علیرغم گذشت ۵۰ روز؛ تداوم پلمب استودیوی “فردای اقتصاد”

1403.05.26 هرانا

خبرگزاری هرانا – استودیوی فردای اقتصاد از پنجاه روز پیش توسط پلیس امنیت پلمب شده و پاسخی در رابطه با وضعیت و روند پرونده داده نمیشود. برای بعضی از کارکنان آن نیز جلسه دادرسی برگزار شده و برخی دیگر علیرغم پیگیری، پاسخ روشنی دریافت نمی کنند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، استودیوی مجموعه فردای اقتصاد پلمب شده است.

یک منبع مطلع در خصوص وضعیت استودیوی فردای اقتصاد و کارکنان آن به هرانا گفت: “پس از دستگیری همکاران فردای اقتصاد و پلمب شدن استودیوی ضبط برنامه ها، با گذشت پنجاه روز همچنان رسیدگی به پرونده ها به تعویق می افتد و پاسخی در رابطه با وضعیت و روند پرونده داده نمیشود. برای بعضی از کارکنان، دادگاه رسیدگی برگزار شده است و برخی دیگر علیرغم پیگیری، پاسخ روشنی دریافت نمی کنند. همچنین پس از پلمب شدن استودیوی مجموعه، در دو نوبت ماموران به این محل رفته و برخی وسایل را ضبط کرده و مجدداً اقدام به پلمب استودیو کرده اند.”

این منبع مطلع افزود: ورود ماموران به دفتر فردای اقتصاد و پلمب استودیو، به دلیل اشتباه آنها در رابطه با سازندگان یک کلیپ بوده است که ارتباطی با فردای اقتصاد نداشت. پس از مشخص شدن این اشتباه، نهادهای امنیتی با بهانه های مختلف فشار بر مجموعه و کارکنان را ادامه داده و بدون رسیدگی قضایی، همچنان استودیو را در وضعیت پلمب رها کرده اند.

در بهمن ماه ۱۴۰۲، ماموران امنیتی با ورود به تحریریه فردای اقتصاد، اقدام به محبوس کردن تمامی اعضای تحریریه این رسانه در ساختمان کیان در میدان آرژانتین تهران کردند. پس از رسانه‌ ای شدن این رویداد، به مرور شماری از بازداشت‌ شدگان آزاد شدند. در همان زمان، استودیوی مذکور نیز به مدت بیست روز پلمب شده بود و پس از بازرسی ها بازگشایی شد.

در تاریخ نوزدهم بهمن ماه، گزارشاتی مبنی بر محبوس بودن مهرداد عسگری، نیکان خبازی، علی تسنیمی، علی میرزاخانی و بهزاد بهمن‌ نژاد، از کارکنان نشریه “فردای اقتصاد” و علی نوریان و مسعود ملک‌ پور از سهامداران و مدیران مالی این نشریه علیرغم گذشت سه روز منتشر شده بود.

چهار تن از کارکنان استودیوی فردای اقتصاد به همراه تعدادی از همکاران خود که برای چهارمین روز در ساختمان تحریریه این رسانه محبوس بودند، از محل کار خود خارج و به بازداشتگاه اداره آگاهی شاپور منتقل شدند. در اسفند ماه سال گذشته، سه تن از آنها به نامهای بهزاد بهمن‌ نژاد، مهرداد عسگری و نیکان خبازی با تامین قرار کیفری از بازداشتگاه آگاهی شاپور تهران آزاد شدند. چند هفته بعد در تاریخ شانزدهم فروردین ۱۴۰۳، علی تسنیمی، دیگر کارمند این نشریه با تودیع وثیقه از بازداشتگاه آگاهی شاپور تهران آزاد شد.

مجموعه “فردای اقتصاد” با نشریات، صفحات مجازی و تولیدات تصویری خود در باب “سیاستگذاری اقتصادی، ترویج فرهنگ ارزش‌آفرینی و اصول حکمرانی اقتصادی و آسیب شناسی آن” در سالهای اخیر مورد توجه گسترده مخاطبان قرار گرفته است.