1402/04/31 فارس
به تازگی تخریب یک خانه در محدوده بافت تاریخی شیراز بار دیگر در فضای مجازی خبرساز شد، خانهای که به گفته معاون میراث فرهنگی فارس ارزش ثبتی نداشته و تبدیل به کانون سالک شده بود.
از مدتی قبل، گاه و بیگاه خبر تخریب یا تخلیه خانههای بافت تاریخی شیراز مطرح میشود. اخباری که گاه کذب بوده و گاه واقعیت دارد.
این گونه اخبار هر کدام تلنگری است برای حفظ غنای فرهنگی و ارزش بافت تاریخی که هر کدام از بناهای آن، حکم سلولهای بدن این بافت ارزشمند را دارند.
در این گونه مواقع، ضرورت ساماندهی و رسیدگی به وضعیت کالبدی بناهای موجود در بافت، بیش از پیش به مسئولان یادآوری میشود.
به تازگی نیز تخریب یک خانه در محدوده بافت تاریخی شیراز بار دیگر در فضای مجازی خبرساز شد.
خانه تخریب شده ارزش تاریخی و ثبتی ندارد
در حالی که یکی از رسانهها به تخریب خانه تاریخی بیضاوی اشاره کرده، این موضوع از سوی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری فارس رد شد و او به تخریب خانه دیگری اشاره کرد.
محمدتقی قلعه نوئی در این زمینه به خبرنگار فارس در شیراز گفت: تخریب خانه تاریخی بیضاوی که در فضای مجازی منتشر شده بود، صحت ندارد بلکه خانه آهیخته تخریب شده است.
وی افزود: این خانه بنای مناسبی نداشته و تبدیل آوار شده بود همچنین پس از کارشناسی انجام شده، مشخص شد ارزش و غنای تاریخی و ارزش ثبتی نیز ندارد.
خانه آهیخته تبدیل به کانون سالک شده بود
قلعه نوئی اظهار داشت: بنابر اعلام شبکه بهداشت، خانه آهیخته عامل کانون سالک شده بوده و مشکلات بهداشتی آن برای ساکنان اطراف مسئله ساز بوده است بنابراین میراث فرهنگی با همکاری شهرداری اقدام به تخریب این خانه کرده است.
معاون میراث فرهنگی فارس با اشاره به اینکه خانه آهیخته قابل احیاء نبوده ، خاطرنشان کرد: اگر بنایی، ارزش و غنای تاریخی داشته باشد اجازه تخریب نمیدهیم اما این خانه ارزش تاریخی نداشته در عین حال قابل احیا نیز نبوده است.
قلعه نوئی بیان کرد: برای این موضوع، هفته گذشته جلسهای تشکیل شد و سه شب پیش، تخریب این خانه انجام شده است.
کارگروه بیماری سالک، حکم تخریب را صادر کرد
مهتابی، مسئول روابطعمومی شهرداری منطقه هشت شیراز در این زمینه توضیحاتی ارائه کرده است:
«ملک مورد نظر واقع در دروازه اصفهان ابتدای خیابان تیموری جنب پارکینگ عمومی است. از سالها قبل برای ملک فوق پرونده بند ۱۴ تشکیل شده است و بهتازگی با تشکیل کارگروه بیماری سالک صورتجلسهای که به امضای نمایندگان میراث، دانشگاه علوم پزشکی و پسماند رسیده دستور تخریب و آواربرداری صادر شد.
پس از صورتجلسه در تاریخ 25 تیر ماه جاری به صورت کتبی، میراث مجوز تخریب و تجدید بنا را به مالک داده است.
مالک هم به صورت شخصی اقدام به تخریب و جمعآوری ضایعات کرد و شهرداری هیچگونه دخالتی در تخریب نداشته است.»