جزئیات برگزاری نهمین دوسالانه ملی نقاشی ایران ۱۴۰۰/بزرگترین جایزه هنرهای تجسمی در راه است

امیر راد رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران و مدیر دوسالانه نقاشان ایران جزئیات برگزاری نهمین دوره این بینال را تشریح کرد و از اهدای یک جایزه بزرگ مالی در این دوره خبر داد.

جزئیات برگزاری نهمین دوسالانه ملی نقاشی ایران ۱۴۰۰/بزرگترین جایزه هنرهای تجسمی در راه است

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج نشست خبری نهمین دوسالانه ملی نقاشی ایران ۱۴۰۰ با حضور امیر راد ، علی ندایی عضو شورای سیاستگذاری دوسالانه، مژگان قدوسی، محمدرضا فیروزه‌ای، مینا نادری و هلنا شین‌دشت‌گل اعضی هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران، پیش از ظهر امروز در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد

محمد فیروزه ای در ابتدای این نشست با اشاره به پیشینه برگزاری بینال نقاشی در ایران و تاکید بر اینکه برگزاری دوسالانه‌ها امر تازه‌ای نیست، گفت:  در سال ۱۳۳۷ با هدف کشف استعدادهای جوان و راهیابی آثار به بینال ونیز، بینال نقاشی به عنوان اولین دوسالانه کشور برگزار شد.این بینال در سیر تحولی که در تجسمی رخ می‌دهد، موثر است.

وی سپس به تاثیر منفی برگزار نشدن بینال ها پرداخت و اظهار داشت: به نظر می‌رسد عدم برگزاری بینال در ده سال اخیر مهم است؛ اگر این سال‌ها را در نظر بگیریم، باید پیگیر باشیم که اشکال کار کجا بوده و باید در جلسه‌ای دیگر آسیب‌شناسی کنیم. وقتی ده سال یک رویداد رخ ندهد  آسیب‌های جدی را برای هنرهای تجسمی و آینده آن در پی خواهد داشت. هنرمندان جوان شهرستان که دلخوش به رویدادهای ملی هستند، مطمئنا دلسرد شده و چون این نیروها حامی ندارند، فشار زندگی نیز سبب می‌شود از عرصه هنرهای تجسمی جدا شوند و هنر را رها کنند.

فیروزه‌ای در ادامه تصریح کرد: برگزار شدن بینال نقاشی از این نظر مهم است. برای ما در هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش این مساله تبدیل به نوعی هدف شد که بتوانیم اهمیت این قضیه را به جامعه و مسئولان گوشزد کنیم و امیدوارم بتوانیم به صورت قابل قبولی این بینال را برگزار کرده و ادامه  راه را هموار کنیم.

وی همچنین گفت: در همین راستا، انجمن همه هم و غمّ‌اش را روی برگزاری این بینال گذاشت. در هیات مدیره قبلی تلاش کردیم بینال را برگزار کنیم اما معتقد بودیم که نباید به شکل  سنتی دوره های قبلی باشد چراکه نباید از تغییر و تحولات جهانی غفلت کنیم و بر همین اساس هم یک تیم پژوهشی تشکیل دادیم؛ اما زمینه برای برگزاری این امر مهم فراهم نشد. تقدیر چنین شد که در هیات مدیره جدید شاهد برگزاری بینال هستیم و امیدواریم با همراهی جمعی، این بینال را بعد از ۱۰ سال توقف، به بهترین شکل آن را برگزار کنیم.

بخش های مختلف نهمین بینال نقاشی ایران

در ادامه این نشست، امیر راد رئیس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران و مدیر دوسالانه ملی نقاشی گفت: از آخرین بینال نقاشی برگزار شده ده سال و از آخرین بینالی که توسط انجمن برگزار شد، نزدیک به هجده سال می گذرد.

وی سپس از زوایه دیگری به این موضوع پرداخت و گفت: اگر بنا بر برگزاری یک بینال هنری توسط انجمن های هنری باشد از آنجائیکه ساختار انجمن ها رسانه محور است، نمایندگان هر رسانه سهمی در بینال هنر می خواهد. اما امروز شاهدیم که دوسالانه هایی تخصصی توسط انجمن هایی همچون مجسمه سازان، سفالگران و … بر گذار می شود اما چندان وفادار به رسانه خود نیستند ودر واقع آثار ارائه شده به سمت میان رسانه ای می روند. یعنی ما شاهد چندین بینال هنر هستیم که تمرکزشان بر مجسمه با سایر هنرها است.

راد ادامه داد: بر همین اسا ما هم تصمیم گرفتیم که این دوره بینال خود را غیر رسانه محور و با نیم نگاهی به رسانه نقاشی برگزار کنیم و بعد از این همه سال تاخیر و وقفه بینالی داشته باشیم که پاساژی بین بینال های پیشین و آینده است. در این دوره بینال نقاشی ایران سه بخش پانوراما یا سراسرنما، کیوریتال و بخش گفتگو را خواهیم داشت.

وی تشریح کرد: بخش سراسرنما همان بخشی است که با سایر دوره‌های گذشته گفتگو برقرار می کند. برای این بخش فراخوانی منتشر کردیم که نسبت به دوره های قبلی ۲۰ درصد افزایش مشارکت داشته ایم و نکته جالب توجه اینکه ۷۵ درصد از این شرکت کنندگان را هنرمندان زن تشکیل می دهند. هم اکنون داوری و انتخاب آثار این بخش آغاز شده است و بخش نهایی داوری در 22 مرداد ماه با دیدن اصل آثار انجام می شود و افتتاح رسمی نمایشگاه این بخش در 5 شهریورماه خواهد بود.