ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر:
هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهرهمند شود. این حق متضمن آزادی تغییر مذهب یا عقیده و ایمان میباشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هرکس میتواند از این حقوق یا مجتمعاً بهطور خصوصی یا بهطور عمومی برخوردار باشد.
گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری نقض حقوق اقلیتهای دینی در ایران تا پایان آذرماه 1393 شمسی است. این گزارش بهصورت آماری-تحلیلی ارائه میشود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت بهخصوص در حوزه گزارشگری نقض حقوق بشر و همینطور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیتهای مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودیتهای فراوان در ایران محسوب میشود.
در چنین شرایطی بدیهی است مدافعان حقوق بشر علیرغم دشواری بسیار، تنها میتوانند حجم بسیار اندکی از نقض گسترده حقوق بشر در ایران را دیدهبانی کرده و یا امکان تحقیق و مستند کردن در رابطه با گزارشهای سایر گروهها و رسانهها را بیابند.
فشار بر اقلیتهای دینی همچنان ادامه دارد
حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاددارند که برخی از گروههای مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آنها ممکن است وفاداری بهنظام را دچار چالش کنند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیتهای مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار دادهاند.
بازداشتها و خشونتهای هدفمند ارگانهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان متوجه اقلیتهای دینی در ایران است. در ایران اقلیتها دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم میشوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحتفشارهای بیشتری قرار دارند، آنها از انجام مناسک دینی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هماکنون هفت تن از رهبران این آئین که امور بهاییان را در این کشور اداره میکردند، در زندانهای اوین و رجایی شهر به سر میبرند و دهها تن از پیروان آن نیز در زندانهای کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبسهای طولانی شدهاند. ادیان و مذاهب رسمی هم چون مسیحیان نیز با محدودیتهایی زیادی مواجه هستند، جمهوری اسلامی تنها عبادت اقلیتهای قومی عاشوری، ارمنی و کلدانی را که مسیحی هستند، به رسمیت میشناسد، تبلیغ آئین برای ایرانیان از سوی ایشان جرم تلقی میشود. در سال ۱۳۹۲ دو تن از اقلیتهای ارمنی تبار به دلیل برگزاری کلاسهای دینی برای نوکیشان، بازداشت شدند.ماده ۱۳ و ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی، مسیحیت را به رسمیت میشناسد و به مسیحیان حق عبادت و ایجاد انجمن را داده است اما برخورد با مسیحیان پروتستان که معتقد به بشارت دین خود هستند کماکان وجود دارد. تبعیض مذهبی در مورد مسلمانان سنی نیز اعمال میشود، آنها که اکثراً در مناطق حاشیهای کشور زندگی میکنند، از حق ساخت مسجد و برگزاری آئین مذهبی ازجمله نماز عید فطر و قربان در مناطق مرکزی هم چون تهران محروم هستند.
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، در تازه ترین گزارش خود که در تاریخ 27 آگوست 2014، مطابق با قطعنامۀ ۲۵/۲۴ شورای حقوق بشر به شصت و نهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در اکتبر ۲۰۱۴ ارائه گردید، متذکر شد که در بررسی دوره ای جهانی ایران٬ دولت نه توصیه در خصوص حقوق مذهبی، شامل تعهد به حمایت از آزادی عقیده و عبادت، گسترش حمایت به همه گروه های مذهبی، مبارزه با تحریکات نفرت مذهبی و اصلاح تمام قوانینی که علیه گروه های اقلیت تبعیض قائل می شوند را پذیرفت. با این حال، هیچ نشانه ای از پبشبرد این توصیه ها مشاهده نشده است. طبق گزارشات، در ژوئن 2014، حداقل 300 نفر که از مذاهب اقلیت پیروی می کنند، از جمله سه عضو فعال گروه یارسان و اعضای جنبشهای معنوی جدیدتر در زندان به سر می برند.
حداقل 126 بهایی در اوت 2014 در زندان به سر می برند و گزارشات ارائه شده بیانگر روند ناقص دادرسی در محاکمات، شامل دسترسی ناکافی به مشاورۀ حقوقی میباشد. چندﯾﻳن نفر مصاحبه شوندﻩ همچنین ادعا کردند که وکلا غالبا از به عهده گرفتن وکالت
آنان به دلیل ترس از اقدامات تلافیجوﻳانه خودداری می کنند. جامعۀ جهانی بهائیان و رهبران کلیسای انجیلی ایران همچنین اضافه کرده اند که بسیاری از وکلایی که پرونده های حساس بهائیان و مسیحیان را قبول کرده اند یا خود زندانی شده اند و یا از کشور گریخته اند.
تخرﯾﻳب و ﻳا بستن اماکن مذھبی مانند گورستان ﻫا،٬ مراکز نیایش و کلیسا ها ﻫمچنان ادامه دارد. در ماه مه 20014، علیرغم تقاضاﻫای جامعه و گروه های حقوق بشر، ماموران سپاﻩ پاسداران جمهوری اسلامی ﯾک گورستان بهایی را در شیراز تخرﯾﻳب کردند. علاوﻩ بر اﯾن،٬ حداقل 900 مقالۀ آنلاﯾﻳن به تروﯾﻳج باورھای بیگانه هراسی و یا معرفی پیروان آیین بهاییت به عنوان افرادی که از لحاظ سیاسی برانداز تلقی می شوند می پردازند، بین ژانویه و مه 2014.
در دسامبر 2013، یک فیلم مستند در تلویزیون دولتی ایران پخش شد که ادعا می کرد جامعه بهایی از نزدیک به دولتهای خارجی و حکومت سابق ایران متصل است. در مصاحبه های دیگر که طبق گزارشات در ماه مه 2014 پخش شده اند، ادعا می شود که بهاییان جاسوس هستند. مطابق گزارشات، در ژوئن 2014 اعلامیه هایی ضد بهایی که در آنها ادعا می شده که خون بهایی بی ارزش است در شهر یزد پخش شده و طبق گزارشات دیگر، شعارهایی که با رنگ روی دیوارهای شهر یزد اسپری شده بود، خواهان مرگ بهاییت شده است.
دولت ادعا می کند کهﻪ سابقۀ منفی و تبلیغات فرقه ای” جامعۀ بهایی “باعث اﯾﻳجاد نفرت در بخشهای بزرگی از جامعه نسبت به آنها شده، اما حقوق شهروندی افرادی که فعالیت های تبلیغی را تحریک نمی کنند مورد احترام است” و وقایع فوق الذکر را در یزد انکار میکند.
حداقل 49 مسیحی پروتستان در حال حاضر در بازداشت به سر می برند که بسیاری از آنان به دلیل فعالیت در کلیساهای غیر رسمی خانگی دستگیر شده اند. طبق گزارشات در آوریل 2014 ماموران امنیتی به یک مراسم نیایش عید پاک در یم منزل شخصی در جنوب تهران حمله بردند و حداقل شش نفر را دستگیر کردند. ظرف دو تا سه سال گذشته، مقامات به نحو فزاینده ای کلیساهایی که دارای مجوز رسمی بوده اند را بسته اند و کشیش های این کلیساها را به دلیل برگزاری مراسم نیایش به زبان فارسی و آنچه ادعا می شود ارائه خدمات مذهبی به ایرانیانی که پیشینه مسلمانی دارند، دستگیرکرده اند. مقامات به طور منظم وبسایت های مسیحی را مسدود می کنند.
نوکیشان مسیحی همچنان گزارش می دهند که گاهی اوقات در طول دوره بازداشت مورد آزار و اذیت روانی و جسمی شدید، از جمله تهدید به اعدام شده اند. بنا به گزارشات، در آوریل 2014، ماموران اطلاعاتی یک رهبر کلیسای زندانی (فرشید فتحی) را مورد ضرب و شتم قرار دادند، به نحویکه لازم شد وی را به بیمارستان منتقل کنند.
حداقل نه مسلمان صوفی یا درویش در حال حاضر در بازداشت به سر می برند. محدودیت های حقوق انجمن و اجتماعات مسالمت آمیز برای صوفیان از مراسم صرفا مذهبی آنان گسترده تر است. به عنوان مثال، در ماه مارس 2014، نیروهای امنیتی 326 درویش گنابادی که بیرون از ساختمان قوه قضائیه در تهران تجمع کرده بودند را دستگیر کردند. طبق گزارشات، آنان نسبت به مراقبت های پزشکی ناکافی ارائه شده به سه درویش زندانی و انتقال دو تن دیگر از دراویش زندانی به زندان رجایی شهر معترض بودند. همچنین تظاهرات مسالمت آمیز ماه مه 2014 در حمایت از اعضای زندانی جامعه دراویش گنابادی نیز توسط پلیس مورد حمله قرار گرفت.
همچنین طبق گزارشات، تهییج افراد علیه دراویش گنابادی نیز ادامه دارد. ادعا می شود که در ماه ژوئن 2014، رهبران مذهبی اعضاء جامعه دراویش را کافر و وهابی توصیف کردند.
طبق گزارشات حداقل 150 مسلمان سنی مذهب در حال حاضر به خاطر سازماندهی جلسات و فعالیت های مذهبی و یا پس از محاکماتی که اغلب گفته می شود با موازین بین المللی سازگار نیستند، در بازداشت به سر می برند. بسیاری از این افراد به جرایم امنیتی جدی متهم شده اند.
به گفته منابعی که منابعی که مایل هستند ناشناس باقی بمانند، 15 شهروند عرب که از شیعه به اسلام سنی گرویده اند در 21 فوریه 2013 هر یک به یک سال زندان محکوم شدند. بنابر به گزارشات، این افراد پس از دستگیری در 17 ژانویه 2012 به مدت 21 روز در مکان نامعلومی نگهداری شدند. طبق گزارشات این افراد مورد بازجویی قرار گرفته و تهدید شدند و تشویق شدند که به دنبال مشاوره حقوق نباشند. این منابع مدعی هستند که فعالیت های متهمان شامل سازماندهی نماز گروهی خصوصی، خواندن قرآن و فقه اسلامی در خانه های خود و انجام کارهای خیریه صرفا مذهبی بوده است. طبق گزارشات، این افراد به تبلیغ علیه نظام از طریق تریج وهابیت و سلفی گری، برگزاری نماز گروهی، تردید در مذهب رسمی کشور، تولید و توزیع کتاب های منحرف، برقراری ارتباط با عناصر سلفی-تکفیری (گروه هایی که دیگران را به ارتداد متهم می کنند) و شرکت در دوره های مذهبی عناصر سلفی-تکفیری متهم شده اند. هر یک از آنها در شعبه دوم دادگاه انقلاب اهواز به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند و در آوریل 2014 برای اجرای حکم زندان خود احضار شدند.
گزارش شده است که خا نواده های چهار فعال عربی که در سال جاری اعدام شدند از انجام مراسم تدفین مناسب و از انجام مراسم عزاداری برای عزیزان خود بر اساس باورهای دینی خویش و مطابق با حقوق محفوظ بین المللی خود منع شده اند. یک خانواده دیگر از اخطار و آزار و اذیت توسط مقامات دولتی در زمانی که آنها می خواستند مطابق با اصول دینی و اسلامی شیعه اقدام به سوگواری برای آقای ستار بهشتی که در سال 2012 در زندان تحت شرایط مرموزی درگذشت بنمایند، گزارش داد.
جمهوری اسلامی اتهام نقض شدید حقوق بشر در ایران را که در گزارش اخیر نماینده ویژه سازمان ملل بازتاب یافته رد کرد و مدعی شد که همه این انتقادات با هدف «ایرانهراسی» و «اسلامهراسی» مطرح میشود. خبرگزاری رویترز، اظهارات فروزنده ودیعتی، از اعضای نمایندگی ایران در سازمان ملل، را منتشر کرده که خطاب به کمیته سوم مجمع عمومی این سازمان گفته است، انتقادات این کمیسیون از شرایط ایران به گفته او، به یک «برنامه بیهوده سالیانه» تبدیل شده است. وی سپس با حمله به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، او را متهم کرد که تحت تاثیر «سیاست خارجی برخی کشورها» به انتقاد از شرایط ایران میپردازد. آخرین گزارش احمد شهید درباره وضعیت حقوق بشر در ایران میگوید که از آغاز کار دولت حسن روحانی، آمار اعدام در جمهوری اسلامی بهشدت افزایش پیدا کرده است. این گزارش همچنین از رواج شکنجه در زندانهای ایران حکایت میکند و نیز بیان میکند که اقلیتهای مذهبی همچنان تحت آزار حکومت جمهوری اسلامی قرار دارند.
