شماری از نویسندگان، شاعران و کنشگران مستقل فرهنگی و اعضای کانون نویسندگان ایران، طی بیانیه ای از اعتصابات اخیر کارگران پیمانی شماری از شرکت های وابسته به صنایع نفت، پتروشیمی و نیروگاهها، حمایت کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است “افزایش روز افزون مشکلات اقتصادی و تنگناهای معیشتی و فشارهای بیکاری و اخراج های دسته جمعی، بی عملی وزارت کار و تاخت و تاز بخش خصوصی، عامل اصلی اعتراض و اعتصاب کارگران
حوزه نفت و گاز که شریان حیاتی اقتصاد به گل نشسته است را فراهم آورده است”. کارگران پیمانی شماری از شرکت های وابسته به صنایع نفت، پتروشیمی و نیروگاهها از روز شنبه ۲۹ خردادماه، جهت دست یافتن به مطالبات خود کمپینی را تحت عنوان “تخلیه سراسری بیست ده ۱۴۰۰” راه اندازی کردند و این کمپین رفته رفته به شهرهای مختلف کشور کشیده شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نویسندگان، شاعران و کنشگران مستقل فرهنگی و اعضای کانون نویسندگان ایران، طی بیانیه ای از اعتصابات اخیر کارگران پیمانی شماری از شرکت های وابسته به صنایع نفت، پتروشیمی و نیروگاهها، حمایت کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است “افزایش روز افزون مشکلات اقتصادی و تنگناهای معیشتی و فشارهای بیکاری و اخراج های دسته جمعی، بی عملی وزارت کار و تاخت و تاز بخش خصوصی، عامل اصلی اعتراض و اعتصاب کارگران حوزه نفت و گاز که شریان حیاتی اقتصاد به گل نشسته است را فراهم آورده است”.
متن کامل این بیانیه در ادامه میآید:
“نویسندگان، فرهنگیان و مردم آزاده ی ایران
از ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ شمار زیادی از کارگران پیمانی و روزمزد شرکت های پیمانکاری حوزه ی نفت و گاز و پتروشیمی، در اعتراض به وضع اسفبار معیشت و بی حقوقی و بی افقی شغلی خود، دست به اعتصاب عمومی زده اند. اعتصابی که هر روز گسترش یافته و پس از ۲۰روز ، بیش از ۱۰۰ شرکت و مرکز کارگری را در ۱۲ استان و بیش از ۲۰۰ هزار کارگر را در بر گرفته است.
افزایش روز افزون مشکلات اقتصادی و تنگناهای معیشتی و فشارهای بیکاری و اخراج های دسته جمعی، بی عملی وزارت کار و تاخت و تاز بخش خصوصی، عامل اصلی اعتراض و اعتصاب کارگران حوزه ی نفت و گاز که شریان حیاتی اقتصاد به گل نشسته است را فراهم آورده است.
اهم خواسته های کارگران اعتصابی نفت و گاز و پتروشیمی ها عبارت است از:
۱- افزایش دستمزدها برای تامین معیشت کارگران.
۲- کوتاه شدن دست شرکت های پیمانکاری.
۳- ۱۰ روز مرخصی در قبال ۲۰ روز کار.
۴- برخورداری از بیمه های درمانی و بهداشتی.
۵- امنیت شغلی و برچیدن فضای امنیتی در کارخانه ها و کارگاه ها و توقف هر گونه پرونده سازی علیه کارگران معترض.
ما جمعی از نویسندگان و شاعران و کنشگران مستقل فرهنگی و اعضای کانون نویسندگان ایران، اعتراضات این کارگران را بر حق دانسته و از همه ی نویسندگان، فرهنگیان، اهالی قلم و همچنین بازنشستگان و کارگران سایر بخش ها می خواهیم که در حمایت از مطالبات انسانی وخواسته های به حق صنفی کارگران اعتصابی، از هر کوششی دریغ نکنند”.
اسامی امضاءکنندگان این بیانیه در ادامه میآید:
علیرضا آبیز
اکبر آزاد
کبوتر ارشدی
سعید اسکندری
نرگس الیکایی
هوشیار انصاریفر
علی باباچاهی
فانوس بهادروند
علیرضا بهنام
امیررضا بیگدلی
مانی پارسا
هادی تقیزاده
علی جانوند
رضا چایچی
آتفه چهارمحالیان
بنفشه حجازی
رضا حیرانی
رحیم رسولی
م روانشید
محمدرضا سالاری
محمدعلی شاکری یکتا
جلیل شاهچشمه
روناک شاهمحمدی
مظاهر شهامت
حسن صفدری
ایرج ضیایی
ریرا عباسی
علی عبداللهی
مصطفی فلاحیان
علیرضا فریدون گودرزی
عزت قاسمی
علی قنبری
پوران کاوه
سعدی گلبیانی
سروش مظفر مقدم
داریوش معمار
عهتا منصوری
روح اله مهدیپور عمرانی
کورش همهخانی
لازم به ذکر است؛ کارگران پیمانی شماری از شرکت های وابسته به صنایع نفت، پتروشیمی و نیروگاهها از روز شنبه ۲۹ خردادماه، جهت دست یافتن به مطالبات خود کمپینی را تحت عنوان “تخلیه سراسری بیست ده ۱۴۰۰” راه اندازی کردند و این کمپین رفته رفته به شهرهای مختلف کشور کشیده شد.