1403/07/07 ایرنا
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم یکی از چالش های حوزه میراث فرهنگی نداشتن موزه در قم گفت: آثار تاریخی موجود در اختیار ما حدود ۶ هزار قلم است.
علیرضا ارجمندی شامگاه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته گردشگری که در یکی از دهکده های گردشگری شهرستان کهک برگزار شد ، اظهار کرد: بیش از یک موزه ملی آثار تاریخی در استان قم داریم که از آن حفاظت می کنیم و منبعی برای قم شناسی است که نیاز به موزه ای غنی دارد ولی مکان مناسب نداریم.
وی با اشاره به رایزنی با شهرداری برای اختصاص زمین به موزه استان گفت: استان قم با سابقه هفت هزار ساله باید یک موزه تاریخی داشته باشد.
ارجمندی تاکید کرد: امیدواریم با مشارکت شهرداری و اداره کل اوقاف و امور خیریه و بخش خصوصی موزه غنی به نام قم ایجاد کنیم.
وی در مورد آخرین اقدام ها برای ایجاد سایت موزه در تپه تاریخی هفت هزار ساله قلی درویش قم گفت: اقدام های عمرانی این طرح تمام شده و امیدواریم در سال ۱۴۰۳ بودجه خوبی گرفته و افتتاح فاز اول سایت موزه را شاهد باشیم که در برخی زمینه ها از تپه سیلک کاشان نیز قوی تر است و امیدواریم با مشارکت اوقاف این سایت موزه ایجاد شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم از دیگر چالش های میراث فرهنگی این استان را تشکیل موزه های خصوصی ذکر کرد و گفت: به مجموعه داران بودجه می دهیم تا موزه ایجاد کنند ، تاکنون ۲ موزه دفاع مفدس و موزه سنگ مجوز گرفته و ایجاد شده است، ۲ موزه نیز در مورد آیات عظام را در دست بررسی داریم و موزه شیعی نیز به زودی مجوز خود را دریافت خواهد کرد.
وی ابراز کرد: در استان قم حدود ۱۰۰ مجموعه داریم که می تواند مستندسازی شده و برای آیندگان نگهداری شوند.
ارجمندی با اشاره به اینکه ۶۰ طرح در حال ساخت گردشگری شامل ۲۲ هتل و مهمانپذیر درقم وجود دارد، گفت: با افتتاح ۲۲ هتل، چهار هزار تخت به ظرفیت تختهای گردشگری قم اضافه میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم با اشاره به این که دریاچه حوض سلطان به عنوان میراث طبیعی هنوز ثبت نشده است، یادآور شد: پرونده این اثر آماده و در نوبت است اما متاسفانه یک هزار هکتار زمین به سرمایه گذاری داده شده که در حاشیه دریاچه نیروگاه خورشیدی احداث کند و با این اقدام منظر بصری حوض سلطان از بین می برد. از این رو امیدواریم مصوبه ایجاد این نیروگاه لغو شود.
ارجمندی در ادامه با اشاره به این که در حوزه صنایع دستی استان قم شاهد اشتعال مستقیم هفت هزار و ۱۰۰ نفر هستیم، اضافه کرد: ۷۰ رشته صنایع دستی در قم فعال و تعدادی از صنایع در حال منسوخ شدن و مهم ترین چالشی که در صنایع دستی داریم، موضوع بازارچه است.