اظهارات وکیل در خصوص آخرین وضعیت پرونده خسرو صادقی بروجنی

وکیل مدافع خسرو صادقی بروجنی، نویسنده و روزنامه‌نگار محبوس در زندان اوین، از عدم امکان درخواست اعاده دادرسی برای موکلش که به موجب قوانینی غیر همسو میان آیین دادرسی کیفری و دیوان عالی کشور است، خبر داد. به گفته وی، دادگاه در خصوص پرونده موکلش و پرونده هایی با اتهامات مشابه، نسخه‌ای از رای صادره را در اختیار متهم و یا وکیل او قرار نمی‌دهد، این در حالیست که دیوان عالی کشور، جهت رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی، ارائه نسخه ای از رای صادره از سوی دادگاه را ضروری می‌داند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از روزنامه اعتماد، وکیل مدافع خسرو صادقی بروجنی، در خصوص آخرین وضعیت پرونده موکلش جزئیاتی ارائه داد.

پیام ابوطالبی زنوزی با اشاره به محکویت آقای بروجنی توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران از بابت اتهامات اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی، عنوان کرد: «از آنجا که تنها راه باقیمانده درخواست اعاده دادرسی از دیوان عالی کشور بود، به درخواست موکل اقدام کردم اما نظر به اینکه در پرونده‌های با اتهامات مشابه، نسخه‌ای از رای در اختیار متهم یا وکیل او قرار داده نمی‌شود، به ‌موجب تبصره ۲ ماده ۳۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری، صرفا امکان نسخه‌برداری از دادنامه فراهم است.»

این وکیل دادگستری ادامه داد: «اما دفتر کل دیوان عالی کشور برای ارجاع پرونده جهت رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی، نسخه‌ای از رای را مطالبه می‌کند و پیگیری‌های اینجانب از اجرای احکام دادسرای شهید مقدس نیز تاکنون کارگر نیفتاده است.»

ابوطالبی همچنین اضافه کرد: «از آنجا که تصمیم دادگاه در عدم ارایه نسخه‌ای از رای، مستظهر به قانون یاد شده است و درخواست دفتر کل دیوان عالی کشور نیز که ارایه نسخه‌ای از رای را ضروری می‌داند، دارای مهمل قانونی به نظر می‌رسد، پیشنهادم این است که رویه‌ای واحد برای حل این مشکل اتخاذ شود.»

خسرو صادقی در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۹۸ پس از احضار به شعبه ۲ دادسرای اوین بازداشت و مورد تفهیم اتهام و بازجویی قرار گرفت. وی در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

آقای صادقی بروجنی در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی داخلی و خارجی” به ۵ سال حبس، از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۱ سال حبس و از بابت اتهام “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی” به ۲ سال حبس و در مجموع به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد.

این حکم نهایتا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران تایید و با تبرئه آقای صادقی از اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۷ سال حبس تعزیری تقلیل یافت. از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی و خارجی” در خصوص وی قابل اجرا است.

آقای صادقی بروجنی در تاریخ ۲۸ مردادماه ۹۹ جهت تحمل حبس بازداشت و در تاریخ ۸ مهرماه از قرنطینه اندرزگاه ۴ زندان اوین به اندرزگاه ۸ این زندان منتقل شد.

هرانا آذرماه ۹۹ در گزارشی از محرومیت این روزنامه نگار زندانی از درمان علیرغم مشکل دیسک کمر و درد در این ناحیه خبر داده بود. وی مهرماه سال جاری نیز علیرغم حال نامساعد جسمانی از رسیدگی پزشکی محروم مانده بود.

خسرو صادقی بروجنی، نویسنده و روزنامه نگار و دانش‌آموخته رشته جامعه شناسی است که در سال‌های اخیر ضمن پژوهش در حوزه‌ نئولیبرالیسم و اقتصاد سیاسی ایران، مقالات متعددی را در این زمینه نوشته است. کتاب “نئولیبرالیسم در بوته نقد” مجموعه‌ای از مقالات ایشان است که توسط نشر اچ.اند.اس مدیا (H&S Media) در انگلستان منتشر شد. کتاب جهانی‌سازی و نابرابری نیز به قلم وی توسط انتشارات پرسش در سال ۱۳۹۰ منتشر شده است.