ضرورت احیای جلوه تاریخی روستای “کندوان”

1403.06.11 تسنیم

معاون میراث‌ فرهنگی آذربایجان‌ شرقی، گفت: روستای تاریخی کندوان به دلیل معماری منحصر به‌فردش توجه ویژه‌ای می‌طلبد، از این‌ رو معاونت میراث‌ فرهنگی استان عملیات اندودکاری، حذف مداخلات معماری و احیای جلوه تاریخی کندوان را با جدیت دنبال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، وحید نواداد در جلسه هماهنگی احیای بافت تاریخی کندوان از آغاز عملیات اندودکاری این روستا در راستای حذف مداخلات معماری و همگن‌سازی بصری روستای تاریخی کندوان در آستانه اولین سالگرد ثبت‌ جهانی این روستا در سازمان جهانی گردشگری خبر داد.

وی با اشاره به اهمیت حذف مداخلات معماری این روستا، گفت: در آستانه اولین سالگرد ثبت روستای تاریخی کندوان در به‌عنوان اولین روستای جهانی گردشگری ایران، عملیات اندودکاری این روستای تاریخی در راستای احیای بافت تاریخی آن، حذف مداخلات معماری و همگن‌سازی بصری آغاز شد.

معاون میراث‌ فرهنگی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: روستای تاریخی کندوان به دلیل معماری منحصر به‌فردش که شامل خانه‌های سنگی و کران مخروطی‌شکل است، اهمیت توجه به جلوه معماری سنتی آن را دوچندان کرده و در این راستا معاونت میراث‌ فرهنگی آذربایجان‌ شرقی، عملیات اندودکاری، حذف مداخلات معماری و احیای جلوه تاریخی کندوان را با جدیت ویژه‌ای دنبال می‌کند.

نواداد با اشاره به سرمایه‌گذاری 2 میلیارد و 200 میلیون تومانی پروژه بافت تاریخی کندوان، افزود: حفظ هماهنگی بصری و جلوگیری از مداخلات غیرمجاز معماری می‌تواند به اصالت و یکپارچگی روستا کمک کند.

وی متذکر شد: این روستای منحصربه‌فرد، با خانه‌های سنگی و کران‌های مخروطی‌ شکل که در دل صخره‌ها کنده شده‌اند، به عنوان یک نمونه برجسته از معماری سنتی و طبیعی شناخته می‌شود که در این راستا، تکمیل عملیات اندودکاری کندوان نه تنها به حفاظت از سازه‌های این روستا کمک می‌کند، بلکه نقش مهمی در همگن‌سازی بصری و حفظ هویت معماری روستای تاریخی ایفا خواهد کرد.