«ایران جلالی»، مادر «نسیم سلطان بیگی»، خبرنگار و فعال دانشجویی سابق، از بازداشت او «هنگام خروج از کشور» خبر داد.
براساس توییتی که خانم جلالی در حساب کاربری خود در توییتر منتشر کرده است، شامگاه ۲۱دی، ماموران امنیتی، نسیم سلطان بیگی را در فرودگاه بینالمللی ایران بازداشت کرده و به مکانی نامعلوم منتقل کردهاند.
ایران جلالی در ادامه نوشته است: :«موبایل نسیم زمانیکه برای تحویل وسایل و دریافت کارت پرواز رفته بود خاموش شد، و بعد از چند ساعت بیخبری، در تماسی کوتاه از بازداشت خود و توقیف وسایلش خبر داد.»
این خبرنگار نامآشنا پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت توسط نهادهای امنیتی و قضایی را داشته است.
در سال ۱۳۸۵ زمانی که فعالان جنبش زنان و اعضای کمپین یکمیلیون امضا در میدان هفت تیر تهران یک تجمع اعتراضی برپا کردند ۷۰ نفر از جمله نسیم سلطان بیگی در جریان این تجمع بازداشت شدند.
نسیم سلطان بیگی همچنین در آستانه ۱۶آذر۱۳۸۶، در حالی که خود را برای مراسمی رسمی برای بزرگداشت این روز با محوریت مخالفت با جنگ و تحریم آماده میکرد، بازداشت شد.
او در دادگاهی که مرداد۱۳۸۹ برگزار شد، به تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای برهم زدن امنیت کشور اعلام شده بود.
از دلایل بازداشت و اتهامات او تا لحظه تنظیم این خبر، جزییات بیشتری در دست نیست، اما بر اساس اعلام انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران، تا روز چهارشنبه۲۱دی، ۳۰ روزنامهنگار در ارتباط با اعتراضات اخیر در ایران بازداشت شده و همچنان در زندان هستند
آمار این نهاد تا تاریخ سهشنبه۲۰دی را شامل میشود، در حالی که در همین روز، حکم دادگاه «احسان پیربرناش»، روزنامهنگار و طنزنویس صادر شد که در مجموع به ۱۸ سال حبس محکوم شده است، حکمی که ۱۰ سال آن لازم الاجراست.
گزارش انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران حاکی از آن است که از آغاز اعتراضات اخیر در ایران، حدود ۷۰ روزنامهنگار در کشور بازداشت شدهاند که تعدادی از آنها اکنون با قید وثیقه آزاد هستند.
این انجمن همچنین عنوان کرده که طی بیش از سه ماه اخیر، تعداد قابل توجهی از روزنامهنگاران در کشور نیز احضار شدهاند.
«امیرحسین بریمانی»، «نیلوفر حامدی»، «میلاد علوی»، «الهه محمدی»، «روحالله نخعی»، «ویدا ربانی» و «حسین یزدی»، از جمله روزنامهنگارانی هستند که همچنان در بازداشت بهسرمیبرند.