وعده وزیر ارشاد برای حذف پروانه ساخت فیلم / تئاتر قلب تپنده هنر کشور است

1402/09/15 تسنیم

وزیر فرهنگ در جمع دانشجویان دانشگاه شریف گفت: تلاش داریم برخی از وظایف ذاتی خود در حوزه‌ها تنظیم‌گری را به گروه‌های مردمی واگذار کنیم، امروز در سینما برای مجموعه‌های غیردولتی که استعدادهایشان شناخته شده است به دنبال حذف صدور مجوز پروانه ساخت هستیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم مراسم گرامیداشت روز دانشجو ظهر امروز 14 آذر ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دانشگاه شریف تهران برگزار شد.

در این مراسم برخی از دانشجویان و نمایندگان  تشکل‌های دانشجویی دغدغه‌ها و مسائل مدنظر خود را مطرح کردند‌، فائزه سپهری نماینده کانون قرآن و عترت دانشگاه شریف از ابعاد فرهنگ و تاثیر آن بر خلاف باور‌های برخی، مهم بودن فرهنگ از اقتصاد، توجه به آیات قرآن در صداوسیما و… صحبت کرد.امیر هرمزی‌نژاد نماینده کانون تعالی دانشگاه شریف مطالبات خود را درباره سیاست‌گذاری فرهنگی، تاثیر‌گذار بودن آثار فرهنگی، ریزش مخاطبان صداوسیما، زخم خوردن دانشجویان دانشگاه شریف، اتفاقات مختلف و… مطرح کرد.

مهران قریشی نماینده کانون تئاتر دانشگاه شریف درباره انحلال تئاتر، نداشتن مدرک هنری، قرار ندادن صندوق اعتباری هنر، تحول فرهنگ و هنر جامعه با اعتماد به جوانان امروزی صحبت کرد.همچنین پارسا نوروزی‌نژاد نماینده شورای صنفی  از حفظ شان دانشجو، اهمیت به دانشجو، سرمایه دانشجویی و محافظت از آن گفت.همایون فلاحی فعال دانشجویی نیز با انتقاد از رویکرد‌های حکمرانی فرهنگی‌ نکات و پیشنهادات خود را مطرح کرد. حمید ناظمیان نماینده هیات الزهرا  از  توفیقات حاصل شده در حجاب، نوجوانان و فضای مجازی، سرودهای مذهبی و انقلابی کشور صحبت کرد.

در ادامه محمد مظفری نماینده بسیج دانشجویی نیز از معنای فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران، مدیریت راهبری اقتصادی کشور، ارائه راهبرد واحد، قدرت وزارتخانه، میزان اهمیت وزیر به هنر، حمایت از هنرمندان هنر‌های تجسمی و دیگر هنر‌ها و ارائه برنامه وزارت برای آینده سخن گفت.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم وعده داد که برای تماشای اجرای تئاترهای دانشجویی دانشگاه شریف شخصاً حضور پیدا کند و گفت:‌ تئاتر قلب تپنده هنر کشور است و در تالارهای بزرگ شهر، تالار وحدت و … تئاتر جریان دارد.

او به اجرای تئاتر «کلنل» در مجموعه تئاتر شهر اشاره کرد و گفت: برای امشب میزبان تعدادی از دانشجویان این دانشگاه در جایگاه ویژه برای تماشای این تئاتر خواهیم بود.

وی گفت: انتقادات را ما می‌پذیریم، اما ما در دولت یک نظریه روشنی را در حوزه فرهنگ دنبال می‌کنیم، ما نه به دنبال تصدی‌گری فرهنگی هستیم، نه حذف گروه‌های مردمی،‌ به دنبال رهاسازی هم نیستیم،‌  دولت یک نظریه روشن دارد، نظریه «حمکرانی نوین فرهنگی در کشور» که ما در حال اجرا هستیم، این است که نهاد حاکمیت باید نظارت، حمایت و تصمیم‌گیری داشته باشد و نقش‌آفرینی بر عهده حلقه‌های ‌میانی، گروه‌های مردمی و بخش‌های مرجع و تاثیرگذار است، این را هم تلاش می‌کنیم که منتقل کنیم.

وزیر ارشاد در توضیح  بیشتر گفت: تلاش داریم برخی از وظایف ذاتی خود در حوزه‌ها تنظیم‌گری را به گروه‌های مردمی واگذار کنیم، امروز در سینما برای مجموعه‌های غیردولتی که استعدادهایشان شناخته شده است به دنبال حذف صدور مجوز پروانه ساخت هستیم.