به گزارش «محبت نيوز»، بر اساس پژوهش یک سازمان بینالمللی، ایران و افغانستان جزو کشورهایی هستند که بیشترین میزان خشونت را علیه اقلیتهای مذهبی اعمال میکنند. همچنین اسلامگرايان بیش از دیگران به نقض آزادی مذهب میپردازند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان غیردولتی «کمک به کلیسای در خطر»، گزارش دوسالانه خود را منتشر کرد و هشدار داد که آزادی مذهب در جهان در فاصله سالهای ٢٠١٢ تا ٢٠١٤، شدیدن کاهش یافته است. در گزارش بیست کشور در دسته کشورهایی قرار داده شدهاند که کمترین میزان آزادی مذهب در آنها وجود دارد. در میان این بیست کشور، در چهارده کشور آزار و اذیتهای مذهبی از سوی مسلمانان تندرو اعمال میشود که ایران، افغانستان، عراق، سوریه و یمن جزو آنها هستند. این سازمان غیردولتی همچنین تأکید می کند در کشورهایی که مسیحیان در اقلیت هستند همچنان مورد بیشترین آزار و اذیت قرار میگیرند.
اهل سنت
اهل سنت خواستار امنیت و اخوت هستند، انتظار دارند که آزادی مذهبی مراعات شود و این خواسته تکتک جامعه اهل سنت است. انتظار آن است که جامعه اهل سنت در شهرهای بزرگ کشور مثل اصفهان و دیگر شهرها آزادانه بتوانند نماز بخوانند و به تعلیم فرزندان خود مشغول باشند. این انتظار کاملاً معقول و قانونی است. اینکه اهل سنت بتواند در هر شهری که نیاز دارد مسجد بسازد و نماز جمعه و نماز عید بخواند و از آزادی کامل برخوردار باشد، انتظاری کاملاً قانونی بوده و خواستهای زیادهخواهان نیست. اهل سنت معتقد است که حق مردم باید رعایت شود و کسی به خاطر مذهب از حقوقش محروم نشود، زیرا رعایت حقوق ملت باعث اتحاد و نزدیکی میشود.
مراعات حقوق قانونی اهل سنت، خواسته همه اهل سنت است. شیعه و سنی ایرانی هستند. ایران نهفقط متعلق به شیعه است و نهتنها متعلق به سنی است، لذا نباید حقوق این دو گروه در کشور متفاوت باشد.
رژيم ايران طبق برنامهای كه جديداً آن را طراحي كرده میخواهد آمار زندانيان اهل سنت در زندان رجايي شهر را كاهش دهد، بدون اينكه آنها را آزاد كند، تعداد زيادي از زندانيان اهل سنت را به زندانهای مختلف انتقال داده كه غالباً به شهرهاي خودشان فرستاده نشدند.
آگاهان به مسائل اهل سنت در ایران معتقدند که اهل سنت بدترین دوران پسازآنقلاب ۱۳۵۷ را پشت سر میگذارند. آنها همچنین هشدار میدهند که ادامه روند کنونی وحدت شیعه و سنی» در کشور را به مخاطره خواهد انداخت.
زندانیان اهل سنت که به خاطر تبلیغ دینی با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی مواجه هستند حکم محاربه در دست دارند در زندان و در فضای نامناسبی دوران زندان خود را میگذرانند و بهصورت مدام از سوی مأموران زندان به دلیل عقیدهشان مورد بیاحترامی قرار میگیرند.
ماده ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برابری تمام شهروندان ایرانی را بر اساس موازین اسلام مورد تأکید قرار میدهد. بااینحال در کنار سایر اقلیتهای دینی در ایران که این ماده اساسی نتوانسته برابری آنان را در بیش از سه دهه گذشته در برخورداری از حقوق شهروندی تضمین کند، پیروان اهل سنت در ایران نیز علیرغم اینکه مسلمان هستند شرایط مشابهی دارند، آنان نیز از تصاحب مسئولیتهای کلان مدیریتی کشوری و لشگری و نیز بهرهمندی برابر از فرصتها و امکانات محروم هستند، همینطور با موانع و محدودیتهای جدی برای تبلیغ باورهای خود و بهجا آوردن مناسک مذهبی خود از سوی حکومت ایران روبهرو هستند.
اهل سنت با مجموعهای از این فشارها از قبیل ایجاد شورای برناآذریزی مدارس علوم دینی اهل سنت، ممنوع التدریس کردن اساتید علوم دینی اهل سنت، محرومیت دانشجویان اهل سنت از تحصیل و ممنوعالخروج کردن بسیاری از دانشجویان اهل سنت که در مدارس دینی خارج کشور تحصیل میکنند و ممانعت از برگزاری نماز جماعت در اعیاد اسلامی برای اهل سنت ایران، مواجه هستند،بهخصوص در شهر تهران گفته میشود بیش از یک میلیون سنی در آن زندگی میکنند اما از حق ساختن مسجد و برگزاری مراسم و اعیاد خود محروم هستند.
در این ماه:
به گزارش «محبت نیوز» آیت الله عبدالحمید معصومی تهرانی گفت : «عمده احکام جزایی اسلام ریشه در ساختار اجتماعی زمان نزول دارند و امروز نمیتوان براساس آیهای مربوط به ۱۴۰۰سال پیش حکم صادر کرد.»
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی در بخشی از خطبه های نماز جمعه 7 آذر با اشاره به پیام هایی که در شبکه های مجازی در رابطه با افتتاح یک باب مسجد جامعه مخصوص اهل سنت در تهران توسط ایشان- گفت: شایعهای پخش شده است که بنده در تهران مسجد جامعی را برای اهلسنت تهران افتتاح کردهام، در حالیکه بنده در تهران به نمازخانهای رفتم و ضمن ادای نماز، در جمع تعدادی از شهروندان اهلسنت تهرانی نصیحت و موعظهای داشتم. ایشان در ادامه با تکذیب این شایعه افزود: این شایعه صحت نداشته و دروغ است. البته ما امیدواریم که روزی این آروزی مردم برآورده شده و این شایعه تحقق پیدا کند.
به گزارش ادیان نیوز، حضرت آیت الله جوادی آملی در اجلاسیه عمومی نشست دوره ای اساتید که چهارشنبه شب در مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی برگزار شد به عنوان سخنران اصلی جلسه درباره مبانی فکری جریانات تکفیری و وظایف حوزه علمیه نسبت به این جریانات بیانات مهمی ایراد کردند. وی اظهار داشت: عنصر محوری تکفیر تعصب جاهلی از یک سو و قدرت از سوی دیگر، این دو عنصر که کنار هم قرار بگیرند، شمشیر هم وجود خودش را اعلام می کند. اکثر انبیا گرفتار این جریان بودند. انبیا را مشرکین کشتند و نه ملحدان. ملحد چون تعصب مذهبی نداشت انگیزه ای هم برای کشتن پیامبران نداشت. مشرک بود که می گفت آنچه که گذشتگان ما گفتند همان درست است و آنچه را شما می گویید بر خلاف مرام مذهبی ما است و قتل شما لازم است. تعصب اینها جاهلی بود برای اینکه قبول یا رد اینها بر اساس نظرات گذشتگان بود. هیچ فکری در جاهیلت کهن یا جدید نبود. چیزی را تصدیق می کردند که پدرانشان آن را قبول داشتند. چیزی را رد می کردند که گذشتگان شان رد کرده بودند.
مولانا محمدعثمان خطیب جمعه مسجد جامع الخلیل خاش در خطبه های نماز جمعه این شهرستان گفت: حقوق اهل سنت و تشیع در مجلس خبرگان رهبری در ابتدای انقلاب تعیین و به تصویب رسید که در مسائل دینی و مذهبی مطابق فقه خود آزاد باشند و حق دارند در چارچوب فقه اسلامی به مسائل دینی خودشان عمل کنند. روز دهم آذرماه روز مجلس که همان قانون گذاری می باشد نام گذاری شده است. وی افزود: قوه مقننه برای قانون گذاری که تلاش برای ارتقای مسائل مادی و معنوی است می باشد و تصویب کند که مردم از نظر مالی و اقتصادی پیشرفت کنند و حقوق مردم در همه زمینه ها حفظ شود. وی اظهار داشت: وکیل از نظر شرعی مکلف است که از حقوق مردم دفاع کند و قوانینی که امنیت جانی ، مالی و آبرو مردم کشور را در بر دارد تصویب کند. فرصت نمایندگی غنیمت است که از این فرصتها به خوبی بهره برداری شود. امیدواریم نمایندگان کشور و این استان بتوانند قدم مثبتی بردارند که باعث رضایت مردم و خداوند شود.
به گزارش شبکه جهانی نور، جمعی از زندانیان عقیدتی اهل سنت زندان رجایی شهر به مناسبت 10 دسامبر روز جهانی حقوق بشر، در نامه ای سرگشاده به نهاد هایی حقوقی خواستار توجه بیشتر این نهاد ها به پرونده این زندانیان سنی مذهب شده اند. ایشان متذکر شدند : توجه نهادهای حقوق بشری معمولاً بیشتر به فعالین مرکز نشینی است که از شهرت و دسترسی زیادی به رسانههای خبری و لابی های پشت پرده بهره مندند و نقض حقوق اولیه برخی دیگر از زندانیان مانند حق حیات توجه چندانی در بین این فعالین بر نمیانگیزد. به عنوان نمونه ما ۸۱ نفر از زندانیان عقیدتی اهل سنت در زندان رجایی شهر در شعبه ۲۸دادگاه انقلاب تهران بصورت غیرعلنی و نمایشی بدون بهرهمندی از حقوق ابتدایی حتی حق اختیار وکیل مدافع محاکمه شدیم که ۴۰ نفر به اعدام و بقیه هم به زندانهای طولانی مدت محکوم شدیم. حکم اعدام ۱۴ نفر ما تاکنون تأیید شده و هر لحظه خطر اعدام آنها وجود دارد. اما حتی در گزارش آقای احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل فقط اشاره ای کوچک و گذرا به این موضوع شدهاست.زندانیان عقیدتی زندان رجایی شهر در ادامه خواستار توجه بیشتر به موارد نقض حقوق شهروندان اهل سنت که بیش از 20 درصد جامعه ایران را تشکیل می دهند شده اند.
مولانا محمدحسین گرگیج امام جمعه اهل سنت آزادشهر گفت: تنها شعار محبت پیامبر کافی نیست. اراده ومحبت اهل سنت نسبت به پیامبر و اهل بیت ایشان، پیروی از روش و سیره آنان می باشد. مولانا گرگیج در مراسم افتتاحیه مسجد حضرت حسن عسگری ویژه اهل سنت روستای باقر آباد از توابع شهرستان علی آباد کتول افزود: افتخار بزرگی است که احترام و دوستی هر دو(خلفای راشدین و اهل بیت پیامبر) در وجود ما هست. امام جمعه اهل سنت آزادشهر اظهار داشت: بنده حنفی و بزرگترین مدافع حقوق اهل سنت هستم ،برچسب بی اساس نزنند که چنین برچسب هایی به ما نمی خورد، ما پیرو سنت رسول الله و مذهب خودمان هستیم و اعمال من درآوردی را هرگز نمی پذیریم. وی افزود: ارادت و محبت اهل سنت نسبت به پیامبر و اهل بیت پیروی از روش و سیره آنان می باشد، با شعار نمی شود خود را بالا بیریم و ادعای محبت کنیم.
به گزارش کُردپا، اداره اطلاعات سنندج ٥ عضو یک جریان مذهبی کُردستان را احضار کرد. این شهروندان از اعضای مکتب قرآن میباشند.صلاحالدین آدابی، سعید تکیهخواه، مسعود جعفری، امجد مینویی و محمد حبیبی اسامی احضارشدگان به اطلاعات هستند که پس از بازجویی، آزاد شدند. احضار و بازجویی از شهروندان کُرد پیرو مکتب قرآن در حالی است که این جریان مذهبی کُردستان همواره بر غیرسیاسی بودن فعالیتهای تأکید و دعوت و هدایت را جوهر اصلی فعالیتهایش اعلام کرده است.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ ، روز پنجشنبه 20 آذر یک طلبه اهل سنت دارالعلوم مکی زاهدان به نام سلمان کتری زاده بازداشت شد. یک منبع مطلع به گفت: سلمان که در دارالعلوم مکی زاهدان مشغول به تحصیل علوم دینی بود فرزند یکی از اساتید برجسته مدرسه دینی عربیه اسلامیه چابهار به نام مولوی عبدالقادر کتری زاده است. وی در مسیر زاهدان به سراوان بازداشت شده است و پس از بازداشتش پدر وی برای پیگیری وضعیت او به زاهدان سفر کرده است اما تا کنون هیچ اطلاع دقیق از وضعیت سلمان در دست نیست.این منبع از علت بازداشت و محل دقیق نگهداریش اظهار بی اطلاعی کرد.
