ورایتی، تکذیب اصغر فرهادی را تکذیب کرد، ترجمه مصاحبه را مترجم خود آقای فرهادی انجام داده بود

پس‌ازاینکه اصغر فرهادی، گفته‌های خود را درباره «حکومت سرکوب‌گر» ایران تکذیب کرد و گفت آنچه منتشر شده برداشت‌های مترجم نشریه «ورایتی» از صحبت‌های او بوده است، خبرنگار این نشریه در پاسخ به سوال خبرگزاری صبا اعلام کرد که «ترجمه تمام مصاحبه را مترجم آقای فرهادی انجام داده است». اصغر فرهادی که با فیلم جدیدش در جشنواره کن امسال مورد تشویق بسیار تماشاگران قرار گرفت، در روزهای اخیر علاوه بر این مصاحبه جنجالی، با حاشیه‌های دیگری نیز همراه بوده است؛ از جمله اعتراض به نادیده گرفته شدن نقش یک مستند‌ساز جوان، در شکل‌گیری داستان اصلی فیلم «قهرمان» و ادعای حمید نعمت‌الله درباره اینکه ایده اولیه سریال «روزگار جوانی» به او تعلق داشته است.

pendent15-2.jpg

فیلم سینمایی قهرمان، داستان یک هنرمند نقاش است که به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی‌اش به زندان افتاده است. او در مرخصی کوتاهش از زندان، وقتی در تلاش است که رضایت شاکی‌اش را به دست بیاورد، با ماجرایی جدید روبرو می‌شود و آن هم پیدا کردن یک کیف پر از سکه است.

منتقدان سینمای جهان، واکنش‌های متعددی به جدیدترین اثر اصغر فرهادی داشته‌اند. برخی به آن نمره متوسط داده‌اند و برخی شانس آن را برای دریافت جایزه بعید ندانستند. اما تشویق ایستاده تماشاگران پس از تماشای فیلم، حکایت از آن داشت که این فیلم تحسین حاضران را برانگیخته است.

گفت‌وگو با نشریه ورایتی
روز دوشنبه ۱۳ ژوییه گفت‌وگویی با اصغر فرهادی در نشریه ورایتی منتشر شد که سروصدای زیادی به پا کرد.

در این مصاحبه خبرنگار ورایتی از فرهادی درباره وضعیت اجتماعی و سیاسی ایران سوال کرد و ماجرای ترانه علیدوستی، ستاره فیلم «فروشنده» را مثال زد که پس از انتشار فیلمی از برخورد گشت ارشاد با یک زن، در صفحه شخصی‌اش در معرض زندان قرار گرفت و پاسخی که از اصغر فرهادی منتشر شد، این‌گونه بود: «این مربوط به این حقیقت است که ایران کشوری سرکوب‌گر است که در آن شما آزادی برای سخن گفتن و بیان تفکراتتان ندارید.»

در این مصاحبه چنین برداشت می‌شود که اصغر فرهادی استفاده زیاد مردم ایران از فضای مجازی را به دلیل وجود سیستم سرکوب‌گر می‌داند چراکه «این واسطه به شما فرصت می‌دهد احساساتتان و چیزهایی که سال‌ها مردم درونشان نگه‌داشته‌اند بیان کنید، البته که ناگهان بیرون می‌زند.»

فرهادی در گفت‌وگوی خود درباره وجود افراد تندرو در ایران نیز صحبت کرد و گفت: «رفتن ترامپ و آمدن بایدن دنیا جای بهتری می‌شود». اما حل مشکلات ایران را مشروط بر این دانست که «تندروهای داخلی هم تغییر کنند.»