فاطمه ملکی: ماموران اطلاعات به محمد نوریزاد گفته‌اند باید تا پایان انتخابات در زندان بماند

همسر محمد نوری‌زاد، یکی از امضا کنندگان «نامه درخواست استعفای خامنه‌ای»، می‌گوید ماموران اطلاعات به آقای نوریزاد گفته‌اند که باید دستکم تا پایان انتخابات ریاست جمهوری در زندان بماند.

محمد نوری‌زاد، زندانی سیاسی در ایران

فاطمه ملکی، همسر آقای نوریزاد، با اشاره به وخامت حال این زندانی سیاسی به صدای آمریکا گفت،‌ روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت زمانی که پس از دستکم سه هفته با محمد نوریزاد در زندان ملاقات کرد، با صحنه تاسف برانگیزی روبرو شد. ‌به گفته خانم ملکی آقای نوریزاد به دلیل اعتصاب‌ غذای اخیر خود، ۱۶ کیلو کاهش وزن داشته و شنوایی خود را از دست داده است.

خانم ملکی گفتند که آقای نوریزاد پیش از ملاقات نیز ضرباتی به پیشانی و صورت خود وارد کرده بود و آثار خونریزی روی صورت، بینی، و گردن وی دیده می‌شد. لازم به ذکر است این اولین‌بار نیست که آقای نوریزاد با وارد کردن ضرباتی، به خود آسیب رسانده است. پیش از این نیز خانم ملکی به صدای آمریکا گفته بود که او در اعتراض به عدم توجه مسئولین به ضرورت معالجه وی در زندان «خودزنی» کرده است.

همسر این زندانی سیاسی با اشاره به این که پزشکان، پزشکی قانونی، بیمارستان آتیه، و طالقانی اعلام کرده‌اند که محمد نوریزاد نمی‌تواند تحمل حبس کند، گفت با این وجود ماموران اطلاعات به همسرش گفته‌اند که باید دست‌کم تا پایان انتخابات ریاست جمهوری آینده در زندان بماند. خانم ملکی تاکید کرد: «ایشان باید هر چه زودتر آزاد شود، بدون قید و شرط. این خواسته ما است. چون ایشان باید تحت معالجه و تحت مداوای پزشک قرار بگیرند.»

فاطمه ملکی که معتقد است ‌همسرش تنها به دلیل ابراز عقیده و ابراز نظری که منطبق با آرای اکثر مردم ایران است به زندان محکوم شده‌، می‌گوید: «ایشان با جانش دارد فریاد می‌زند، با اعتصاب غذا، و با این اعتراضات می‌خواهد صدای خودش را برساند که: حرف من حرف ملت، خواسته ملت، و ‌نظر ملت است.»

ابراز نگرانی کارشناسان سازمان ملل

گروهی از کارشناسان کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز سه‌شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت محمد نوریزاد و زندانی شدن او به دلیل بیان عقایدش، خواستار آزادی فوری این زندانی سیاسی شدند و اعلام کرده‌اند که، اگر او از خدمات لازم پزشکی مناسب برخوردار نشود ممکن است با مرگ روبرو شود.

این کارشناسان می‌گویند،‌ ادامه بازداشت آقای نوریزاد در شرایطی که با توجه به وضعیت وخیم سلامتش نمی‌تواند از خدمات تخصصی پزشکی در زندان برخوردار شود و از دسترسی به مراقبت‌های کافی پزشکی محروم شده است، می‌تواند به منزله شکنجه و رفتارهای بی رحمانه، غیرانسانی، و مخالف با کرامت بشر باشد.

محمد نوری‌زاد بعد از امضای نامه تقاضای استعفای خامنه‌ای با مراجعه به شعبه اول دادیاری ناحیه ۳۳ اوین بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی فروردین ماه سال گذشته به ۱۵ سال زندان محکوم شد.

بازداشت امضا کنندگان این نامه در حالی است که علی خامنه‌ای در سخنرانی‌های خود اعلام کرده بود افراد در انتقاد از او آزادند. با این حال نه تنها هیچ انتقادی از رهبر جمهوری اسلامی در رسانه‌ها به چشم نمی‌خورد، بلکه کمترین انتقاد مطرح شده از سوی فعالان نیز اتهام توهین به رهبری را به همراه دارد.

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب فعالان مدنی متهم کرده و خواستار آزادی روزنامه‌نگارانی شده‌اند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شده‌اند.