با وجود گذشت ۴۰ روز از بازداشت ماموستا ناصر پیری و گذشت ۳ ماه از بازداشت مولوی حافظ توحید قریشی، همچنان این افراد بصورت بلاتکلیف در سلول انفرادی نگهداری میشوند. مولوی حافظ توحید قریشی که شهریور ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد، هم اکنون در انفرادیهای زندان اوین بصورت بلاتکلیف نگهداری میشود. وی تنها طی چند تماس کوتاه موفق شده خبر سلامتی خود را به خانوادهاش برساند، ولی همچنان از علت دقیق بازداشت و اتهامات وی اطلاع دقیقی در دست نیست. همچنین ماموستا «ناصر پیری» اهل سنندج که برای تحیصل علوم دینی به زاهدان سفر کرده بود، روز دوشنبه ۲۰ مرداد ماه سال جاری، در ایست بازرسی ورودی زاهدان بازداشت و به اداره اطلاعات سنندج تحویل داده شد. طبق آخرین گزارشات وی نیز همچنان بصورت بلاتکلیف در سلول انفرادی نگهداری میشود و از علت بازداشت و اتهامات وی اطلاع دقیقی در دست نیست.
به گزارش ندای سبز ایران، بهروز عبداللهی، دانشجوی اهل سنت دانشگاه طرابلس لبنان از اوایل شهریور ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز نگهداری می شود. وی که به طور هم زمان در دو رشته درسی ارتباطات و قرائت قرآن در دانشگاه طرابلس لبنان تحصیل می کند، برای دیدار با خانواده به کشور بازگشته بود.بهروز عبدالهی هم اکنون در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز مشهور به پلاک ۱۰۰ نگهداری می شود.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، با وجود آنکه 20 سال از توقیف نشریه “صبای کوهستان” مدرسه دینی منبع العلوم کوه ون سرباز می گذرد اما همچنان مسئولان اجازه فعالیت به این نشریه را نمی دهند. یکی از اساتدید مدرسه علوم دینی منبع العلوم در این زمینه به “فعالین بلوچ” گفت: نشریه “صبای کوهستان” فعالیت فرهنگی داخلی خوبی داشت اما بعد از چاپ شماره 15 از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توقیف نامه ای به حوزه فرستاده شد در ابتدا مسئولان مربوطه به توقیف نامه توجه نکردند اما وزارت اطلاعات وارد عمل شد و سردبیر این نشریه را احضار و مجبور به توقف فعالیت این نشریه کرد. وی افزود: بعد از گذشت چند سال مجددا مسئولین حوزه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رجوع نموده و خواستار رفع توقیف نشریه می شوند که متاسفانه این بار نیز به مجوز این نشریه موافقت نمی شود و این مجله همچنان حدود 20 سال است که توقیف مانده و این مدرسه علوم دینی حتی از داشتن یک نشریه داخلی محروم است.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، ساعت 8 صبح روز چهارشنبه 19 آذر 93 ماموران انتظامی چابهار با 4 دستگاه خودرو نیروی انتظامی به روستای “بله سر” در نزدیکی شهر چابهار یورش برده و با تخریب مسجد ، منبع آب و منازل مسکونی روستائیان بومی قصد تصاحب زمین های روستا به نفع یک کارخانه کشتارگاه متعلق به یکی از افراد غیر بومی داشتند. به گفته مولوی قاسم کدخدای روستا “بله سر”، این فرد صاحب کشتارگاه به نام “علیزاده” که به نظر می رسد در دستگاه های امنیتی و انتظامی دارای نفوذ و پشتوانه است به جای عمل به تعهدات قانونی جهت احداث کشتارگاه با فاصله 3 کیلومتری از آخرین آبادی متعلق به شهر، تصمیم گرفته است این روستای کوچک را تخریب کند تا از لحاظ قانونی مشکلی در احداث کشتارگاه در این محل نداشته باشد.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، صبح شنبه 8 آذر حاج خدا نظر براهوی یکی از معتمدان طائفه براهوی پس از ادای نماز صبح درب خانه خود توسط افراد ناشناس ترور شد. شاهدان عینی می گویند: 3 نفر ناشناس با خودروی زانتیای سفید رنگ که از خلوت صبحگاه استفاده کرده و گویا در انتظار وی بوده اند پس از رویت نامبرده به سمت وی آتش می گشایند که در اثر اصابت گلوله در دم کشته می شود. گفتنی است از علت ترور اطلاع دقیقی در دست نیست و تا کنون هیچ یکی از مهاجمان بازداشت نشده اند اما طبق گزارشها دوربین های ساختمان پزشکان همان محل واقعه را ثبت کرده اند و امکان شناسایی قاتلان بالاست.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، پایگاه اطلاع رسانی مولانا محمد حسین گرگیج چند روزی است که از دسترس خارج شده است. فعالان این موضوع را بی ربط به انتقاد اخیر ایشان از صدا و سیما در پخش گزینشی عزاداری اهل سنت نمی دانند.در همین زمینه صفحه فیسبوک مربوط به این روحانی اهل سنت با اعلام این خبر نوشت:قابل توجه کاربران گرامی و عزیز: متأسفانه در پی حملات شدید سایبری به پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ التفسیر مولانا محمدحسین گرگیج دسترسی به این سایت امکان پذیر نمی باشد، از این رو موقتاً تمامی خطبه های جمعه،بیانات واخبار مربوط به شیخ التفسیر در صفحه فیسبوک مربوط به ایشان منتشر خواهد گردید. لازم به ذکر است سایت مولانا گرگیج در سال جاری بارها مورد تهاجم انواع حملات سایبری قرار گرفته بود به طوریکه مدتها از دسترس کاربران اینترنتی خارج شده بود.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، ﺟﻤﺸﯿد دﻫﻘﺎﻧﯽ، ﺟﻬﺎﻧﮕﯿﺮ دﻫﻘﺎﻧﯽ ، ﮐﻤال ﻣﻼﯾﯽ و ﺣﺎﻣد اﺣﻤدی چهار زندانی اهل سنت کُرد محکوم به اعدام، در اعتراض به پخش برنامهای از صدا و سیما درباره گزارش غیرواقعی این سازمان، نامهای سرگشاده نوشتند و زوایای پنهان این اقدام رسانهای حکومت ایران را روشن ساختند.این زندانیان در نامه خود آورده اند: ﺍﺧﯿﺮﺍ ﺷﺒﮑﻪ ﯾﮏ ﺻدا و ﺳﯿﻤا در ﺑﺨﺶ ﻣﺠﻠﻪ ﺧﺒری ﺗﺎﺭﯾﺦ 24/8/93 ﻫﻨﮕام نقد ﮔزارش اﺣﻤﺪ ﺷﻬﯿﺪ ﺑﺎ ﻧﺸان دادن تصاویر و ﺑﺨﺸی از ﮔزلرش ﮐﻪ ﻣﺮﺑوط ﺑﻪ ﭘرونده ﻣﺎ ﺍﺳﺖ؛ در ﺍﻗﺪﺍﻣﯽ ﻓﺮﯾﺒﮑاراﻧﻪ ﻣا را ﻣﺘﻬﻢ ﺑه ارتباط ﺑﺎ ﮔروﻩ ﭘژاک، ﻧﮕﻬداری ﺳلاح و ﻣواد ﻣﻨﻔﺠﺮه و ﺣﺘﯽ ﻗﺎﭼاق ﻣواد ﻣﺨدر ﻧﻤوده اﺳﺖ . در ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺣﺘﯽ ﻗﺎﺿﯽ ﭘروﻧﺪه و ﺗﯿﻢ ﺑازﺟﻮﯾﯽ ﻧﯿﺰ ﻫﺮﮔﺰ ﭼﻨﯿﻦ ﺍﺗﻬﺎﻣﺎﺗی را ﻣﺘﻮﺟﻪ ﻣﺎ ﻧﮑرده اند . این زندانیان با ابراز نگرانی از پخش تصاویر و انتساب اتهام های جدید در صدا و سیما گفته اند: ﺗﮑرار این اتهامات در شبکه های ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻠی و اﺳﺘﺎﻧﯽ ﺑه همراه احضار ﺍﺧﯿﺮ ﻣﺎ ﺑﻪ ﺷﻌﺒه اجرای احکام رجایی ﺷﻬﺮ ﺑﻪ ﺷدت ﻣا و ﺧﺎﻧوادﻩ ﻫﺎﯾﻤان را نگران کرده اﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﺒادا این اقدامات زمینه سازی برای اجرای این احکام ناعادلانه ﺑﺎﺷﺪ . ﺑﻮﯾﮋه اینکه یک بار دیگر در دیماه ۱۳۹۱ شش نفر جوان پاک و بیگناه اهل ﺳﻨﺖ ﺑﺎ فریبکاری تمام، با متهمین مواد مخدر اعدام شدند.
به گزارش هرانا، حسین صعبوری و سامی زبادی آلبوغبیش دو فعال مذهبی اهلسنت که از مذهب تشیع به تسنن گرویدهاند به اتهام افساد فی الارض محاکمه میشوند و دادستان عمومی و انقلاب شهر ماهشهر با صدور کیفرخواست خواستار اشد مجازات برای آنان شد. این دو شهروند ماهشهری یکشنبه ۲۹ تیر ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات منتقل شدند. کریم دحیمی فعال حقوق بشر اهوازی در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: حسین صعبوری و سامی آلبوغبیش از اهالی شهرک طالقانی شهر ماهشهر پس از بازداشت تحت شدیدترین شکنجههای جسمی و روحی قرار گرفتهاند و در اثر شکنجه شدید یکی از دستهای حسین صعبوری شکسته شد.
به گزارش هرانا، سیدقاسم آبسته زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج در صورت ادامه بیتوجهی به روند درمانیاش کلیههای خود را از دست میدهد. سیدقاسم آبسته زندانی سنی مذهب سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج از مدتها پیش با مشکلات کلیه دست بگریبان است و با عدم رسیدگی پزشکی مناسب از سوی مسئولان زندان روبروست. قاسم آبسته در بهمن ماه ۱۳۸۸ بازداشت و به سلولهای انفرادی در اداره اطلاعات ارومیه منتقل و هشت ماه را در این بازداشتگاه و بصورت یک نفره نگهداری شد. وی با وجود گذشت حدود ۵ سال، همچنان بصورت بلاتکلیف در زندان نگهداری میشود.
به گزارش هرانا، سید قاسم آبسته و جمشید دهقانی، دو زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج در پی وخامت وضعیت جسمی در حالیکه بصورت اورژانس به بیمارستان اعزام شده بودند بدون پایان فرآیند لازم درمانی به زندان بازگردانده شدند.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران دو زندانی اهل سنت به نامهای سید قاسم آبسته و جمشید دهقانی که از بیماریهای داخلی در رنج بودند در پی وخامت وضعیت جسمی امروز برابر با ۲۵ آذرماه به بیمارستان امام خمینی تهران اعزام شدند با این حال این دو زندانی بدون ارائه دلیل مشخصی به تصمیم ماموران همراه از رسیدگی پزشکی در بیمارستان محروم شده و بدون دریافت خدمات درمانی، مجددا به زندان بازگردانده شدند.