 

وی گفت:‌ روزی که قرار بود ما در وزرات ارشاد مستقر شویم‌، انجمن سینماداران بیانیه دادند ما می‌خواهیم تعطیل کنیم، امروز سینماهای ایران پررونق‌ترین دوره تاریخی را می‌گذرانند، سالی که ما کار را شروع کردیم، پرفروش ترین فیلم به 50 میلیارد نرسیده بود، امروز فیلم اول 300 میلیارد،‌ فیلم دوم 180 میلیارد،‌ فیلم سوم 80 میلیارد وفیلم چهارم که یک پویانمایی است نزدیک به 50 میلیارد فروخته است، این‌ها کارنامه ماست، آیا رونق است یا نه؟. اسم این چیست؟

وزیر ارشاد با اشاره به برخی انتقادات گفت:  اگر کسی به ما ناسزا بگوید، تلاش می‌کنیم با سعه صدر حرف‌هایش را بشنویم، با حرف و صحبت قانعش کنیم، این کار از وزارت فرهنگ برنمی‌آید که شمشیر به دست ‌بگیرد، وزرات فرهنگ وزرات فرهنگی است، با افتخار عرض می‌کنم، حوزه فرهنگی که ما از آن حمایت می‌کنیم، حوزه گفت‌وگو، اقناع، تعامل، همفکری، همکاری،  تعامل، سعه صدر، قبول کردن حرف‌های متفاوت، پذیرش تفاوت‌ها و پذیرش تفاوت سلیقه‌هاست، این وزارت فرهنگی است که ما مدیریت می‌کنیم، به همین دلیل ‌چترش باز است.

وی ادامه داد:‌ من شعار و برنامه نمی‌دهم، من از کارنامه صحبت می‌کنم، حتماً نقص هم بر کار من وارد است و این را قبول دارم، اما تلاش ما این است که اعمال سلبی را در حوزه فرهنگ در حداقل بگذاریم، وظیفه ما گسترش مرزهای فرهنگ و هنر کشور است، وظیفه من است که فرهنگ و هنر ایرانی را همه جای دنیا معرفی کنم، بهترین رایزنان فرهنگی را معرفی کنم، امروز یک خانم فارغ التحصیل فرانسه که زبان فرانسه را مثل زبان مادری صحبت می‌کند، رایزن فرهنگی ایران در پاریس است، یک برادر اهل سنت رایزن فرهنگی ایران در مصر در قاهره است، در طول تاریخ فرهنگی سابقه نداشته که نمایندگان فرهنگی در خارج از کشور با این تنوع و گوناگونی انتخاب شوند. کشور متعلق به همه است.

وزیر ارشاد تاکید کرد: در دو سال اخیر 255 هزار مجوز کتاب دادیم و به عنوان یک فرد دانشگاهی با صراحت اعلام می‌کنم دوره اخیر پر رونق‌ترین دوره هنر در کشور است و برایش استدلال دارم. 15 فروردین 1401 تا 15 فروردین 1402 یک میلیون نفر در کنسرت‌ها شرکت کردند و حتی سینماهای ایران پر رونق‌ترین دوره خود را می‌‌گذراند.

 

8هزار میلیارد برای زیرساخت‌های فرهنگی هزینه کردیم

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: بیش از 8 هزار میلیارد برای زیرساخت‌های فرهنگی کشور هزینه کردیم. وزارت فرهنگ پس از وزارت خارجه بیشترین تعاملات و هفته‌های فرهنگی را دارد. به زودی جشنواره بین‌المللی فیلم شانگهای را برگزار خواهیم کرد و ما در بریکس دنبال چنین مواردی هستیم.

وی  در پاسخ به سوال یک دانشجو گفت: درباره افغانستان ما نگرانی‌هایی داریم زیرا رابطه رسمی نداریم. به لحاظ حقوقی هنوز جمهوری اسلامی دولت طالبان را به رسمیت نشاخته است، به همین دلیل ارتباطاتمان خیلی محدود است، از همه اهالی فرهنگ و هنر افغانستان که عمدتاً به دلیل سیاست‌های نادرست که اعمال می‌شود، از افغانستان خارج شدند، همچون هنرمندان خود حمایت می‌کنیم تا آثارشان منتشر شود. یکی از خط قرمزهای ما در ارتباط با گروه‌های مستقر در افغانستان این است که باید به تاریخ، فرهنگ و زبان این سرزمین احترام بگذارند.