جدایی هنر از دین هزینه ساز است

خبرگزاری حوزه 8.03.1401

اختتامیه اولین جشنواره شعر نمازجمعه و اختتامیه دومین جشنواره عکس شکوه جمعه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جدایی هنر از دین هزینه‌ساز بوده که آن را باید در دولت جبران کنیم، بر همین اساس شعار فعالیت‌ها را بازگشت به مساجد قرار داده ایم.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی، یکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱ در اختتامیه اولین جشنواره شعر نماز جمعه و دومین جشنواره عکس‌ “شکوه جمعه”، در مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه تهران، با بیان اینکه نگاه ما به نماز جمعه نگاه ویژه است، گفت: امام در نماز جمعه فقط برگزار کننده نماز نیست، بلکه مسوولیت یک ‌مجموعه و شهر را از نظر معنوی بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه قلب یک شهر دینی در قلب میعادگاه آن می‌تپد، تصریح کرد: نگاه دولت و ‌نظام این است که فعالیت فرهنگی‌ و هنری را در قالب هنر به مردم عرضه کنیم. هرچه حوزه فرهنگ‌ و هنر را از حوزه بومی خود دور کنیم، مدیریت آن سخت می‌شود؛ به طوری که اگر برنامه فرهنگی را از مصلی و ‌مسجد دور کنیم، خودمان به زحمت می‌افتیم و نمی‌توانیم در مسیر اهداف نظام قرار گیریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در فضایی که جدایی فرهنگ‌ و هنر از دین به وجود آمده است، دمیدن‌ روح دینی در فعالیت فرهنگی‌ و هنری به ویژه در جنس هنرهای وارداتی بسیار مشکل است و در این زمینه دچار آسیب می‌شویم، افزود: معتقدیم این جدایی که به وجود آمده است، هزینه‌ساز بوده و آن را باید در دولت جبران کنیم. بر همین اساس نیز شعار فعالیت‌ها را بازگشت به مساجد قرار داده ایم، چرا که باید فعالیت های فرهنگی ‌هنری را به قلب تپنده‌ دین بازگرداند ‌و مساجد را به کانون امور فرهنگی تبدیل کرد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه در سفر استانی به چهارمحال ‌و بختیاری بودجه‌ای به مصلی اختصاص دادیم، ادامه داد: سرمایه‌گذاری در این زمینه بسیار ارزشمند است؛ مصلی علاوه بر اینکه محلی برای برپایی نماز است، جایی برای پیوند فرهنگ‌ و دین هم به شمار می‌رود. ما در ۱۱ استان و ۵۰ رشته برای ۴۰ هزار هنرآموز جلسات ‌و کلاس‌هایی در عرصه فرهنگی هنری داریم که گفته‌ایم‌ این برنامه‌ها در مساجد و مصلاها برگزار شود، چرا که هنر ابزار رسانه دینی است و باید در این زمینه حرکت کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اهمیت شعر در ایجاد روحیه انقلابی بین مردم اشاره کرد و گفت: همین سرود کم‌نظیری که در روزهای اخیر در کشور مورد توجه نسل جدید ‌نوجوان ما قرار گرفته، ببینید چطور از عنصر هنری شعر ‌و سرود برای انتقال مفاهیم استفاده شده است و توانسته این اجتماع کم‌نظیر را در قلب تهران به وجود بیاورد؛ این هنر برای ما مباهات‌ است. اینجا فرهنگ ‌هنر در خدمت معارف دینی قرار گرفته است که باید قدر این هنر را بدانیم.

وی با بیان اینکه مادحین و شعرا در جنگ تحمیلی هم نقش ایفا کردند، خاطر نشان کرد: از دستاوردهای انقلاب اسلامی است که‌ هنر در خدمت مفاهیم دینی قرار گرفته است. این ابتکار که نماز جمعه در قالب شعر و عکس دیده شود، کار شایسته‌ای است که اتفاق افتاده و نشان می‌دهد در مسائل مربوط به حوزه دین‌ نیز می‌توانیم به خوبی در این مسیر موفق شویم و تاثیر مثبت آن را شاهد باشیم.

وزیر فرهنگ‌و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه تعریف سیاست از نگاه اندیشمندان بزرگ همچون‌ امام‌خمینی استفاده از همه ابزارها برای رسیدن به سعادت است، گفت: در حالی که غرب تلاش می‌کند بگوید دین حق ورود به اجتماع را ندارد، اما تمدن دینی و اسلامی سعی دارد مردم را سعادتمند کند و همه ابزارها را در خدمت این هدف بزرگ قرار دهد.

وی تصریح کرد: در دولت مردمی و انقلابی، همت و تلاش ما و رئیس جمهور، خدمتگزاری در عرصه دینی است که امیدواریم در این عرصه موفق شویم.

اسماعیلی در پایان خاطر نشان کرد: با فروریختن متروپل آبادان، همه متاثر شدیم. به مردم عزیز آبادان تسلیت می‌گوییم و امیدوار هستیم با افرادی که غیرمسئولانه موجب این فاجعه شدند، با اشد مجازات برخورد ‌شود تا شاهد چنین اتفاقات ناگواری نباشیم.