در این ماه و در ادامه روند ستیز با اهل سنت، حقوق آنان به شرح ذیل نقض گردید:
گزارش آماری
احضار و بازجویی 5 مورد
بازداشت و بیخبری 1 مورد
بلاتکلیفی اشخاص بازداشت شده 3 مورد
پلمب محل کسب، محرومیت از تحصیل یا کار 1 مورد
توقیف، مصادره اموال و تخریب اماکن 1 مورد
رفتار خشونت آمیز با شهروندان (آدم ربایی، ضرب و شتم، ارعاب و تهدید، قتل، تفتیش و …) 1 مورد
محرومیت از حقوق شهروندی 1 مورد
فرا فکنی و حاشیه سازی 1 مورد
محاکمه 2 مورد
عدم رسیدگی به بیماران زندانی 3 مورد
بهاییان
ایران، کشوری که در آن بهاییان یکی از بزرگترین اقلیت مذهبی را تشکیل میدهند، آئین بهایی هنوز یک «فرقه مرتد» تلقی میشود. . این مشهور است که بهاییان به دنبال صلح هستند، قدرت سیاسی نمیخواهند و تهدید امنیتی ایجاد نمیکنند. بااینحال رژیم دینی ایران آنها را تحت تعقیب قرار میدهد. از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ میلادی تاکنون، بهاییان بهطور سامانمند و روشمند از دسترسی به تحصیلات عالی و همچنین حق اشتغال محروم بودهاند؛ و همواره در معرض دستگیریهای بدون مجوز قانونی و حبس قرارگرفتهاند. آنها هرگز قادر نبودهاند بهطور علنی از تعالیم دینی خود پیروی کنند. بهاییان تقریباً در تمام مراحل زندگی مورد بدرفتاری قرار میگیرند. سال گذشته کمیسیون بینالمللی آزادی مذاهب آمریکا گزارش داد که کودکان بهایی به همراه مادرانشان زندانی میشوند. آنها از دانشگاه، تأسیس مدرسه و تأسیس عبادتگاه منع هستند. مقامات ازدواج آنها را به رسمیت نمیشناسند و رسانههای ایران بهاییان را پلید میشمارد. وقتی بهاییان میمیرند خویشان آنها نمیتوانند وارث آنها باشند و با گرفتن گواهی فوت مشکلدارند و اغلب شاهد خراب کردن قبرهایشان هستند، که این کار نهتنها توسط خرابکاران، بلکه توسط خود دولت نیز انجام میشود.
در شرایطی که امید میرفت باروی کار آمدن دولت جدید، وضعیت حقوق بشر در ایران بهبود یابد و اکثر زندانیان سیاسی و عقیدتی از زندان رهایی یابند، باگذشت زمان وضعیت حقوق شهروندی بدتر شده و دور جدیدی از بازداشتها و دستگیریها آغازشده است. در کمتر از یک ماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۹۲ اکنون کمتر روزی است که خبری از دستگیری یک فعال سیاسی، عضوی از اعضای جنبش دانشجویی یا کارگری، روزنامهنگار یا کنشگر اجتماعی منتشر نشود یا سایت خبری و رسانهای توقیف و تعطیل نشود. انتظار میرفت در شرایط حاکمیت دولت حسن روحانی فضای زندانها و وضعیت زندانیان عقیدتی – سیاسی دچار تحول شود و بسیاری از زندانیان دربند و در حصر آزاد شوند و تمام اصول قانون اساسی بلااستثناء اجراشده و همانگونه که رئیسجمهور در زمان مبارزات انتخاباتی وعده داده بود “حقوق شهروندی ” پایه و مبنای برخورد با تمام آحاد ملت باشد؛- وعدهای که به نظر میرسد بیاساس و توخالی بوده و دستکم مبنای عمل وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی قرار نگرفته است. این اخبار و گزارشها همچنین حاکی از شدت یافتن موارد احضار شهروندان بهایی به دادستانی برای ابلاغ حکم یا دستگیری و اعزام آنها به زندان است. اکثر قریب بهاتفاق این افراد را محکومانی تشکیل میدهند که پیش از آن احکام قضائیشان صادرشده، اما در پی روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اجرای احکام آنها مدتی به عهدهٔ تعویق افتاده بود. نکتهٔ درخور تأمل اینکه بازداشتهای اخیر اغلب در کوچه و خیآذر و در محل کار وزندگی شهروندان بهایی صورت گرفته است و در آستانهٔ ششمین سالگرد زندان رهبران بهایی موسوم به گروه “یاران ایران” است.
حسن روحانی رئیسجمهوری ایران برخلاف وعدههای پیشین (برابری برای همه ایرانیان) در اظهاراتی اعلام نمود: “دولت خواستار آن است که جایگاه همه ادیانی که قانون اساسی آنها را به رسمیت شناخته، حفظ و پیروان این ادیان بتوانند به حقوق مشروع خود برسند و در این راستا اگر مشکلی هم وجود دارد، باید رفع شود.” ازآنجاییکه بهاییان جزء دینهای رسمی کشور نیستند اظهارات آقای روحانی امید پیروان این آئین را به تغییراتی که انتظار داشتند، ناامید کرد.
بهاییان ایران پسازآنقلاب فرهنگی در دانشگاهها از تحصیل عالی در دانشگاههای ایران محروم هستند، عدهای از بهاییان برای مقابله با اخراج دانشجویان بهایی در سال ۱۳۶۶ اقدام به تأسیس موسسه آموزش عالی آنلاین نمودند، اما دستگاه قضایی کشور در خردادماه سال ۱۳۹۰ کلیه مدیران و اساتید آن را بازداشت کرد، کامران مرتضایی، کیوان رحیمیان، فؤاد مقدم، امانالله مستقیم، شاهین نگاری، نوشین خادم، فاران حسامی، کامران رحیمیان، ریاض سبحانی، رامین زیبایی، فرهاد صدقی و محمود بادوام افرادی بودند که در این رابطه احکام سنگینی دریافت کردند، سال گذشته دو شهروند بهایی مرتبط با این دانشگاه بهنامهای طلوع گلکار و نسیم باقری بازداشت و به ترتیب به پنج سال و چهار سال حبس تعزیری محکوم شدند. اخراج معدود دانشجویان بهایی در دانشگاههای کشور همچنان ادامه دارد.
انتقال دانش و تجربه بشری، جز از طریق آموزش امکانپذیر نیست و به همین دلیل حق تحصیل یکی از حقوق بنیادی بشر در مواد ۲۶ و ۲۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی و مواد ۱۳ ، ۱۴ و ۱۵ میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که همگی بر حق تحصیل بدون هیچ نوع تبعیض از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی و یا هر عقیده دیگر یا اصل و منشأ ملی یا اجتماعی، دارایی، نسب یا هر وضعیت دیگر شناختهشده و بر آن تأکید شده و دولت ایران موظف است تمامی امکانات و تسهیلات لازم را برای ایجاد شرایط مناسب جهت بهرهمندی همه شهروندان از این حق طبیعی فراهم کند و کلیه موانعی را که در اثر شرایط خاص جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسیر رسیدن شهروندان به این حق قرار میگیرد، مرتفع سازند.
اکثر بهاییان ایران به دلیل اجرای مناسک مذهبی خود با اتهام تبلیغ علیه نظام مواجه میشوند این در حالی است که مطابق استانداردهای جهانی آموزش اعتقادات مذهبی ازجمله آزادی تأسیس حوزههای علمی، مدارس مذهبی و آماده کردن و توزیع کتب مذهبی و یا داشتن انتشارات از حقوق محافظتشده اقلیتها محسوب میشود و بهاییان ایران نیز میبایست از آن بهرهمند شوند.
ممانعت از کسبوکار بهاییان یکی دیگر از فشارها و آزار و اذیتهایی است که بهاییان با آن مواجه هستند، پلیس اداره اماکن که وابسته به نیروی انتظامی است در نقاط مختلف کشور که سرکشی ماهانه به محل کسب شهروندان دارند، در اکثر مواقع محل کسب بهاییان را به دلیل عدم اجازه کسب، پلمپ میکنند.
در این ماه:
به گزارش دیگربان، عباس رمضانیپور٬ امام جمعه شهر «رفسنجان» با «نجس» خواندن بهائيان خواستار اخراج آنها از اين شهر شده است. آقای رمضانیپور گفته براساس فتوای مراجع تقليد شيعه٬ بهائيان «نجس» بوده و از آنجا که آنها «برنامههای زيادی» در رفسنجان به وجود آوردهاند٬ مردم خواهان اخراجشان از اين شهر هستند. اين روحانی محافظهکار همچنين اعلام کرده که خريد و فروش با بهائيان نيز «حرام» است. این تجمع هفته گذشته مقابل فرمانداری «رفسنجان» و به بهانه «توهین» بهائیها به امام سوم شیعیان برگزار شده بود.اظهارات امام جمعه «رفسنجان» پس از برپایی تجمعی در اعتراض به اقدام بهائیان در تعطیلی مغازههای خود به مناسبت تولد دو تن از رهبرانشان در روزهای اول و دوم محرم امسال ایراد شده است.
به گزارش گروه سياسی خبرگزاری فارس، آيتالله موسوی بجنوردی عضو مجمع روحانيون گفت: هيچوقت ما نمیگوييم بهايی حق تحصيل آزاد دارد، اصلاً حقوق شهروندی ندارد. مسيحيان، يهوديان و زرتشتيان از حق شهروندی برخوردارند، زيرا اديان ابراهيمی هستند. ۲۴ آذرماه ۶۱ وقتی که کمتر از ۴ سال از پيروزی انقلاب و کمتر از ۲ سال از آغاز جنگ تحميلی میگذشت، امام خمينی بنيانگذار انقلاب اسلامی ايران پيامی حاوی ۸ بند درخصوص موضوعات حقوقی و قضايی صادر و در آن به بيان برخی تذکرات و دستورات در جهت رعايت حقوق شهروندی پرداختند. در همین راستا روزنامه رسالت وجوان به تاریخ سه شنبه 25 آذر 1393 در تیتری علیه شهروندان بهایی، فرمان ۸ مادهای امام مترقیترین حقوق شهروندی خواند و ضمن انتشار سخنان آقای موسوی بروجردی، تاکید کرد که بهائیان حقوق شهروندی ندارند.
به گزارش هرانا، صبح روز سه شنبه ۲۷ آبان ماه سال جاری، ماموران وزارت اطلاعات در همدان یک شهروند بهایی ساکن شهر مذکور بهنام «عطاء رجبعلی» را در منزل مسکونیاش بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل کردند. قابل ذکر است تا لحظه درج این خبر، خانواده نامبرده هیچگونه اطلاعی از محل نگهداری و وضعیت آقای رجبعلی بدست نیاوردهاند.
به گزارش هرانا، روز پنجشنبه ۱۳ آذر ماه افرادی ناشناس که خود را نیروی بسیج معرفی کردند «الکا میثاقی» شهروند بهایی ساکن تبریز را به اجبار سوار یک خودرو در یکی از خیابانهای شهر تبریز نمودند. سپس نامبرده را پس از چند ساعت گرداندن در شهر و پرسیدن سوالهای فراوان که بیشتر شکل بازجویی داشت در خیابانی در طرف دیگر شهر از خودرو پیاده کردند. گفتنی است که این دختر ۱۹ ساله بهایی پیش از این هم از طرف ارگانهای دیگر، مورد آزار و اذیت قرار گرفته بوده است. یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: «این اولین بار است که در شهر تبریز مامورین امنیتی، یک شهروند بهایی را بدین شکل برای چند ساعت میربایند و پس از بازجویی و تهدید آزاد میکنند.»
به گزارش هرانا، در تاریخ دوشنبه بیست و ششم آبان ماه ۹۳ ساعت ۹ صبح یکنفر از ماموران وزارت اطلاعات به همراهی دو نفر از دادگاه انقلاب به صورت کاملا سرزده و در قالب معرفی خود به عنوان مامور پست به درب خانه ۴ نفر از شهروندان بهائی رشت، بهنامهای فواد یزدانی، پیمان یزدانی، نوید یزدانی و نیما نجفی مراجعه کردند و با یک حکم دست نویس بدون مهر دادگاه انقلاب اقدام به تفتیش و بازرسی از منازل کردند. این ماموران پس از بازرسی کامل منزل کلیه کتابها، سی دیها، فلش مموری و هر کاغذ یا دست نوشتهای که میافتند را با خود بردند و از این ۴ شهروند بهایی خواستند با آنها همراه شده و ماموران را به محل کسب خود ببرند.یک منبع مطلع در این خصوص به گزرشگر هرانا گفت: «با اینکه حکم فقط مربوط به بازرسی محل زندگی نامبردگان بود اما به محل کار آنها نیز مراجعه کردند و محل کارشان را نیز تفتیش کردند و در بعضی از موارد حتی وسایل تعمیری مشتریان را با خود بردند.» این منبع همچنین گفت: ماموران با شهروندان غیر بهایی که اطلاعات تماسشان در وسایل ضبط شده بود تماس گرفته و ایشان را احضار و تحت بازجویی قرار دادهاند.
