پسلرزههای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان دامن محمد سرافراز، رییس صدا و سیمای جمهوری اسلامی را گرفته است. جدل بر سر او به رسانهها کشیده. خبرگزاری کار در هم آوایی با حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی میگوید «رسانه ملی»، تحت ریاست محمد سرافراز به یک «رسانه میلی» فروکاسته است. جامجم اما خبرگزاری کار را به شایعهپراکنی و «تخریب رسانه ملی» متهم میکند.
پس از آنکه غلامعلی حداد عادل در انتخابات مجلس شورای اسلامی به آرای کافی دست پیدا نکرد، زمزمههایی به گوش رسید مبنی بر آنکه پدر زن مجتبی خامنهای به زودی به جای محمد سرافراز به ریاست صدا و سیمای جمهوری اسلامی گمارده میشود. خبرگزاری کار ایران اعلام کرد که محمد سرافراز به دلیل مهاجرت شهرزاد میرقلی خان، بازرس ویژه رییس صدا و سیما و کشف حجاب او در خارج از ایران تحت فشار قرار گرفته است.
فرستنده : آقای علی تبریزی
پس از آنکه امیرابراهیم رسولی (مسئول دفتر غلامعلی حدادعادل) شایعه جایگزینی حداد عادل به جای محمد سرافراز را تکذیب کرد، برخی رسانهها گمانهزنی کرده بودند که احتمال دارد حسن خجسته به عنوان رییس صدا و سیمای جمهوری اسلامی گمارده شود.
دولت از صدا و سیما ناراضیست
منتقدان میگویند به دلیل سوءمدیریتها، تلویزیون دولتی ایران مخاطبانشان را از دست داده و مردم به شبکههای ماهوارهای روی آوردهاند. آنها معمولاً به اشتباهات مکرر تاریخی در مجموعه تلویزیونی «معمای شاه» اشاره میکنند و به اعتراض پزشکان به مجموعه «در حاشیه» مهران مدیری و همچنین به برنامه توهینآمیز «فیتیله» که سرانجام برای دلجویی از «هموطنان آذربایجانی» به برکناری علی زارعان، مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه دو صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران انجامید.
استعفای غلامرضا غلامی، مدیر شبکه فرهیختگان (شبکه۴) در پی اختلاف او با محمد سرافراز به دلیل توقف برنامههای فرهنگی «رادیو هفت»، «دستان»، «کتاب»، و «هفت» خبرساز بوده است.
اختلاف بین مدیران صدا و سیما و کیفیت برنامهها اما ظاهراً فقط یک طرف دعوا بین رسانههای طرفدار دولت و رسانههای طرفدار آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامیست. سویه نه چندان پنهان این ماجرا رویکردهای سیاسی صدا و سیما در دوران پسابرجام است که اکنون بعد از انتخابات به تدریج، مجدداً اوج میگیرد.
در ماجرای برجام، محمدباقر نوبخت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور تلویزیون دولتی را به تخریب ذهن مردم و آمارسازی متهم کرده بود. ناصر نقویان که در تلویزیون برنامههای اخلاقی دارد، صدا و سیما را به دروغگویی در انتشار خبرها متهم کرده بود و همچنین شجاعی کیاسری، نایب رئیس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما گفته بود که رادیو و تلویزیون دولتی ایران در پوشش خبری برجام ادبیات نیشدار و توهینآمیزی انتخاب کرده است.
به این فهرست میتوان شکایت نهاد ریاست جمهوری از صدا و سیما به خاطر نحوه پوشش خبری سفر حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی به مازندران و شکایت سازمان محیط زیست درباره نحوه پوشش خبری تحصن کارمندان این سازمان را افزود.
هنرمندان هم ناراضیاند
علاوه بر دولت هنرمندان هم از رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی ناراضیاند. تلویزیون دولتی ایران از پخش تیزر فیلمهای سینمای اجتماعی و منتقد ایران و تبلیغ برای این فیلمها خودداری میکند. این موضوع باعث شد که حامد بهداد، بازیگر سرشناس ایرانی در نشست خبری فیلم «دیشب اتفاق افتاد» در جشنواره فیلم فجر از تلویزیون دولتی به تندی انتقاد کند. او گفته بود: «تلویزیون مخاطبانش را از دست داده. ما از تلویزیون مشورت و همکاری میخواهیم. تلویزیون دچار سوءتفاهم است. ما دستمان در دست هم نیست.»
و تینا پاکروان، کارگردان هم در همین نشست گفته بود: «اگر بازیگران ما در تلویزیون کار نکنند چه کسانی باید در رسانه ملی بازی کنند؟ چرا نباید تیزرهای فیلمهای سینمایی از تلویزیون پخش شود؟ مگر فیلمهای ما مجوز وزارت ارشاد را ندارند؟ مگر ما همه پای صندوقهای رای نرفتهایم و به این دولت رای ندادهایم؟»
گزارش این نشست در خبرگزاری کار ایران منتشر شد و بازتاب گستردهای پیدا کرد. جامجم اکنون خبرگزاری کار را متهم میکند که در شش ماه گذشته با بازتاب دادن گوشهای از صدای منتقدان رادیو و تلویزیون دولتی ایران قصد تخریب نهاد وابسته به رهبری جمهوری اسلامی و مدیر آن را دارد.
خبرگزاری کار ایران هم پاسخ داده است که با وجود آنکه به لحاظ مالی تحت فشار قرار گرفته، اما قصد دارد تن به سانسور ندهد. این خبرگزاری به مصاحبهای اشاره میکند که در زمان مدیریت عزتالله ضرغامی با او انجام داده اما به دلیل سانسور رییس پیشین صدا و سیما و تحریف مصاحبه، از خیر انتشار آن گذشته است.
محمد سرافراز، ۱۷ آبان ۱۳۹۳ در پی صدور حکمی از سوی علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران، به مدت پنج سال به عنوان رئیس جدید سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
او پنجمین رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی بعد از صادق قطبزاده، محمد هاشمی، علی لاریجانی و عزتالله ضرغامی است.