چهل و پنجمین جشنواره سینمایی روتردام با درخشش دو سینماگر ایرانی به پایان رسید، دو فیلمساز جوانی که فعالیت های هنری خود را خارج از ایران دنبال می کنند.
فرستنده : آقای علی تبریزی
در مراسم پایانی جشنواره که در روتردام ترتیب یافت، جایزه بهترین فیلم یا ببر طلایی به “رویاهای رادیویی” ساخته بابک جلالی کارگردان ایرانی ساکن بریتانیا اهدا شد.
رویاهایی رادیویی دومین فیلم بلند بابک جلالی است و در آن چهره هایی چون محسن نامجو، اعضای گروه موسیقی کابل دریمز و لارس اولریک ، درامر متالیکا حضور دارند.
این فیلم داستان یک نویسنده ایرانی با بازی محسن نامجو است که تلاش می کند با همکاری گروهی از هنرمندان موسیقی، اجرای مشترکی در یک ایستگاه رادیویی ترتیب دهد، رویاهایی رادیویی با چاشنی طنز به مقوله مهاجرت و زندگی در غربت میپردازد.
بابک جلالی در گفتگویی که در برنامه ویژه جشنواره داشت درباره ایده اولیه داستان چنین گفت : “رادیوها و تلویزیونهای ایرانی زیادی در خارج از ایران فعالیت می کنند، به ویژه در آمریکا، ایرانیان زیادی هم در جنوب کالیفرنیا هستند، مثلا در لس آنجلس، این رادیوها برنامه تجاری و تبلیغاتی مختلفی پخش می کنند.
تهیه کننده فیلم مرجانه مقیمی با من تماس گرفت و خواست کتاب خاله جولیا و سناریو نویس را بخوانم، یکی از آثار مشهور ماریو بارگاس یوسا است، مایل بود این داستان را به نحوی فیلم کنیم، کتاب را خواندم ولی عملی نبود، منتهی به ایستگاه رادیویی که در کتاب هست علاقمند شدم، خیلی بهش فکر کردم و خلاصه این ایستگاه رادیویی به این صورت شکل گرفت.”
رویاهای رادیویی سومین اثر سینماگران ایرانی است که در سالهای اخیر برنده جایزه نخست جشنواره فیلم روتردام شده، بابک جلالی ضمن تصاحب ببر طلایی و نشان افتخار، جایزه ای به ارزش چهل هزار یورو دریافت کرد.
اما جایزه منتقدین بین المللی به فیلم “بودکین راس” اثر کاوه مدیری کارگردان ایرانی ساکن هلند رسید، این نخستین فیلم این هنرمند جوان است که با استقبال مناسبی از سوی تماشاگران مواجه شد.
بودکین راس داستان مردی است که به دهکده کوچکی در اسکاتلند رفته و در برخورد با اهالی منطقه درگیر ماجراهای مختلفی میشود، فیلم مضمونی فلسفی و شاعرانه دارد و ترکیبی است از سینمای داستانی و مستند.
روتردام یکی از بزرگترین جشنواره های سینمایی اروپا است که بیشتر به معرفی آثار هنرمندان جوان و کمتر شناخته شده جهان می پردازد و برنامه های مختلفی را در این چهارچوب ترتیب می دهد.