آیت الله خامنه ای، فتوایی علیه شهروندان بهایی رفسنجان صادر نمود. در این فتوا که از آیت الله خامنه ای سوال می شود که رفت و آمد با بهاییان حرام است و نشست و بر خواست با این افراد چگونه باید باشد. آقای خامنه ای در این فتوا متذکر میشود هرگونه معاشرت با این فرقه ضاله پرهیز شود.
به گزارش هرانا، روز چهارشنبه ۲۶ آذر ماه، چهار شهروند بهایی ساکن مشهد به نامهای «میخلوصی»، «دری امری»، «ساقی فدایی» و «شایان تفضلی» به اتهام تبلیغ علیه نظام (به واسطه تبلیغ آیین بهایی) در دادگاه انقلاب مشهد محاکمه شدند. قرار است حکم این افراد طی روزهای آینده اعلام شود. یاداوری میشود این شهروندان بهایی بیش از یک ماه است که به قرار وثیقه آزاد میباشند. همچنین در روز یک شنبه ۲۳ آذر ماه، چهار شهروند بهایی دیگر به نامهای «نگار ندافی»، «افشین نیک آیین»، «پروانه رفیعی» و «ستاره فدایی» به ستاد خبری اداره اطلاعات مشهد احضار شدند که پس از چند ساعت بازجویی آزاد گردیدند. از دلایل احضار و موارد بازجویی این افراد اطلاعی در دست نیست.
به گزارش هرانا، ماموران اداره اطلاعات ارومیه صبح روز شنبه ۸ آذر ماه دو شهروند بهایی به نامهای نوشین میثاقی و سهیلا اقدسی را در منازل شخصی بازداشت و برای اجرای حکم به زندان ارومیه منتقل نمودند. قابل ذکر است این دو شهروند بهایی به اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس تعزیری محکوم شدهاند. قابل ذکر است چندی قبل، این دو شهروند بهایی به صورت تلفنی جهت اجرای حکم احضار شده بودند که به دلیل عدم احضار رسمی خود را به زندان معرفی نکردند. همچنین روز شنبه در شهر مشهد ادیب شعاعی خود را برای اجرای محکومیت ۶ ماهه به زندان وکیل آباد معرفی کرد. وی صبح روز شنبه ۱۵ مهر ماه ۱۳۹۱ در منزل شخصی خود توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از مدتی با قید وثیقه آزاد شد.
به گزارش هرانا، حکم پنج سال زندان حسن ممتازی به جرم تدریس در مؤسّسۀ علمی بهائیان ایران در دادگاه تجدید نظر تأیید شد. حسن ممتازی در تاریخ 17 آذرماه اعلام کرد که از طریق وکیلم مطّلع شدم که حکم بدوی پنج سال زندانم از طرف دادگاه تجدیدنظر تأیید شده است و باید منتظر ابلاغ رسمی حکم برای اجرای آن باشم. این حکم پس از برگزاری دادگاه در تاریخ 6 اسفند 1392 در شعبۀ 28 دادگاه انقلاب اسلامی طهران به ریاست قاضی مقیسه در 31 فروردین 1393 به وکیل بنده ابلاغ شد و حدوداً هفت ماه هم در مرحلۀ تجدیدنظر در شعبۀ 36 تجدیدنظر دادگاه انقلاب اسلامی طهران بود که نهایتاً منجر به تأیید رأی بدوی شد.
به گزارش هرانا، صبح روز چهارشنبه ۱۹ آذر ماه يک شهروند بهايی ساکن اروميه به نام «فرحناز مقدم (اغصانی)» پس از احضار جهت اجرای حکم سه سال حبس تعزيری که پيشتر به آن محکوم شده بود، خود را به دايره اجرای احکام دادگاه انقلاب شهر اروميه معرفی و از آنجا به زندان مرکزی اين شهر منتقل شد. همچنين ده روز قبل «فردين اغصانی» همسر نامبرده نيز با معرفی خود به زندان، دوره محکوميت سه سال خود در زندان اروميه را آغاز کرده است. در موردی ديگر در هفته گذشته، «ندا فرصتیپور» شهروند بهايی ساکن اين شهر جهت گذرانيدن محکوميت شش ماه حبس تعزيری راهی زندان اروميه شد. لازم به توضيح است در طی هفتههای اخير، جمعاً شش شهروند بهايی جهت گذراندن محکوميت به زندان اروميه منتقل شدند. اسامی اين شهروندان عبارتست از: فردين اغصانی، امير معبودی، نوشين ميثاقی، سهيلا اقدسی، فرحناز مقدم و ندا فرصتیپور. عمده اتهام اين شهروندان انجام فعاليت به نفع ديانت بهايی و تبليغ عليه نظام است، سه نفر از ايشان علاوه براين اتهام به اجتماع و تبانی از طريق عضويت محفلی در ديانت بهايی نيز متهم شدند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی ضمن انتشار بیانه ای عنوان داشت که در حال حاضر بیش از ۱۳زندانی سیاسی ـ عقیدتی درزندان یزد زندانی می باشند. این زندانیان در بند قرنطینه زندان نگهداری می شوند که فاقد هر گونه امکانات اولیه انسانی است. این زندانیان در یک فضای بسیارمحدود بدون امکان استفاده از هواخوری تحمل حبس می کنند و از هر گونه امکانات درمانی و بهداشتی محروم هستند و در اثر همین شرایط غیر انسانی و فشارهای روحی اکثر آنها به بیماریهای جسمی دچار شده اند.شایان ذکر است که دو نفر از این زندانیان هموطنان بهایی ایرج لهراسبی و طناز محمدی می باشند.
به گزارش جرس، فریبا کمال آبادی از زندانیان بهایی با مخالفت نهادهای امنیتی از حضور در مراسم عروسی دخترش محروم شد. این زندانی عقیدتی که به بیست سال حبس محکوم شده، از هفت سال قبل بدون حتی یک ساعت مرخصی در زندان اوین نگهداری میشود. اما در حالی که ماموران زندان و مسئولان قضایی با مرخصی وی برای حضور در مراسم عروسی دخترش موافقت کرده بودند، نهادهای امنیتی اجازه رفتن وی به مرخصی را ندادند. ماموران امنیتی نه تنها از مرخصی وی جلوگیری کردند، بلکه برخلاف عرف زندان حتی اجازه ندادند وی با دخترش ملاقات حضوری داشته باشد و مراسم عقد آنها در زندان و در حضور مادرش برگزار شود.
به گزارش هرانا، پیمان کشفی نجفآبادی مورخ 20 آذرماه با پایان دوره محکومیت خود از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد. این زندانی عقیدتی که به ۴ سال زندان محکوم شده بود ساعاتی پیش از سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج آزاد شد. پیمان کشفی تیر ماه ۸۹ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی محمد مقیسه به اتهام عضویت در جمعیت غیرقانونی با استناد به ماده ۴۹۹ قانون مجازات اسلامی محاکمه شد.در نهایت محمد مقیسه در انشائ و ابلاغ رای صادره با تغییر عنوان اتهامی مطروحه در کیفرخواست صادره از سوی دادستانی از ماده ۴۹۹ به ۴۹۸ که مجازات سنگین تری را برای متهم پیش بینی کرده است نامبرده را به ۴ سال حبس تعزیری محکوم کرد و حکم صادره عینا در دادگاه تجدیدنظر به تایید رسید.
روند ستیز با بهاییان در این ماه نیز ادامه داشت بهگونهای که حقوق شهروندان بهایی در موارد ذیل نقض گردید.
گزارش آماری
احضار و بازجویی 5 مورد
بازداشت و بیخبری 1 مورد
رفتار خشونت آمیز با شهروندان (آدم ربایی، ضرب و شتم، ارعاب و تهدید، قتل، تفتیش و …) 5 مورد
محرومیت از حقوق شهروندی 1 مورد
فرا فکنی و حاشیه سازی 4 مورد
محاکمه 5 مورد
آغاز دوره محکومیت زندانیان 6 مورد
مخالفت با مرخصی زندانیان 1 مورد
مسیحیان
جمهوری اسلامی کمر به نابودی مسیحیت بسته است، واقعیتی است تلخ در مورد جفا بر مسیحیان ایران؛ مسیحیانی که به خاطر دگراندیشی و تغییر دین از سوی حکومت مذهبی جمهوری اسلامی مورد اتهام و محکومیت قرار میگیرند. ضرب و شتم، شکنجه و تهدید به مرگ برای مسیحیان ایرانی تبدیل به امور عادی شده است.
جفا بر مسیحیان در کشورهای اسلامی رو به رشد است و روزانه مسیحیان بسیاری از سوی مسلمانان مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. در جمهوری اسلامی ایران نیز، تعداد بیشماری از مسیحیان به خاطر تغییر دین و فعالیتهای مذهبیشان زندانیشده، مورد اتهام و محکومیت قرار میگیرند. لازم به توضیح است که جمهوری اسلامی ایران در ابتدای سال 2014 میلادی در رتبه نهم ردهبندی کشورهایی قرار گرفت که مسیحیان را بهشدت آزار میرسانند. در حال حاضر بر اساس گزارش سازمانهای مدافع حقوق مسیحیان در ایران گفته میشود حدود 40 نفر از مسیحیان شناختهشده تنها به جرمهایی نظیر اقدامات بشارتی و یا آموزش و پخش انجیل در زندان به سر میبرند و بسیاری از نوکیشان مسیحی تحت جفا قرارگرفته و با ضربات شلاق به جرم روزهخواری و شرب خمر در مراسم عشاء ربانی یا شکنجه و آزار در سلول خود در زندانهای ایران مواجه شده و بعضاً حتی تحدید به مرگ شدهاند.
فشار دستگاههای امنیتی و قضایی بر کلیساها همچنان ادامه دارد و در ادامه سلسله محدودیتهای اعمالشده از سوی مسئولان امنیتی، کلیساهای جماعت ربانی تهران (مرکز)، کلیساهای تبشیری رسمی، کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران، کلیسای پروتستان عمانوئیل، کلیسای انجیلی پطرس واقع در تهران و … یا بهاجبار تن به همکاری با نهادهای امنیتی و تن دادن به خواستههای آنان مبنی بر افشای فهرست اعضای این کلیساها به همراه سایر مشخصات ایشان منجمله شماره ملی، بستن درهای خود را به روی ایمانداران و نوکیشان مسیحی فارسیزبان و عدم برگزاری مراسم به زبان فارسی دادهاند و یا بهکل تعطیل، رهبران آنان مانند روبرت آسریان دستگیر و با احکام غیرمنصفانه و بلندمدت مواجه شدهاند.
صدور احکام حبس برای مسیحیان ایران همچنان ادامه دارد؛ با اینکه در قانون اساسی ایران آزادی دینی مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان به رسمیت شناختهشده ولی عملکرد حکومت در برابر تبلیغات دینی و اجرای مناسک مذهبی آنان تاکنون نشان داده است که اصول مندرج در قانون اساسی در مورد آزادی دین و مذهب و عدم تفتیش عقاید، تنها سرپوشی برای نقض حقوق اقلیتهای مذهبی و دینی در ایران بوده است. در قانون اساسی ایران مذهب شیعه جعفری تنها مذهب رسمی ایران بوده و ارگانهای مذهبی و امنیتی حکومت ایران تبلیغ اصول و مبانی این ادیان و مذاهب را تهدیدی برای ایدئولوژی غالب حکومتی قلمداد میکنند و این مسئله یکی از عمده دلایلی است که حاکمیت بهواسطهی آن، پیروان و مبلغین مسیحیت را سرکوب و با بستن کلیسای آنان، راه را برای تبلیغات دینی این اقلیت مذهبی، سد میکند.
