1402/06/22 ایرنا
مسعود قمری رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بم از برنامه این سازمان برای احیای هنر نساجی سنتی در این شهرستان که به فراموشی سپرده شده خبر داد و گفت: بم به یکی از کانونهای مهم نساجی سنتی کشور مبدل میشود.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بم به مرغوبیت تولیدات نساجی بم و صادرات این محصولات به کشورهای مختلف اشاره و تصریح کرد: متاسفانه این صنعت در سالهای گذشته به فراموشی سپرده شده بود که با طرحی که ادارهکل میراثفرهنگی استان کرمان در خصوص احیای هنرهای منسوخ شده ارائه کرد امیدوار شدیم که میتوانیم با همکاری جوانان خلاق و نسل پویای کنونی بم را همانند گذشته به یکی از کانونهای اصلی تولیدات نساجی سنتی در کشور مبدل کنیم.
وی بیان کرد: با توجه به جایگاه صنعت نساجی در شهرستان بم و اهمیت آن به لحاظ تولید محصولات کاربردی همراه با اشتغال زیاد و ارتباط با تولیدات کشاورزی و دامی از جمله پنبه، ابریشم و پشم، میتوان به راحتی زنجیره ارزش افزوده و طرح احیای این صنعت ارزشمند را به مرحله اجرا درآورد.
قمری خاطرنشان کرد: علاقهمندان به آموزش این رشته هنری میتوانند به اداره میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی شهرستان بم مراجعه یا با شماره ۴۴۳۱۵۰۴۹ – ۰۳۴ تماس حاصل کنند.
براساس منابع تاریخی، جغرافی نویسان عرب در قرن دهم به ویژه مقدسی شرح خوبی درباره اهمیت اقتصادی بم میدهند، مقدسی نوشته “بم یک مرکز ولایتی با اهمیت و دلکش و بزرگ است که مردم آن کارشناس و دارای مهارت هستند. این شهر بازارگاهی است و مردم را از راه دور به خود میکشاند و پارچهای که در اینجا تولید میشود در کشورهای بسیاری شهرت دارد و آوازه بم در همه جهان اسلام پیچیده و مایه سرفرازی کشور است و بیشتر اهالی شهر بافندگانند و بیشتر رختهای صادراتی بم در دهکده بزرگی نزدیک آن فراهم میشود که در خاور و باختر جهان اسلام این رخت ها را به عالیترین همه لباسها میدانند و علاوه بر اینها دستار، پیراهن و لباسهای فاخر که طالب بسیار دارد و البسهای که از مرو بیرون میآید در بم تولید میشود.”