اصفهان- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: ثبت ملی آثار معماری و تاریخی به تنهایی نمیتواند راهگشای مشکلاتی مانند نگهداری آنها باشد.
امیر کرمزاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ثبت ملی یک بنا، همه مسوولیت آن را به گردن میراث فرهنگی میاندازد درحالیکه این نهاد در استان اصفهان با محدودیت اعتبارات مواجه است و با ثبت ملی نمیتوان به تنهایی مشکلات آن را حل کرد.
وی اظهار کرد: اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار سالانه دارد و این بودجه کفاف نگهداری و رسیدگی به همه بناهای تاریخی استان اصفهان را نمیدهد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان اضافه کرد: ثبت ملی خانههای تاریخی شمال مسجد جامع «عتیق» اصفهان نمیتواند سرنوشت این بناها را تغییر دهد و باید بهدنبال راهکار بهتری برای آنها باشیم.
کرمزاده تصریح کرد: وقتی بنایی ثبت ملی شود و میراث فرهنگی نتواند بدرستی از آن حفاظت و به وضعیتش رسیدگی کند، مدعیالعموم میتواند از ما بازخواست کند.
وی گفت: مالکان بناها و خانههای تاریخی باید وارد میدان شوند و رسانهها رسیدگی به وضعیت آثار تاریخی شهر را تنها از میراث فرهنگی استان اصفهان مطالبه نکنند.
کرمزاده در رابطه با وظیفه ساماندهی وضعیت خانهها و بافت تاریخی حریم مسجد جامع عتیق اصفهان، گفت: قانون برای ما چنین تکلیفی تعیین کرده است اما این موارد در صورت تامین بودجه محقق خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بافت تاریخی محله «ابو اسحاقیه» در شمال مسجد جامع عتیق اصفهان شرایط دشواری دارد و هشت خانه تاریخی آن در حال ویرانی است.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان همچنین گفت: ۶۰۰ اثر تاریخی در منطقه سه شهرداری اصفهان وجود دارد و بالای ۹۰ درصد آنها بدون صاحب هستند که در این رابطه پیشنهاد شده است با نصب تابلو در سطح این منطقه، نسبت به تعیین تکلیف آنها اخطار داده شود.
کرمزاده افزود: کمیتهای در این زمینه با مشارکت شهرداری منطقه سه اصفهان تشکیل شده است و طبق این پیشنهاد اگر صاحبان بناها شناسایی شدند که روال معمول انجام خواهد شد در غیر این صورت، این اموال توسط نهادهای مربوطه و از طریق مزایده برای نجاتبخشی واگذار خواهد شد.
استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی(یکهزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبههای مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی در کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد.