رونق گردشگری کشور با آمارسازی ممکن نیست

 

رونق گردشگری کشور با آمارسازی ممکن نیست

 

تجارت نیوز، ۱۴۰۳/۱۰/۲۹

فرصت‌های گردشگری در ایران را به‌راحتی از دست می‌دهیم

گردشگر اغلب از طریق تور وارد ایران می‌شود اما در حال حاضر به‌خصوص از سال 1400 تاکنون میزان گردشگر ورودی به کشور واقعاً اندک و در برخی مواقع صفر بوده است.

 

بر اساس آخرین آمارهای منتشرشده از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در سال 1402 بیش از 6 میلیون گردشگر وارد ایران شده‌اند. همچنین آمار شش‌ماهه سال 1403 نیز از ورود بیش از چهار میلیون گردشگر به ایران خبر می‌دهد.

این آمارهای رسمی‌ای است که مسئولان در نشست‌های خبری و گفت‌وگوهای خود آن را بازگو می‌کنند. حتی وزیر میراث فرهنگی در گفت‌وگویی اعلام کرده که ایران ظرفیت پذیرش 15 میلیون گردشگر در سال را دارد. این ادعاها سوالات زیادی را پیش می‌کشد. اگر واقعاً این تعداد یعنی بیش از 6 میلیون گردشگر سالانه به ایران وارد می‌شود پس چرا صنعت هتلداری ما در آستانه ورشکستگی قرار دارد. به گواه بسیاری از افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، این آمارسازی‌ها هیچ دردی از وضعیت نامطلوب حوزه گردشگری ما دوا نمی‌کند.

از سوی دیگر هیچ مستنداتی دال بر مجوز ورود و انگشت‌نگاری و… برای گردشگران نشان‌دهنده ورود این میزان گردشگر به طور سالانه در کشور نیست. به گفته بسیاری از فعالان حوزه گردشگری، اگر طی شش‌ماهه نخست سال به گفته معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، بیش از چهار میلیون گردشگر وارد ایران شده است، آورده ارزی آنها کجاست؟ چرا این آمارها از سوی هیچ هتل و تورلیدری یا دیگر فعالان حوزه گردشگری تایید نمی‌شود؟

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای دریافت بودجه گردشگری آمارسازی می‌کند

مجتبی برزویی، راهنمای گردشگری فرانسوی، انگلیسی و روسی‌زبان، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک وزارتخانه نوپاست و هنوز هیچ آورده قابل توجهی از خود نداشته و همین باعث شده برای اینکه بتواند بودجه مورد نیاز خود را دریافت کند دست به این آمارسازی بزند.»

تولید ندارند.»

برزویی ادامه می‌دهد: «ورود این میزان گردشگر به کشور یعنی تولید شغل، یعنی رونق کسب‌وکار دفاتر خدمات مسافرتی و تورلیدرها؛ اما متاسفانه ما همین الان هم با مساله بیکاری در کشور دست به گریبان هستیم.»

گردشگران زیارتی اغلب در هتل‌ها اقامت نمی‌کنند

او در بخش دیگری از توضیحات خود به مساله افزایش ورود گردشگران زیارتی به کشور اشاره می‌کند و در نهایت می‌گوید: «از عراق، سوریه، پاکستان و… گردشگرانی داریم که برای زیارت اماکن مذهبی و مقدس ما وارد ایران می‌شوند و اکثریت قریب به اتفاق این افراد در هتل‌ها اقامت نمی‌کنند و عموماً از خدمات رفاهی بهره نمی‌گیرند. به همین دلیل نمی‌توانیم با تکیه بر حضور این میزان گردشگری که از کشورهای همسایه برای زیارت اماکن مذهبی به کشور وارد می‌شوند بگوییم صنعت گردشگری ما رونق گرفته است.»