درخواست انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینما از نامزدهای انتخاباتی

1403/03/28 خبرآنلاین

انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران با انتشار اطلاعیه‌ای از نامزدهای ریاست جمهور خواست، برای آشنایی مردم علاقمند به فرهنگ و هنر به سئوالات هشت‌گانه خانه سینما و نیز پرسش‌های این انجمن پاسخ دهند.

در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «اگرچه مسائل اقتصادی و مشکلات معیشتی به حق از مطالبات اکثریت مردم کشورمان است، اما در کنار آن بسیاری علاوه بر مطالبات اقتصادی، مسائل فرهنگی جامعه را نیز مورد نظر قرار می‌دهند.

پاسخ نامزدها به سئوالات هشت‌گانه خانه سینما می‌تواند به اقشار فرهنگی و آن دسته از مردمی که نگاه فرهنگی نامزدها را برای حضور و رأی دادن پای صندوق‌ها لازم می‌دانند، کمک موثری باشد.

بر اساس گزارش ایسنا، انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران انتظار دارد هموطنان عزیز و گرامی قبل از حضور پای صندوق‌های رأی، به نگاه فرهنگی نامزدها توجه خاصی داشته و در کنار بحث‌های اقتصادی و اقتصاد سیاسی، به فرهنگ و نگاه فرهنگی این نامزدها توجه لازم را مبذول داشته و بر اساس نگاه فرهنگی آنان رأی دهند. کسانی که فرهنگ را سبک می‌دارند یا توجه ندارند، طبیعتا به قول، وعده و حرف‌هایی که می‌زنند نیز توجه لازم را مبذول نخواهند داشت.

سوالات هشت‌گانه خانه سینما به شرح زیر است:

۱- شما اشتغال به تولید و عرضه در فعالیت‌های هنری به ویژه هنر صنعت سینما را حق می‌دانید یا امتیاز؟

۲. در پیوند با پرسش نخست، ساختار حقوقی اداری و عملکرد دستگاه اجرائی موجود، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کدام گزینه (حق یا امتیاز) را برگزیده است؟ و برنامه‌ی شما برای اصلاح ساختار و رویه‌های موجود این دستگاه چیست؟

۳. تدبیر مشخص شما برای رفع مزاحمت‌های نهادها و اشخاص در اجرای برنامه‌های توسعه گرایانه تان در سپهر هنر به ویژه هنر صنعت سینما چیست؟

۴. وضعیت ممیزی متصلب کنونی مانع بازتاب چالش‌ها، تحولات و واقعیت‌های جامعه در قاب سینما است. شما چه سازوکاری را برای ایجاد تحول و اصلاح خردگرایانه آن (واگذاری به اصناف) برمی‌گزینید؟

۵. برنامه مشخص شما برای رونق اقتصاد هنر به ویژه هنر صنعت سینما چیست؟ و جست وجوی سهم تولیدات سینمایی ایران در نجد ایران و جهان را با چه برنامه‌ای دنبال می‌کنید؟

۶. در چه بازه زمانی بیمه بیکاری هنرمندان که از حقوق بنیادین شهروندی و مصرح در قانون برنامه چهارم بوده و تاکنون مغفول و معطل مانده را عملیاتی می‌کنید؟

۷. آیا طرح تأسیس و اداره سازمان نظام صنفی سینما تهیه شده توسط این خانه، در زمستان ۱۳۸۷، تقدیم شده به مبادی ذیربط (موجود در وب سایت خانه سینما) را مطالعه کرده‌اید؟ چگونه در اجرایی شدن این مطالبه‌ مترقی می‌کوشید؟

۸. فرد یا افراد مورد نظر شما برای تصدی پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی چه کسانی هستند؟

دو سئوال انجمن تهیه کنندگان مستقل:

۱- با توجه به ممنوع‌الکاری بخش قابل توجهی از سینماگران در دولت کنونی، لطفا صراحتا نظرتان را درباره ممنوع‌الکاری و ممنوع‌الخروجی هنرمندان اعلام بفرمایید؟ آیا در دولت شما با هنرمندان اینگونه برخورد خواهد شد؟

۲- بخش عمده‌ای از بودجه فرهنگی هنری کشور صرفا در اختیار یک نگاه، یک تفکر و یک جریان بود و عملا تبدیل به رانت شد. از سوی دیگر عملا وام عام برای اهالی سینما حذف شده. آیا حضرتعالی به ایجاد فضای کار برای اهالی سینما اعتقاد دارید یا معتقدید تنها گروه خاصی می‌توانند از امکانات ملی استفاده نمایند؟