا، این کتاب توسط واحدبخش بادپا بلوچ – نویسنده و مترجم فقید اهل سیستان و بلوچستان – به زبان بلوچی ترجمه شده بود که حالا از سوی انتشارات ربیدان (ناشر کتابهای بلوچی) وارد بازار نشر شده است. عبدالحکیم بهار، مروج کتاب و کتابخوانی در روستای رمین (واقع در سیستان و بلوچستان) در پی انتشار ترجمه بلوچی مجلد اول این رمان نوشته است: «کلیدر» محمود دولتآبادی که چندین سال پیش توسط مرحوم واحدبخش بادپا بلوچ به زبان بلوچی ترجمه شده بود، به همت ماجد سپاهی در «انتشارات ربیدان»، ناشر کتابهای بلوچی وارد بازار کتاب شد. روح مرحوم بادپا شاد. کاش او زنده بود و این کار زیبا چاپشده را میدید.
فروش چشمگیر هنر دیجیتال در حراج آنلاین ساتبیز
مجموعهای از آثار کاملا دیجیتالی یک هنرمند در حراجی آنلاین ساتبیز با قیمت چشمگیر فروخته شد. به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، در حراجی آنلاین ساتبیز مجموعهای از آثار هنری کاملا دیجیتالی هنرمندی به نام «پاک» (Pak) به ارزش کلی ۱۶.۸ میلیون دلار در قالب رمز غیرقابل معاوضه فروخته شد. تصویر یک پیکسل نیز در همین حراجی به قیمت ۱.۳۶ میلیون دلار به فروش رسید. ماه گذشته نیز یک اثر هنری کاملا دیجیتالی در حراجی کریستیز به قیمت ۶۹.۳ میلیون دلار فروخته شد تا به نخستین اثر هنری غیرفیزیکی تبدیل شود که توسط یک حراجی مهم به فروش میرسد.
هنرمندان زندانی
ضرب و شتم وحید خزایی در زندان اوین
وحید خزایی، از چهره های شناخته شده شبکه های اجتماعی که مدتی پیش داوطلبانه به ایران بازگشته و بازداشت شده بود، روز پنجشنبه ۱۹ فروردین ماه، به دلایل نامعلومی توسط مسئولین اندرزگاه ۸ زندان اوین مورد ضرب و شتم و تحقیر قرار گرفت.
گزارشی از محکومیت و حبس امیرعباس دهباشی نژاد، خبرنگار بوشهری
امیرعباس دهباشی نژاد، خبرنگار بوشهری روز چهارشنبه ۲۷ اسفندماه بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان منتقل شد.
با پایان ایام مرخصی؛ نوشین جعفری به زندان قرچک ورامین بازگشت
نوشین جعفری، خبرنگار و عکاس سینما و تئاتر، روز شنبه ۲۱ فروردین ماه، با پایان ایام مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت. وی در تاریخ ۲۷ اسفندماه ۹۹، به مرخصی اعزام شده بود. خانم جعفری در تاریخ ۲۸ بهمنماه سال گذشته بدون احضار و ابلاغ قبلی جهت تحمل دوران محکومیت ۴ ساله خود بازداشت به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
آزادی زندانیان مطبوعاتی
یاسین قاسمی بجد از بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان آزاد شد
یاسین قاسمی بجد، نویسنده و مترجم ساکن قشم روز پنجشنبه ۲۸ اسفند ۹۹، با تودیع قرار و به صورت موقت از بازداشتگاه اداره اطلاعات شهرستان زاهدان آزاد شد.
محسن و بهروز منوچهری، تنظیم کنندگان موزیک جدید ساسی مانکن با قرار وثیقه آزاد شدند
محسن و بهروز منوچهری که تنظیم و تولید موزیک «تهران توکیو» ساسان حیدری معروف به ساسی مانکن را بر عهده داشتند، امروز پنجشنبه ۲۶ فروردین ماه، با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند. این شهروندان در اسفندماه ۹۹، در منزل شخصی خود در شیراز بازداشت شده بودند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۰، محسن و بهروز منوچهری که با نام هنری آریو و اهورا در زمینه میکس و مسترینگ موسیقی فعالیت می کنند، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
کمیته دفاع از حقوق هنر و هنرمندان
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران