مخالفت میراث فرهنگی با طرح شهرداری تهران برای توسعه امامزاده یحیی در عودلاجان / شهرداری از مسیرهای دیگر برای احیای بافت فرسوده استفاده کند

1403/09/06 آفتاب نو

جامعه ورزشی آفتاب نو: به گزارش خبرنگار اجتماعی آفتاب نو،  عودلاجان ، یکی از محله های قدیمی و اصیل تهران، در زمان قاجار از مناطق برجسته پایتخت به شمار می‌رفت.

عودلاجان ، یکی از محله های قدیمی و اصیل تهران، در زمان قاجار از مناطق برجسته پایتخت به شمار می‌رفت. هرچند امروزه تهران با برج‌ها، پاساژها، و محله‌های مدرنش چهره ای متفاوت از گذشته به نمایش گذاشته؛ اما هنوز کوچه ها و محله هایی در دل این شهر پرجنب و جوش وجود دارند که ردپای تاریخ و هویت قدیم پایتخت را حفظ کرده اند. عودلاجان یکی از این محله هاست که در دوران قاجار و حتی پهلوی از محله های مهم و تاثیرگذار تهران به شمار می آمد و نقشی چشمگیر در تاریخ پر فراز و نشیب این شهر داشت.

عودلاجان ؛ محله ای است که در قلب تهران قدیم قرار دارد و در اسفند سال ۸۴ به شماره ۱۵۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است. در «طرح توسعه امامزاده یحیی (ع)» که سازمان نوسازی شهر تهران با هماهنگی تولیت آستان امام زاده یحیی (ع) آن را تهیه کرده است، قرار شده تا در فاز نخست ۴۷ پلاک، در فاز دوم ۳۰ و در فاز سوم، ۶۲ پلاک آزادسازی شود.

در این میان، فعالان شهری و میراث فرهنگی نسبت به آن واکنش های زیادی نشان داده اند. همچنین رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران هم در این خصوص نظراتی داده است که نشان می دهد اجرای این طرح، منوط به نظر میراث فرهنگی است.

در این خصوص، محسن سعادتی، معاون میراث فرهنگی استان تهران در گفت و گو با آفتاب نو گفت: سازمان نوسازی شهرداری تهران طرحی برای میراث فرهنگی تهران ارسال کرد که برای بررسی آن، بازدیدی به صورت پلاک به پلاک از محدوده ای که با عنوان آزادسازی محدوده امامزاده یحیی بود داشتیم.

وی تاکید کرد: در این محدوده، یک سری بناهای واجد ارزش قرار دارد. در واقع در بازدید پیمایشی، حدودا ۱۲ الی ۱۵ پلاک را تحت عنوان بنای واجد ارزش شناسایی کردیم. این موضوع را نیز به شهرداری تهران اعلام کردیم و باتوجه به قرارگیری طرح شهرداری در محدوده بافت ثبتی عودلاجان و اینکه با این طرح، دانه بندی های محدوده بر هم می خورد و همچنین می بایست معابر و بناهای واجد ارزش حفظ شود، با طرح شهرداری «مخالفت» کردیم.

سعادتی افزود: شهرداری می تواند برای اینکه رضایت مردم را جلب کند، یک سری تسهیلات در حوزه های عوارض، احیا، تغییر کاربری و… به خانه هایی که فرسوده شده اند بدهد تا محدوده امامزاده یحیی، احیا و حفظ شود و مردم نیز از این فرصت برای بهبود شرایط خود استفاده کنند.