1403/08/19 تحلیل بازار
آرش پور محمدی؛ کارشناس میراث فرهنگی گفت: یکی از مسائل جدی که صنایع دستی اصفهان با آن مواجه است، مهاجرت هنرمندان این عرصه به ویژه اساتید این حرفه(artisans) به کشورهای دیگر است.
وی اظهار کرد: یکی از مسائل جدی که صنایع دستی اصفهان با آن مواجه است، مهاجرت هنرمندان به کشورهای دیگر است به ویژه زمانی که موضوع مهاجرت استادکاران یا artisans مطرح اس که استادکاران به هر دلیلی با فروش صنایع دستی خود به نام کشورهای دیگر، موجب ضربه زدن به هنر این سرزمین می شوند.
وی افزود: در حقیقت بسیاری از هنرمندان به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب، عدم حمایتهای کافی دولتی و نبود بازار مناسب برای فروش محصولات خود، تصمیم به مهاجرت گرفتهاند که این موضوع نه تنها باعث کاهش تعداد هنرمندان فعال در این حوزه میشود، بلکه خطر فراموشی هنرهای سنتی و صنایع دستی را نیز به همراه دارد.
کارشناس میراث فرهنگی و صنایع دستی تاکید کرد: برخی از هنرمندان به دلیل عدم دسترسی به مواد اولیه و ابزار کار مناسب، مجبور به ترک حرفه خود شدهاند؛ این مهاجرتها معمولاً به سمت کشورهای دیگر انجام میشود که در آنها فرصتهای شغلی بیشتری برای هنرمندان وجود دارد.
وی حمایت مالی و ارائه تسهیلات بانکی برای هنرمندان این حوزه را خواستار شد و بیان کرد: دولت باید برنامههای حمایتی مالی برای هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی ایجاد کند تا آنها بتوانند با خیال راحتتر به فعالیتهای خود ادامه دهند.
پورمحمدی تاکید کرد: از سویی افزایش تبلیغات برای معرفی محصولات صنایع دستی اصفهان در بازارهای جهانی میتواند به افزایش صادرات کمک کند، در این راستا برگزاری نمایشگاههای بینالمللی صنایع دستی میتواند فرصتی مناسب برای معرفی هنرهای سنتی اصفهان باشد.
وی گفت: یکی از مهم ترین نکاتی که در مسیر احیا و نگهداری از هنر فاخر صنایع دستی اصفهان نباید از مدظر دور نگکه داریم، ایجاد دورههای آموزشی برای جوانان در زمینه صنایع دستی است که میتواند به حفظ و احیای هنرهای سنتی کمک کند.