سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ۲ و نیم میلیارد دریافتی خانه تئاتر از سازمان مستضعفان ورود کند/ سند مالکیت خانه تئاتر توسط اداره حقوقی ارشاد محرز شود

1403/08/19 خبرآنلاین

آزار بارسقیان نویسنده و مترجم و عضو انجمن نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر معتقد است سازمان بازرسی کل کشور تنها نهادی است که با یک تیم کارشناسی منصف می‌تواند به مسائل مالی و غیر مالی خانه تئاتر ورود کند که این مسائل شامل دریافت ۲ میلیارد و نیم پول در ایام کرونا و عدم تخصیص به هنرمندانِ تئاتر و ماجرای مالکیت سند خانه تئاتر می‌شود. در واقع مشخص شدن این دو موضوع مهمترین مطالبه اعضای خانه تئاتر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بازرسی کل کشور است.

آزار بارسقیان نویسنده و مترجم و عضو انجمن نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتراز جمله نویسندگانی است در زمینه ترجمه ادبیات نمایشی فعالیت‌های چشم گیری داشته است و ترجمه نمایشنامه‌ «دفتر یادداشت تریگورین» برداشتی آزاد از «مرغ دریایی» آنتوان چخوف نوشته «تنسی ویلیامز» از جمله فعالیت‌های نوشتاری او در عرصه تئاتر است. از دیگر ترجمه های او در زمینه نمایشنامه‌نویسی می‌توان به نمایشنامه مشهور«آگوست در استیج کانتی» نوشته تریسی لتس اشاره کرد. این نمایسنامه نویس در ادامه بررسی پرونده خانه تئاتر ضمن تایید صحبت‌هایی مقصود نعیمی ذاکر مدیرعامل اسبق خانه تئاتر درباره عدم اختصاص کمک هزینه هنرمندان تئاتر در ایام کرونا توسط خانه تئاتر و همچنین نامعلوم بودن سند مالکیت این نهاد صنفی به نام شخص حقیقی و یا حقوقی ضحبت کرد و به عنوان یک عضو از خانه تئاتر خواستار رسیدگی به امور مربوطه و مطروحه از سوی اداره کل حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سازمان بازرسی کل کشور شد.

طی ۱۵ سال گذشته خواستند در خانه تئاتر اصلاحات ساختاری انجام دهند که هر بار نشد و اجازه ندادند اتفاق خوبی برای اهالی تئاتر بیافتد. و متاسفانه در حال حاضر  برخی از صنوف موضوع جدا شدن از خانه تئاتر و تشکیل یک انجمن مستقل از این تشکیلات را می‌دهند این در حالی است که خانه تئاتر نباید به گونه ای عمل کند که اعضا به جدایی از این نهاد صنفی فکر کنند. به عنوان نمونه صنف نمایشنامه نویسی جز ادبیات نیست که ما بخواهیم در صنف ویراستارها عضو شویم. ما نمایشنامه نویس یعنی رکن اصلی هنر تئاتر هستیم. بنابراین تئاتر یک کار گروهی و دارای وحدت است حالا فکر کنید این وحدت جمعی با شرایطی که مسولان خانه تئاتر درست کرده‌اند به فکر تفکیک افتاده و قرار است چرخ از نو اختراع شود.

 طی چانه زنی های مختلف توانستند یک ردیف بودجه  داخلی برای جشن ادبیات نمایشی بگیرند که اتفاقا در سال اول پول زیادی رد و بدل شد که باید مورد بررسی و بازرسی قرار گیرد. اما همین حداقل دلخوشی  وانگیزه در ادامه مسیر مقرر نشد. یکبار فاکتور گذاشتند جلوی آقای راد گفت که بودجه ندارد. یا اینکه یک نمونه دیگر را برای شما مثال می‌زنم خانه تئاترواقع در خیابان سمیه چندین ماه تعطیل است انگار که آقای راد در خانه را بسته و رفته و پاسخگو هم نیست. ما یک برنامه مختصری در کافه خانه در خیابان سمیه برگزار می کردیم که با بسته شدن در خانه این برنامه که اتفاقا جز برنامه‌های خوب هم بود دیگر برگزار نشد. درنتیجه مجبور شدیم به شکل پراکنده هر جا که سالن پیدا می کردیم برنامه بگذاریم. در واقع با رفاقت و ریش سفیدی کار را جلو می بریم تا بتوانیم یک نمایشنامه بخوانیم . البته که بنده فقط آنچه را که می بینم می گویم و از پشت پرده خبر ندارم.

صادقانه بگویم که نمی دانم چه کار باید کرد. شاید اگر اداره حقوقی وزات ارشاد دست بگذارد و یا سازمان بازرسی کل کشور ورود کند و یک تیم کارشناسی منصف بگذارد و پرونده ها را بررسی کند؛ راه به جایی ببرد و معتقدم سازمان بازرسی کل کشور به عنوان نهادی تعیین کننده می‌تواند این معضل را حل و فصل کند . چون موضوع کمی نیست و عدد قابل توجهی پول دریافت شده و باید ریز گزارش خرج کرد را ارئه دهند. البته گویا آقای نعیمی ذاکر گزارش مبنی بر عدم دریافت گزارش مالی از سوی هیات مدیره به مدیرعامل خانه تئاتر ارائه کرده ولی در نهایت پاسخی دریافت نکرده است.