مرمت کاخ صاحبقرانیه در دستور کار قرار گرفت

خبرگزاری مهر، ۱۴۰۳/۱۱/۲۸

معاون میراث‌فرهنگی گفت: مرمت کاخ صاحبقرانیه، راه‌اندازی موزه در تالار عصر و ایجاد مرکز پهلوی‌شناسی در مرکز اسناد» از جمله برنامه‌های مهم کاخ نیاوران است که در دستور کار قرار دارد.

 

به گزارش خبرگزاری مهر، علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در آئین تکریم بیژن مقدم و معارفه شهرود امیر انتخابی مدیر جدید مجموعه فرهنگی‌تاریخی نیاوران گفت: جابجایی قدرت‌ها و مسئولیت‌ها در تاریخ همیشه وجود داشته و از منظر دینی، سپردن امانت به دست امین دیگری است.

وی ادامه داد: اخلاق‌محوری، ویژگی مشترک مدیران قبلی و جدید مجموعه نیاوران، آقایان بیژن مقدم و شهرود امیرانتخابی است و برای این عزیزان، آرزوی موفقیت دارم.

به گفته دارابی، «مرمت کاخ صاحبقرانیه، راه‌اندازی موزه در تالار عصر و ایجاد مرکز پهلوی‌شناسی در مرکز اسناد» از جمله برنامه‌های مهم مجموعه فرهنگی‌تاریخی نیاوران است که در دستور کار قرار دارد.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور با اشاره به شعار ایکوم در سال ۲۰۲۵ یعنی «آینده موزه‌ها در جوامع به سرعت در حال تغییر» گفت: باید زبان مخاطب را بشناسیم و «مخاطب محوری» روح حاکم بر موزه‌های ما باید باشد.

وی به تجربه موفق برپایی نمایشگاه «شکوه ایران باستان» در چین و ایالت خودمختار سین‌کیانگ اشاره کرد و افزود: اگر امروز دچار ایران‌هراسی از سوی استکبار جهانی و امپراتوری رسانه‌ای آن‌ها هستیم، برگزاری نمایشگاه‌های موزه‌ای یکی از بهترین راه‌های معرفی ایران تاریخ، شکوهمند و سربلند است.

دارابی تأکید کرد: موزه‌ها نقش بزرگی در آموزش، پژوهش و تربیت نیروی انسانی دارند. خوشبختانه با توافقاتی که انجام شده با وزارت آموزش و پرورش، زنگ میراث‌فرهنگی در مدارس اضافه می‌شود و با این اقدام، گام بزرگی در راستای مردمی‌سازی میراث‌فرهنگی و ارتقای سواد میراثی خواهیم برداشت.

گفتنی است؛ در بخشی از حکم دارابی خطاب به امیرانتخابی آمده است: از شما می‌خواهم با توجه به این جایگاه و اهمیت مجموعه‌های تاریخی موارد زیر را مورد اهتمام ویژه قرار دهید:

تدوین سندچشم‌انداز و برنامه تحول ۵ ساله در اجرای راهبردهای کلان وزارتخانه متبوع، مبتنی بر وفاق ملی. حفاظت، صیانت و معرفی میراث‌فرهنگی، تاریخی با اتکا بر تولید محتوای خلاقانه، جذاب و تأثیرگذار. اهتمام بایسته بر نهضت روایتگری مبتنی بر اسناد و مدارک تاریخی، مستند و باورپذیر برای مخاطبان با سلیقه‌های گوناگون. استفاده صحیح و هنرمندانه از مناسبت‌ها و رخدادهای تاریخی، برای افزایش سواد میراثی و تلاش برای عمومیت بخشیدن میراث‌فرهنگی به مثابه فرهنگ عمومی.
ارتقا و توسعه کمی و کیفی زیرساخت‌های مجموعه و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، تجهیزات الکترونیکی متناسب با استانداردهای موزه‌ای با هدایت و نظارت شورای فنی، طراحی و اجرای سازوکارهای لازم برای چابک‌سازی، کارآمدی، درآمدزایی، خوداتکایی مجموعه برابر دستورالعمل‌ها و سیاست‌های ابلاغی، تضارب آرا و بهره‌گیری از ظرفیت مادی و معنوی اعضای شورا، گسترش همکاری‌ها با سایر نهادهای علمی، آموزشی، خدماتی، اجتماعی و فرهنگی با هدف ایجاد ظرفیت‌های جدید در راستای عملیاتی کردن اهداف مجموعه از مهمترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

امیرانتخابی دانش‌آموخته مدیریت و برنامه‌ریزی فرهنگی در مقطع دکتری است و مدیرکلی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان را در کارنامه دارد.

وی در دوره‌ای رئیس مؤسسه آموزش عالی علمی- کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بود. امیرانتخابی همچنین به عنوان مشاور در سازمان اسناد و کتابخانه‌های ملی و مدیریت پژوهش‌های گردشگری مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت داشته و سابقه تدریس در دانشگاه و تألیف ۱۰ کتاب و ۵۰ مقاله پژوهشی را دارد و چندین دوره به عنوان پژوهشگر نمونه مرکز تحقیقات استراتژیک معرفی شده است.