در این ماه:
به گزارش ایلنا، دستیار رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها : ما رسالتی برای مسیحی و مسلمان کردن دیگران نداریم و این جنگ باید خاتمه یابد. ما نباید خوشحال شویم که گاهی میگویند تعدادی مسلمان مسیحی شده اند و یا تعدادی مسیحی مسلمان شده است. به گزارش «محبت نیوز»، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتها در نهمین نشست دینی مرکز گفت و گوی ادیان که توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای گفت و گوی ادیان واتیکان در هفته اول آذر ماه در تهران برگزار شد گفت: “ما رسالتی برای مسیحی و مسلمان کردن دیگران نداریم و این جنگ باید خاتمه یابد.” یونسی افزود: “جنگ اسلام و مسیحیت، مچ گیری ها، سلطه دینی و تحریکات مدتهاست تمام شده است و امروز باید تعریف جدیدی از رسالت دینی و تعریف جدید از دیانت برای نجات انسان از بی دینی و خشونت ارائه شود که این تعریف همکاری متقابل اسلام و مسیحیت را میطلبد.”
به گزارش صدای مسیحیان ایران، مورخ 15 آذرماه، دو نوکیش مسیحی به نامهای شهرام دینارویی و محمد رضا واحدی، توسط مامورین اطلاعات باز داشت شدند. این دو نوکیش مسیحی هنرمند شهرام دینارویی و محمد رضا واحدی از اعضای گروه موسیقی آوا در حال اجرای کنسرت خیابانی در محل پارک خلیج فارس فولاد شهر اصفهان بودند که در حین اجرای خیابانی شروع به نواختن سرودهای پرستشی مینمایند که با برخورد شدید مامورین اطلاعت مواجه میشوند و با هتک حرمت مامورین از محل پارک خلیج فارس خارج میشوند به محل نا معلومی منتقل میشوند طبق اخبار رسیده از خانواده این عزیزان تا کنون اجازه هیچگونه ملاقاتی با این عزیزان را نداشته اند.
به گزارش محبت نیوز، ابراهیم یکی از خادمین کلیسای خانگی در پی هجوم ماموران امنیتی و لباس شخصی به منزلش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد که با گذشت بیش از دو هفته، تاکنون خبری از وضعیت سلامت و محل نگهداری وی در دسترس نیست . به گفته منابع آگاه؛ ماموران امنیتی و لباس شخصی در هفته آخر آبان ماه سال جاری (اواسط نوامبر ۲۰۱۴) این خادم کلیسای خانگی را خانه اش بازداشت نمودند. این منبع آگاه در گفتگو با «محبت نیوز» خبر داد، که به یقین این نوکیش مسیحی را پس از دستگیری و برای بازجویی بیشتر به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به “پلاک ۱۰۰” منتقل نموده اند.تا لحظه انتشار این خبر از وضعیت سلامت این خادم مسیحی پس از دستگیری اطلاعی دقیقی در دست نیست و تا كنون پیگیری خانواده برای مشخص شدن وضعیت وی نیز نتیجه ایی در بر نداشت.
به گزارش صدای مسیحیان ایران، در تاریخ هفتم آذر ماه سال جاری اویس قربانی از هنرمندان صحنه تاتتر اصفهان و ازنوکیشان مسیحی ساکن اصفهان توسط مامورین اطلاعات بازداشت و هیچ اطلاعی از وی در دست نیست .همچنین پدر وی از جانبازان جنگ میباشد بخاطر شرایط نامعلوم پسرش در شرایط بد جسمانی قرارگرفته است.
“به گزارش رادیو زمانه، وحید مشکانی فراهانی وکیل سه واعظ دگر اندیش برانهامیست به نامهای “بهنام ایرانی” ، “رضا ربانی ملقب به سیلاس” و “عبدالرضا علی حق نژاد با نام ماتیاس” که در زندان مرکزی کرج محبوس هستند، طی یک گفتگوی تلفنی با این خبرگزاری، اظهار داشت که تا پیش از جلسه برگزاری دادگاه موفق به دیدار موکلانش نشده است و تنها دقایقی پیش از شروع جلسه محاکمه در محوطه دادسرای انقلاب اسلامی کرج برای اولین بار با آنها روبرو می شود. مشکانی فراهانی افزود؛ که در مهلت قانونی درخواست تجدید نظر در رای صادره دادگاه بدوی بر علیه متهمانش را تسلیم دادسرای کرج نموده است و منتظر تعیین شعبه دادگاه تجدید نظر می باشد تا به قاضی آن شعبه برای گرفتن اجازه ملاقات با موکلانش مراجعه نماید.
به گزارش محبت نیوز، مریم نقاش زرگران با نام (نسیم) زندانی زن مسیحی محبوس در بند (زنان) زندان اوین، طی آذرماه گذشته هنگام بازگشت از مرخصی چهار روزه خود، در هنگام ورود مجدد به زندان اوین مورد بازرسی آزار دهنده و غیر متعارف جنسی توسط ماموران زن زندان اوین قرار گرفت و به این خاطر دچار ناراحتی روحی شدیدی شده است. بنا بر این گزارش وی از ۱۷ آبان ماه ۱۳۹۳ تا عصر چهارشنبه ۲۱ آبان برای اولین بار پس از ۱۷ ماه زندانی بودن به مدت چهار روز به مرخصی رفته بود، که پس از بازگشت به زندان با رفتار غیر معمول زندانبانان زن مواجه شد که به زور او را وادار به در آوردن همه لباسهایش و لخت شدن کامل در جلوی چشم بقیه کردند. ین زندانی مسیحی که از این درخواست بیشرمانه و غیر معمول ماموران بند به شدت شوکه شده بود، کمی بعد با مامورانی روبرو شد که به زور وی را مورد بازرسی (بدنی) قرار دادند. آنها طی این عمل غیر متعارف خود، به طرز وقیحانهای از او هتک حرمت کردند و وی را تا جای ممکن آزار جسمی و شکنجه روحی رساندند.
در ادامه روند جفای سامانمند بر مسیحیان ایران، در این ماه حقوق آنان در موارد ذیل نقض گردید:
Ads by InfoAd Options
گزارش آماری
بازداشت و بیخبری 3 مورد
بلاتکلیفی اشخاص بازداشت شده 1 مورد
محرومیت از حق ملاقات، تماس تلفنی، استفاده از وکیل یا سایر حقوق زندانیان 3 مورد
شکنجه، یورش، توهین، تهدید، آزار و اذیت زندانیان یا خانواده آنان 1 مورد
دراویش گنابادی
دراویش نعمتاللهی گنابادی ازجمله اقلیتهای مذهبی در ایران هستند که برخورد با ایشان در طی سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. دراویش گنابادی جمعیتی چندمیلیونی از دراویش شیعه را در سراسر ایران شامل میشوند که سبک دینداری صوفیانه متفاوتی با تشیع فقاهتی رهبران جمهوری اسلامی دارند و خود را جمعیتی خواهان صلح و برادری و البته غیرسیاسی میدانند. اعتقادات دراویش گنابادی، گستردگی پیروانشان در سراسر کشور و پیروی آنها از نظرات قطب دراویش و رهبر معنویشان، دکتر نورعلی تابنده، از سوی جمهوری اسلامی تهدیدی امنیتی بهحساب میآید. سابقه سیاسی و اجرایی دکتر تابنده در اوایل انقلاب و اعتبار و محبوبیت ویژهای که در میان پیروانش و در جامعه دراویش دارد، بر نگرانی مقامات امنیتی افزوده است.
طی سالیان گذشته حکومت ایران برخلاف تعهدات بینالمللی خود درزمینهٔ احترام به میثاق حقوق مدنی و سیاسی و موازین حقوق بشر، ازجمله حق آزادی مذهب که شامل آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی میباشد، نهتنها حق برگزاری مناسک و مراسم مذهبی برای دراویش گنابادی را زیر پا گذاشته است بلکه به برخورد قضایی و امنیتی با آنان پرداخته است. بزرگترین و اساسیترین مشکل دراویش ایرانی رعایت نشدن حقوق شهروندی آنان است و این مشکل نه از طرف دولت کنونی بلکه از طرف تندروهای مذهبی و گروههای افراطی ایجاد میشود که در ساختار سیاسی حاکمیت نفوذ کرده و همچنین از طریق بعضی مراجع تقلید سرشناس حکومتی مانند نوری همدانی و مکارم شیرازی و… در قم حمایت میشوند.
در جریان واقعه کوار ۲۲ تن از دراویش گنابادی از سوی دادگاه مورد محاکمه قرار گرفتند. برخی از این افراد ازجمله ابراهیم فضلی، محمدعلی سعدی و اصغر کریمی به ۲ سال حبس محکوم شدند و ۳ تن دیگر به تبعید مادامالعمر محکوم شدند. در جریان اعتراضات صورت گرفته به عدم درمان برخی از زندانیان نیز،خانوادههای دراویش زندانی در مقابل دادستانی تحصن کردند و در پی آن و در دو نوبت نزدیک به ۴۰۰ تن از دارویش بازداشت شدند، اکثر بازداشتشدگان بدون تشکیل پرونده ساعاتی بعد آزاد شدند.
همینطور در سال گذشته محکومیت ۷ تن از مدیران سایت مجذوبان نور، وکلا و فعالان حقوق دراویش از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران صادر شد و درمجموع این دراویش زندانی به بیش از ۵۶ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
در این ماه:
به گزارش مجذوبان نور، آقای علی رستمی از دراویش ساکن هندیجان خوزستان، از سوی اداره اطلاعات هندیجان از توابع استان خوزستان، احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. به گزارش مجذوبان نور، آقای علی رستمی که در اداره آب و فاضلاب استان خوزستان مشغول کار است، پس از آنکه چندین بار به احضارهای تلفنی ماموران اطلاعات توجهی نمیکند، در نهایت با تحت فشار قرار گرفتن از سوی محل کارش مورد بازجویی قرار گرفت. در طی این بازجویی از این درویش گنابادی که مسئولیت برگزاری مجالس درویشی شبهای دوشنبه شهر هندیجان را نیز برعهده دارد، خواسته شده بود که مشخصات دراویش این شهر را در اختیار ماموران قرار دهد. آقای رستمی پس از چند ساعت بازداشت و در حالی که عدهای از دراویش در مقابل ستاد اطلاعات این شهر پیگیر وضعیت وی شده بودند، آزاد میشود.
به گزارش کردپا، سپاه پاسداران در ادامه روند توهین و بیحرمتی به اقلیتهای مذهبی در کُردستان، با برپایی نمایشگاهی در یکی از خیابانهای شهر آبدانان پوسترهای برعلیه دراویش گنابادی به نمایش گذاشت. این نمایشگاه تحت عنوان “صوفیه” برگزار شده که با نارضایتی دراویش گنابادی ایلام روبرو شده است. وبسایت “مجذوبان” در اینباره اعلام کرد: این نمایشگاه با هدف ایجاد شبهه و تخریب این طریقت برگزار شده است. در این نمایشگاه سپاه پوسترهای با محتوای فتوای “خمینی، خامنهای، آیتالله سیستانی و نوری همدانی” و برخی دیگر از مراجع تقلید حکومت اسلامی ایران نسبت به دراویش طریقت نعمتالله گنابادی به نمایش گذاشته بود که با نارضایتی پیروان این طریقت این نمایشگاه تعطیل شده بود.
به گزارش هرانا، مورخ 11 آذرماه، حمیدرضا مرادی سروستانی، فعال حقوق دراویش محبوس در زندان اوین ظهر امروز پس یک دوره توقف درمان، برای پیگیری وضعیت بیماریاش به بیمارستان منتقل و بستری شد. حمید رضا مرادی سروستانی که به بیماری قلبی و گرفتگی عروق مبتلاست و تیرماه سال جاری نیز تحت عمل جراحی عروق قرار گرفته بود، پس از چند ماه توقف درمان، با ظهور علایم تشدید بیماری برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل و بستری شد. مرادی که در دادگاه انقلاب تهران به ده سال و نیم حبس محکوم شده است، به رغم اتهامات سیاسی و عقیدتی بر خلاف آیین نامه سازمان زندانها مبنی بر تفکیک زندانیان بر اساس جرایم، در بند ۴ زندان اوین که مختص جرایم عمومی است نگهداری میشود.
به گزارش هرانا، مورخ 25 آذرماه، افشین کرمپور، حقوقدان و فعال حقوق دراویش که در زندان اوین محبوس است، پس از یک دوره توقف درمان، برای پیگیری وضعیت بیماریاش به بیمارستان منتقل و بستری شد. وی که از بیماری تنگی کانال نخاع و همچنین دیسک گردن و کمر رنج میبرد پس از چند ماه توقف درمان، مجدداً در بیمارستان بستری شد.آقای کرمپور که در دادگاه انقلاب تهران به هفت سال و نیم حبس محکوم شده است، به رغم اتهامات سیاسی و عقیدتی بر خلاف آییننامه سازمان زندانها در بند ۴ زندان اوین که مختص جرایم عمومی است نگهداری میشود.
