بلافاصله پس از اعلام برندگان جشنواره کن امسال و اهدای جایزه نخل طلا به اصغر فرهادی و شهاب حسینی، حملات و انتقادات کاربران شبکههای اجتماعی به سوی بهروز افخمی، کارگردان روان شد که کن را “جشنواره دگرباش ها” خوانده بود. بهروز افخمی نیز روز دوشنبه ۳ خرداد در یادداشتی با تاکید بر اظهارات پیشین خود، از منتقدانش خواست تا “خفقان مرگ” بگیرند.
فرستنده : آقای علی تبریزی
در حالی که طی یک هفته گذشته انتقادات بسیاری در شبکههای اجتماعی به سخنان اخیر بهروز افخمی شده بود، این انتقادات از یکشنبه شب و پس از اعلام برندگان جشنواره کن ۲۰۱۶ افزایش یافت.
این کارگردان هفته گذشته در مصاحبه با روزنامه ” وطن امروز” گفته بود که کن، جشنواره ” دگرباش ها” است.
یکی از کاربران توئیتر شب گذشته نوشت: ” بعید می دونم افخمی از موضعش کوتاه بیاد. دو روز دیگه میگه من به اصغر و شهاب مشکوک بودم. فقط سوالم اینه که چرا زن گرفتن؟ چرا بچه دار شدن؟ چرا؟”
یکی دیگر از کاربران توئیتر هم نوشته: ” معلوم نیست چرا افخمی انقدر با دگرباشها لجه؟ اون از فیلم «آذر، شهیندخت، پرویز و دیگران»، اینهم از اظهارنظرش درباره جشنواره کن”
به عقیده یکی دیگر از اعضای توئیتر هم ” دنیا نباید از اقطاب خالی بمونه! سلحشور که مُرد. فراستی هم جَنَمش رو نداره. میمونه افخمی و این رسالت سنگین.”
یکی دیگر از کاربران توئیتر هم نوشت: ” این جشنواره کن به هیچ دردی هم نخورده باشه، حداقلش این بوده که افخمی یک تصویر ۳۶۰ درجه از خود واقعیشو نشون داده.”
در عین حال بهروز افخمی هم امروز در یادداشتی به این اظهارنظرهای توئیتری واکنش نشان داد و در یادداشتی درروزنامه ” هفت صبح” نوشت: ” جوجههای نازنین! لادبد در جریان هستید که چند روز پیش باز هم آب ریختم در خوابگه مورچگان و جنجالی درست کردم که باعث تفریح و سرگرمی شد.”
وی در این نامه بار دیگر تاکید کرده است که ” کن، جشنواره دگرباشان است. یعنی به دگرباشان یا همجنس بازان ( یا هرچه!) آوانس میدهد و فیلمهای هوادارن این جماعت را امتیاز میدهد و در شرایط مساوی بین دو تا فیلم که هر دو دارای ساخت و پرداخت خوب و ارزشهای سینمایی باشند، اگر یکی از دو فیلم از دگرباشی حمایت و با دگرباشی همدلی نشان داده باشد، جایزهها و تائیدات جشنواره کن به طرف فیلمی میرود که حامی و همدل دگرباشان است.”
این کارگردان سینمای ایران در پایان نامه خطاب به منتقدان خود نوشته است: ” اشباح فضای مجازی که در دنیای واقعی تا کن که هیچ حتی تا سولقان خودمان هم نرفتهاند و توی لپتاپها به کفشهای پاشنه بلند روی فرش قرمز با حسرت نگاه میکنند و خیال میبافند، بهتر است خفقان مرگ بگیرند.”
بهروز افخمی در چند روز گذشته نیز با حضور برنامه تلویزیونی ” هفت” بی آنکه اشاره ای به حضور خود در جشنواره کن در سال ۲۰۰۴ با فیلم ” گاوخونی” بکند، با دفاع از سخنان خود گفته بود: ” جشنواره کن امروز جایزه را بنا بر ارزش های سینمایی تعیین نمی کند. جشنواره زمانی ارزش پیدا می کند که به فیلم های خوب بر اساس ارزش های سینمایی جایزه دهد، نه به فیلم هایی که مطابق با سیاست های خاص خود باشد.”
این درحالی است که فیلم ” فروشنده” اصغر فرهادی نیز محصول مشترکی است از ایران و فرانسه.