خبرگزاری هرانا – وکیل مدافع الهه محمدی، روزنامه نگار در خصوص نواقص حقوقی موجود در جریان جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات موکلش، توضیحاتی ارائه داد. روز گذشته جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم محمدی به صورت غیر علنی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از هم میهن، وکیل مدافع الهه محمدی، روزنامه نگار در خصوص جزئیات و چگونگی برگزاری جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات موکلش، توضیحاتی ارائه داد.
شهاب میرلوحی، ادعای سخنگوی قوه قضاییه مبنی بر “ارائه فرصت مکفی به وکیل برای مطالعه پرونده متهم” را غیر واقعی عنوان کرد و اظهار داشت که این امکان برای او محیا نشده و در روند نکته برداری از پرونده موکلش، با کارشکنی هایی از جمله اعمال محدودیت های زمانی و تذکر های پی در پی مواجه بوده است.
وکیل مدافع خانم محمدی همچنین به چگونگی اطلاع رسانی در خصوص تعیین زمان جلسه دادگاه موکلش اعتراض کرد و گفت: “بدون اینکه وقت رسیدگی به ما و یا موکل ابلاغ کتبی شده باشد، سخنگوی قوه قضائیه پشت تریبون عمومی، تاریخ اولین جلسه رسیدگی به پرونده موکل ما را اعلام کرد؛ در هیچ جای قوانین کیفری، چنین چیزی وجود ندارد که وقت رسیدگی از سوی یک مسئول دستگاه قضا پشت تریبون اعلام شود.”
آقای میرلوحی با انتقاد بیشتر از این موضوع تصریح کرد: “حتی اگر به فرض محال همین شیوه غیرقانونی اعلام وقت رسیدگی از پشت تریبون عمومی را هم بپذیریم، سخنگوی قوه قضائیه در تاریخ دوم خرداد خبر از تعیین وقت رسیدگی برای موکل ما در تاریخ هشتم خردادماه را داد؛ یعنی حداقل فاصله قانونی بین روز ابلاغ و تاریخ وقت رسیدگی (که بنابر ماده ۳۴۳ قانون آئین دادرسی کیفری هفت روز بدون احتساب روز ابلاغ و اقدام است) نیز رعایت نشده است و طبعا ما فرصت کافی برای ملاقات موکل و تدارک دفاع نداشتیم، کمااینکه در عمل هم فقط توانستیم یک بار موکل را ملاقات کنیم؛ آن هم در حالی که کمتر از ۲۴ ساعت تا جلسه رسیدگی زمان داشتیم.”
وی با اشاره به نواقص حقوقی متعدد موجود در روند جلسه غیرعلنی روز گذشته دادگاه رسیدگی به اتهامات این روزنامه نگار بازداشتی، اظهار داشت: “جلسه رسیدگی با یک ساعت تأخیر برگزار شد و در تمام طول جلسه، به وکلا فرصت هیچ دفاع و یا بیان هیچ مطلبی داده نشد!”
این وکیل دادگستری با بیان اینکه “ایرادات شکلی مهم و جدی در پرونده موجود است”، اظهار داشت: “از نظر ما دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد و پرونده باید در دادگاه صالح (دادگاه کیفری ۱) و با حضور هیئت منصفه و به صورت علنی رسیدگی شود. بالاخره همه ما می دانیم که بخش غالب این پرونده درباره فعالیتهای مطبوعاتی یا اظهارنظرات و نوشته های خانم محمدی است؛ لذا معلوم نیست چطور پرونده ای را که ازمصادیق بارز پرونده های مطبوعاتی و سیاسی است، خلاف اصل ۱۶۸ قانون اساسی، در دادگاه انقلاب و بدون امکان حضور آزادانه شهروندان و رسانهها و بدون هیئت منصفه برگزار می کنند.”
وکیل مدافع خانم محمدی با تاکید بر اینکه در جریان جلسه دادگاه روز گذشته “برخی حقوق مسلم موکل نقض شده بود”، بیان کرد: “ادعاهای نادرستی در پرونده بود. جالب اینجاست که ریاست دادگاه اصلا به ما اجازه بیان ایرادات شکلی را هم نداد. صرفاً پس از قرائت کیفرخواست، سوالاتی درباره موضوع پرونده از خانم محمدی پرسیده شد که ایشان پاسخ دادند و در نهایت ختم جلسه اول اعلام شد و مقرر شد تاریخ جلسه بعدی متعاقبا اعلام شود.”
این وکیل دادگستری ادامه داد: “در پایان هم هرچقدر ما درخواست کردیم که توضیحاتمان را به سمع و نظردادگاه برسانیم، متاسفانه هیچ فرصتی به ما داده نشد.”
شهاب میرلوحی در پایان اظهار داشت: حتی به خانواده موکل هم اجازه حضور در جلسه دادگاه را ندادند. علیرغم اینکه رئیس دادگاه به طور شفاهی اعلام کرد که جلسه دادگاه غیر علنی است، اما علاوه بر ما و موکل، چندین نفر دیگر بر روی صندلی های دادگاه نشسته بودند و در جلسه دادگاه حاضر بودند و حتی چند نفر دیگر هم از جلسه دادگاه عکس و فیلم ضبط می کردند. هیچ کدام از رسانه های مجوزداری که برای حضور در جلسه دادگاه آمده بودند نتوانستند وارد جلسه شوند، اما چندین نفر ناشناس در جلسه حضور داشتند و چند عکاس و فیلمبردار هم عکس و فیلم میگرفتند که با وجود تذکرات ما، متاسفانه توجهی صورت نگرفت.”
روز دوشنبه هشتم خردادماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات الهه محمدی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد. وی در این جلسه از بابت اتهامات “همکاری با دولت متخاصم، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام” به دفاع از خود پرداخت.
الهه محمدی روزنامه نگاری است که به شهر سقز رفت و گزارش مرگ مهسا امینی را تهیه کرد که این گزارش در روزنامه هم میهن منتشر شد.
وی در تاریخ ۷ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. خانم محمدی در تاریخ هجدهم بهمن ماه سال گذشته، از زندان قرچک ورامین به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد؛ او مجددا یک روز بعد، از زندان اوین به زندان قرچک ورامین انتقال یافت.
الهه محمدی در تاریخ یازدهم اردیبهشت ماه سال جاری به همراه چند از زندانیان و متهمان سیاسی، از بند ۸ زندان قرچک ورامین به زندان اوین منتقل شد.