در این ماه حقوق دراویش گنابادی در موارد زیر نقض گردید:
گزارش آماری
احضار و بازجویی 1 مورد
فرا فکنی و حاشیه سازی 1 مورد
محرومیت از حق ملاقات، تماس تلفنی، استفاده از وکیل یا سایر حقوق زندانیان 2 مورد
عدم رسیدگی به بیماران زندانی 2 مورد
اهل حق یا یارسان
آیین یاری در قانون اساسی ایران مانند یک اقلیت مذهبی بە رسمیت شناختە نشدە است و در چند سال گذشتە از آنها بە عنوان یک فرقە مذهبی» نامبرده شدە است. اهل حقّ یا یارسان، آئینی عرفانی با خاستگاه کردی است که پیروان آن در برخی از مناطق ایران بخصوص کردستان و کرمانشاه ساکن هستند. جمهوری اسلامی، این دین را به رسمیت نمیشناسد و پیروان آن از هرگونه حقوق شهروندی و اجتماعی محروم هستند و در صورت آشکار شدن باور و دین آنان، بلافاصله از محل کار یا تحصیل اخراج میگردند. روحانیون اسلام، آنان را مرتد و نجس خوانده و از حقوق مساوی با دیگر شهروندان در مراجع قضایی و حقوقی برخوردار نیستند.
توهین مأموران حکومتی ایران به پیروان اهل یاری همچنان ادامه دارد. در گزارش سالانه احمد شهید، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، با اشاره به وخیمتر شدن نقض حقوق بشر در ایران و محدودیت آزادی بیان و عقیده، سرکوبهای عمومی ، به نقض حقوق اقوام و اقلیتهای مذهبی نیز، پرداخته است. در بخش اقلیتهای مذهبی به نقض حقوق شهروندی، محدودیت آزادی بیان، ممنوعیت استخدام در ادارات و مؤسسات دولتی جامعه یارسان اشارهشده است. میتوان از خودسوزی یارسانی ها (اهل حق) در اعتراض به هتک حرمت همکیشان خود بهعنوان تلخترین نتایج اینگونه اقدامات مقامات جمهوری اسلامی ایران یادکرد. بیحرمتی نهادهای نظامی و حکومتی ایران نسبت به شهروندان یارسانی باعث شد که سال گذشته سه شهروند پیرو آیین یاری که دو نفر از آن کُرد بودند به نشانه اعتراض خود را به آتش بکشند و یک سرباز کُرد نیز در پادگان سپاه به دلیل بیحرمتی مسئولان نظامی به زندگی خود پایان داد.
در این ماه:
به گزارش کردپا، بنابه گفتهی پیروان آیین یارسان مسئول اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان کنگاور به دین آنها توهین و آنان را نجس خطاب کرده است. علی کرمیچمه این مقام دولتی است که در کلاس درس، شاگردهای یارسان خود را مورد توهین قرار داده است. خبرنگار کُردپا در کنگاور به نقل از منبع مطلع اعلام کرد: این انتصاب در حالی است که رئیس جدید اداره ارشاد کنگاور تنها یک روز قبل از منصوب شدن وی به ریاست این اداره دولتی،دانش آموزان یارسان را مورد تهدید قرار داده است.این منبع خاطرنشان کرد که تاکنون فعالین فرهنگی کنگاور بارها طی نامهایی به اداره ارشاد استان کرمانشاه و فرمانداری کنگاور، انتخاب فردی شایسته و بومی را برای این سمت تقاضا کرده بودند. سابقهی این مقام دولتی، نگرانی شهروندان کُرد به ویژه پیروان اهل حق را در پی داشته و در همین زمینه یکی از سادات یارسان گفته است: برای ما قابل فهم نیست که کسانی با استفاده از امکانات دولتی در مشاغل فرهنگی، اعتقادات و ظاهر ما را مورد هجوم و تمسخر قرار دهند. گزارش ارسالی حاکی از تجمع چند روز قبل برخی از شهروندان کنگاوری در مقابل درب فرمانداری میباشد که طبق گفتهی معترضان، دریافت حکم ریاست اداره فرهنگ و ارشاد به علی کرمی چمه به مثابه تشویق این شخص میباشد. این اولین باری نیست که پیروان آیین یاری مورد توهین قرار میگیرند، تا جایی که حتی سال گذشته خودسوزی سه تن از پیروان آیین یاری را به همراه داشت.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی ضمن انتشار بیانه ای عنوان داشت که در حال حاضر بیش از ۱۳زندانی سیاسی ـ عقیدتی درزندان یزد زندانی می باشند. این زندانیان در بند قرنطینه زندان نگهداری می شوند که فاقد هر گونه امکانات اولیه انسانی است. این زندانیان در یک فضای بسیارمحدود بدون امکان استفاده از هواخوری تحمل حبس می کنند و از هر گونه امکانات درمانی و بهداشتی محروم هستند و در اثر همین شرایط غیر انسانی و فشارهای روحی اکثر آنها به بیماریهای جسمی دچار شده اند.شایان ذکر است که سه نفر از این زندانیان، هموطنان اهل حق سهندعلی محمدی، بخشعلی محمدی و عبادالله محمدی می باشند.
در این ماه حقوق شهروندان یارسانی در موارد ذیل نقض گردید:
گزارش آماری
فرا فکنی و حاشیه سازی 1 مورد
سایر اقلیتهای دینی
حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاددارند که برخی از گروههای مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آنها ممکن است وفاداری بهنظام را دچار چالش کنند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیتهای مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار دادهاند.
در این ماه:
به گزارش حلقه نیوز، شاگردان عرفان حلقه و نمایندگان کمپین آزادی محمد علی طاهری با احمد شهید دیدار کردند، این دیدار که در در اسلو نروژ صورت پذیرفت با صحبت های محمود امیری مقدم، سخنگوی سازمان حقوق بشر ایران آغاز شد و پس از مقدمه کوتاهی توسط آقای شهید، جلسه پرسش و پاسخ با ایرانیان حاضر در جلسه آغاز شد. احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در جواب یکی از افراد حاضر درباره ادعای لاریجانی مبنی بر اعدام ریحانه جباری به دلیل فعالیت های حقوق بشر و رسانه ای، این موضوع را رد کرد و اعتراضات و فشار گروه های حقوق بشری را در رابطه با زندانیان در ایران موثر دانست. در این جلسه چند تن از دانش آموختگان مکتب معنوی عرفان حلقه، شاگردان محمد علی طاهری و همچنین نمایندگان کمپین بین المللی آزادی محمد علی طاهری حضور داشتند و سوالاتی را درباره وضعیت محمد علی طاهری از گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، مطرح کردند.
به گزارش سحام نیوز، حدود پنجاه نفر از شاگردان محمدعلی طاهری، ساعت ۱ بعدازظهر روز شنبه ۲۳ آذرماه، با در دست داشتن پلاکاردهایی درتجمعی در مقابل ساختمان گالری هنر(ART GALlERY) شهر ونکوور خواستار آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی شدند. سازمان دهنده این تجمع درگفتوگو با خبرنگار سحام، هدف این گروه از این اقدام را اعتراض به وضعیت محمدعلی طاهری و جلب توجه سازمانهای حقوق بشری و مردم کانادا نسبت به بی توجهی مسئولین جمهوری اسلامی ایران نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی وعقیدتی و نیز وضعیت محمدعلی طاهری عنوان کرد. در این تجمع همچنین با معرفی petition مربوط به درخواست کمک از مجامع بین المللی درارتباط با آزادى آقای طاهرى بیش از ۱۰۰ امضا از عابرین جمع آوری شد. آنان همچنین ساعت۱۴۰:۳۰ به طرف رادیو CBC ، یکی از مهمترین رسانههاى مطرح درکانادا، حرکت کرده و با تجمع روبروی درب اصلى رادیو، خواستار توجه مجامع عمومى به نقض حقوق بشر در ایران و آزادى بى قید و شرط محمدعلی طاهری و همچنین سایر دگراندیشان در بند شدند. دراین تجمع اعتراضی، پلاکاردهایی ازعکس و مشخصات زندانیان سیاسی و عقیدتی محبوس در زندانهای ایران ازجمله مهدیه گلرو، سیدمحمدحسین کاظمینی بروجردی، مسعود باستانی، امید کوکبی، مجید توکلی، بهاره هدایت، سعید ملک پور و مریم شفیع پور در دست اعتراض کنندگان دیده می شد.
به گزارش محبت نیوز، عضو فراکسیون روحانیون مجلس طرح مباحثی مبنی بر پرداخت غرامت به یهودیان اخراج شده را تلاش مسئولان اسرائیل برای جریحه دار کردن افکار عمومی و شوراندن آنها علیه ایران دانست.
به گزارش حلقه نیوز، خانواده محمدعلی طاهری، بنیانگذارعرفان حلقه و دو طب مکمل فرادرمانی و سایمنتولوژی، با صدور اطلاعیه ای اعلام کردند که ایشان از روز شنبه ١۵ آذر ماه ۱۳۹۳مجدداً اقدام به اعتصاب غذا کردهاند. از ابتدای ماه محرم سال جاری، این برای دومین بار است که ایشان دراعتراض به مفتوح ماندن پروندهای با اتهام فساد فیالارض اقدام به اعتصاب غذا کرده اند. با وجودی که اعتصاب غذای اول ایشان با دادن وعدههایی از سوی مسوولین پرونده مبنی براعلام مختومه شدن پرونده و انتقال به بند عمومی متوقف شده بود متاسفانه نه تنها هیچ یک از این وعده ها در مهلت مقرر سه هفته محقق نشد بلکه بواسطه اعتصاب غذاهای پیدر پی وضعیت جسمانی ایشان روبه وخامت نهاده و ایشان با مشکلات متعدد داخلی و گوارشی مواجه شده اند. با توجه به گذشت نزدیک به ۴ سال حبس انفرادی بابت محکومیت رای قطعی صادره همچنان وضعیت قضایی و کیفری اتهامات وارده ایشان در هاله ای از ابهام قرار دارد، لذا استاد محمد علی طاهری، خانواده ایشان و همراهان در خواست مختوم شدن پرونده و اعلام برائت ایشان از سایر اتهامات را از مقامات و مسوولین محترم مربوطه دارند.
به گزارش بام آزادی، روز شنبه مورخ 15 آذرماه برابر 6 دسامبر 2014، همسر آقای کاظمینی بروجردی، خانم اکرم ولی دوست ملاقات کوتاهی با اقای بروجردی داشتند. مسئولین زندان از ملاقات سایر افراد خانواده با آقای بروجردی ممانعت بعمل آوردند. در این دیدار اقای سيد حسين کاظميني بروجردی از وضعیت جدید و سخت گیریهای که برای ایشان از جهت حذف تماس های تلفنی در طول هفته و کم کردن مدت ملاقات ابراز ناراحتی نمود و ابراز داشت که این تصميم در جهت خاموش کردن و حذف صدای من در بین خانواده و هوادارانم گرفته شده است. گفتنی است که در طول این نه سال رژیم دیکتاتوری ولایت فقیه بار ها به عناوین مختلف در صدد خاموش کردن صدای اقای بروجردی و جلوگیری از افشاگری وی در جامعه بین المللی بوده است و این حرکت در ادامه اهداف قبلی رژیم می باشد. خانواده و نمایندگان اقای بروجردی در خارج از کشور از جوامع بین المللی خواستار اقدامی موثر در جهت آزادی بی قید و شرط این دگر اندیش از زندانهای قرون وسطایی ولایت فقیه هستند.
شورای اسلامی عربی در لبنان خواستار جنبش و اقدام فوری علمای دینی حوزه های علمیه ی قم، مشهد و نجف برای آزادی زندانی عقیدتی، آیت الله بروجردی شد”
شورای اسلامی عربی در لبنان، با صدور فراخوانی، بازداشت خودسرانه و ظالمانه ی زندانی عقیدتی، آیت الله بروجردی را محکوم کرد و ادامه بازداشت وی را که فاقد هر گونه توجیه قانونی و شرعی است را ناقض اصول آشکار و ارزشهای اسلامی مسالمت آمیز و همچنین ابتدائی ترین حقوق انسانی دانسته و خواستار آزادی فوری ایشان میباشد. این شورا، در محکومیت این اقدام خودسرانه و تأسف بار، خواستار قیام علمای دینی حوزه های علمیه ی قم، مشهد و نجف برای آزادی خویش و ایستادگی در برابر اقدامات ظالمانه ی ولایت فقیه گردید و از آنان خواست اجازه ندهند این نظام بیش از این، پا از گلیم خویش فراتر نهد و به ندای امام حسین مبنی بر حرکت پیروان و رهروانش در مسیر آزادگی، لبیک گویند و به دستور صریح خداوند متعال در کتابش نسبت به عدم سکوت در برابر ظالمان پایبند باشند، چرا که سکوت و بی تفاوتی در برابر ظلم ولایت فقیه نسبت به مخالفینش، بمثابه ی همراهی و تایید ظلم حکام ولایت فقیه است.از آنسوی، حرکت آزادیخواهانه و حسینی وار آقای بروجردی، تاکیدی بر صحت خط مشی ایشان در مسیر امام آزادگان و پیشوای مظلومان، حسین بن علی میباشد.
تعدادی از طرفداران آقای کاظمینی بروجردی طی نامه ای، از این مبارز راستین درخواست میکنیم که به اعتصاب غذای خود پایان دهند. شما با اعتصاب غذای خود و همچنین طی مبارزات طولانی خود، همواره صدای هموطنان مظلوم تحت ستم استبداد ستمدینی را به جهانیان رسانیده اید. ولی اینک شما به دلیل بیماریهای متعددی که در اثر شکنجه های روحی وجسمی که استبداد ستمدینی برشما وارد کرده است ، در شرایطی هستید که ادامه اعتصاب غذا میتواند پیامدهای خطیری داشته باشد. بنابراین برای جلوگیری از این پیامدهای ناگوار که مطمئنا هم فقط به شما و هم به روند ادامه مبارزات برای برقراری سکولاریسم و رسیدن به دموکراسی برپایه اعلامیه جهانی حقوق بشر، صدمه خواهد زد، ما جمعی از فعالین سیاسی وحقوق بشر، ضمن قدردانی و و سپاس از این اقدام بشردوستانه درخواست می کنیم که به اعتصاب غذای خود پایان بدهید.
به گزارش بام آزادی، روز شنبه اول آذر ماه (22 نوامبر)، خانواده آقای کاظمینی بروجردی به ملاقات ایشان رفتند و وضعیت جسمی ایشان را کماکان وخیم و نگران کننده دیدند بطوری که کاهش وزن شدید، و لرزش بدن ایشان به شدت مشهود بود . گفتنی است که ایشان بعلت وخامت حال ناشی از اعتصاب غذا در تاریخ 25 آبان به بهداری زندان اوین منتقل شده بود همچنان بدون معالجه به بند ویژه روحانیت بازگردانده شد و این اخرین روز اعتصاب غذای ایشان بوده است. لازم به ذکر است که در همین روزمسئولین زندان از تحویل گرفتن داروهایی که توسط خانواده ایشان تهیه شده بود ممانعت به عمل آوردند.
به گزارش حلقه نیوز، آقایان کوروش سلیمانی و عادل شیرجنگ و خانم ها آیدا ایزدی و میترا گودرزی و آنا معصومی از مربیان عرفان حلقه، جزو دستگیر شدگان روز جمعه ۱۴ آذرماه در این جزیره هستند. دست کم هفت نفر دیگر از مربیان در جزیره کیش، در لیست سیاه عوامل اطلاعات برای دستگیری هستند.نامبردگان تا لحظه تنظیم این خبر در بازداشت بسر برده و تحت بازجویی بوده اند و از تماس آنها با خانواده خود ممانعت به عمل آمده است. همچنین از خانواده دستگیرشدگان خواسته شده است که وثیقه های بسیار سنگینی را جهت آزادی عزیزانشان تحویل دهند.اتهام این مربیان هنوز در هاله ای از ابهام است، چرا که تعدادی از این افراد، اگرچه مربی عرفان حلقه هستند، اما از ماه ها قبل از دستگیری، کلاسی برگزار نکرده بودند و تنها در کلاس عرفان مذکور، به منظور مرور دروس حضور داشتند که عوامل اطلاعات، با لیستی وارد کلاس شده و پس از قرائت اسامی آنها، دستگیرشان کرده اند. این بدان معنی است که ماموران اطلاعات، از قبل نام مربیان متهم را می دانسته اند.
مجید جعفریتبار یکی از مشهورترین روحانیون در امر «استخاره» از ۱۲ تیر ماه سال ۱۳۹۲ بازداشت و در زندان انفرادی بهسر میبرد. جعفریتبار با حکم دادگاه ویژه روحانیت به اتهام «مالی»٬ «مرید و مراد بازی» و ادعا رابطه با «امام زمان» بازداشت و بیش از ۱۵۰ روز است در سلول انفرادی زندان «لنگرود» کاشان نگهداری میشود. گزارش شده این روحانی در شرایطی که بیمار بوده برای مدتی در حصر خانگی قرار گرفته و پس از آن بازداشت و به زندان انتقال داده شده است. این گزارشها از پلمب دفتر جعفریتبار در قم٬ فیلتر سایت استخاره وی و بازجویی از همسرش حکایت دارد. نام جعفریتبار از سال ۱۳۷۲ به سبب «استخارههایی» که میگرفت بر سر زبانها افتاد و دامنه استخارههای وی به جایی رسید که ۱۳۲ خط تلفن به صورت ۲۴ ساعته به سئوال و درخواست مراجعهکنندگان پاسخ میداد.رسانههای محافظهکار گزارش کردهاند وی علاوه بر ادعای ارتباط با «امام زمان» با مخابرات قرارداد داشته و به ازای هر استخاره مبلغ ۱۵۰ تومان دریافت میکرده است. این رسانهها همچنین ادعا کردهاند شرکت مخابرات تاکنون بیش از سه میلیارد تومان به حساب این روحانی پول واریز کرده است.
مجید جعفریتبار یکی از مشهورترین روحانیون در امر «استخاره» از ۱۲ تیر ماه سال ۱۳۹۲ بازداشت و در زندان انفرادی بهسر میبرد. جعفریتبار با حکم دادگاه ویژه روحانیت به اتهام «مالی»٬ «مرید و مراد بازی» و ادعا رابطه با «امام زمان» بازداشت و بیش از ۱۵۰ روز است در سلول انفرادی زندان «لنگرود» کاشان نگهداری میشود. گزارش شده این روحانی در شرایطی که بیمار بوده برای مدتی در حصر خانگی قرار گرفته و پس از آن بازداشت و به زندان انتقال داده شده است.
به گزارش جرس، مأموران امنیتی درتهران با هجوم به منزل محمدرضا جوششان، فعال عقيدتي و از هواداران سید صادق شیرازی مرجع تقلید منتقد جمهوری اسلامی، این روحانی منتقد را دستگیر وبه محل نامعلوم انتقال دادند. به گزارش جرس، طبق پيگيريهاي انجام شده و مراجعه به دادگاه ويژه تهران بيان شده كه وی در دادگاه ويژه روحانيت مشهد بسر ميبرد و باز پس از رجوع به دادگاه ويژه مشهد گفته شد كه وی در تهران نگهداری می شود. بر اساس گزارش های رسیده، وضعيت جسمي وروحي محمد رضا جوششان بسيار نامناسب بوده و وی از بيماري ديابت رنج مي برد.
به گزارش هرانا، روز پنج شنبه، ۶ آذرماه، مهتاب افشاری، از مربیان عرفان حلقه در محل برگزاری کلاسهایش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. با توجه به اینکه ماموران مذکور، لباس شخصی بر تن داشتند، از ارگان بازداشت کنندهی خانم افشاری اطلاعی در دست نیست. همچنین در حین بازداشت وسایل شخصی نامبرده منجله لپ تاپ، کتابها و جزوات ضبط شده است. شایان ذکر است که تا لحظهی تنظیم این خبر اطلاعی از وضعیت و اتهامات وارده به مهتاب افشاری به دست نیامده است.
به گزارش محبت نیوز، حکم اعدام سهیل عربی، فعال فیس بوکی به اتهام سب النبی و ائمه اطهار در دیوان عالی کشور تایید و پرونده وی به اجرای احکام ارسال شد. به گزارش « محبت نیوز» و بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور حکم اعدام سهیل عربی را به اتهام سب النبی و ائمه اطهار تایید و پرونده وی را به اجرای احکام شعبه ۷۶ کیفری استان ارجاع داد. به گفته ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سهیل عربی با توجه به حرفهاش که عکاسی بوده است، از فعالان در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی از جمله فیس بوک بوده که مطالبی را در نقد دولت و بعضن با رویکرد طنز منتشر میکرده است.این زندانی عقیدتی، از جمله قربانیان پروژه سال گذشته اطلاعات سپاه برای برخورد با شهروندان فعال در فیس بوک است. سهیل عربی و وکیلش با اعتراض به اتهام سب النبی، مکررن این اتهام را رد کردهاند. آنها همچنین به ماده ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی در مورد اتهام سب النبی استناد میکنند که میگوید: «هرگاه متهم به سب، ادعا نماید که اظهارات وی از روی اکراه، غفلت، سهو یا در حالت مستی یا غضب یا سبق لسان یا بدون توجه به معانی کلمات و یا نقل قول از دیگری بوده است، ساب النبی محسوب نمیشود». وی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری میشود.
به گزارش بام آزادی، آقای کاظمینی بروجردی زندانی آزادیخواه كه از تاريخ 24 سپتامبر 2014 بعلت تدریس و انتشار آموزه هایی مغایر با ”اسلام” جمهوري اسلامي از داخل زندان، با واکنش شدید دادستان ویژه روحانیت مواجه گردید، به مدت 44 روز متوالی در قرنطینه ی اعدامی ها، ساعات طاقت فرسایی را سپری نمود. این زندانی دگراندیش در اعتراض به وضعیت هموطنان مظلوم که تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر، گرفتار خشونت عوامل فشار حکومتی می باشند، از ابتدای نوامبر دست به اعتصاب غذا زد و بعد از 16 روز اعتصاب، به دلیل شرایط وخیم جسمی به بند ویژه روحانیت منتقل گردید. وی دو روز بعد به درمانگاه زندان اوینفرستاده شد و با توجه به وضعیت اورژانسی و کاهش وزن شدید، کادر پزشکی از ارائه ی خدمات درمانی مناسب، ممانعت به عمل آورده و او را مجددا به سلول خویش بازگرداندند! خانواده ی آقای کاظميني بروجردی بعد از ملاقات کوتاهی که در روز شنبه 29 نوامبر با وی داشتند، تاکید نمودند که ایشان نیاز فوری به بستری شدن در بیمارستانی مجهز در خارج از زندان دارند لذا از تمامی سازمانها و نهادهای حقوق بشری جهانی و انسانهای آزاده جهت نجات جان ایشان درخواست حمایت و رسیدگی عاجل نمودند.
بهگزارش هرانا، دکتر غروی پس از انتشار مقالهای در روزنامه بهار با عنوان «امام؛ پیشوای سیاسی یا الگوی ایمانی» دستگیر و محاکمه شد. دادگاه مطبوعات او را به شش ماه حبس محکوم کرد و وی از بیست و سوم شهریورماه در زندان بود. غروی که هفته قبل به مرخصی آمده بود، باید امروز به زندان باز میگشت تا ۴۲ روز باقی مانده از حبس خود را بگذراند. اما با توجه به شرایط جسمیاش، رئیس شعبه ۷۶ دادگاه کارکنان دولت به او اعلام کرد که آزاد شده و دیگر نیاز نیست به زندان بازگردد.
در این ماه، حقوق این دسته از شهروندان در موارد ذیل نقض گردید:
گزارش آماری
بازداشت و بیخبری 7 مورد
توقیف، مصادره اموال و تخریب اماکن 1 مورد
محاکمه 1 مورد
محکومیت به اعدام 1 مورد
محرومیت از حق ملاقات، تماس تلفنی، استفاده از وکیل یا سایر حقوق زندانیان 1 مورد
اعتصاب (غذا،ملاقات یا امتناع از درمان) 1 مورد
عدم رسیدگی به بیماران زندانی 4 مورد