استاندار کرمانشاه: اجرای تله کابین در تاق بستان نیازمند طرح جامع است

ایرنا، ۱۴۰۳/۱۲/۲۴

کرمانشاه – ایرنا – استاندار کرمانشاه با تاکید بر سامان‌ دهی مجموعه تاریخی – باستانی تاق‌ بستان توسط وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت که اجرای تله کابین در ارتفاعات منطقه طرحی خوب و نیازمند طرح جامع است.

 

منوچهر حبیبی امروز جمعه در سرکشی یک روزه از نقاط مختلف شهری و اماکن دیدنی کرمانشاه اظهار کرد: توسعه و گسترش محوطه تاریخی تاق بستان و مرمت و بازسازی برخی نقاط باید اجرایی شود و از دیگر سو چشم انداز و وضعیت منطقه مسکونی و تجاری اطراف تناسبی با این اثر فاخر جهانی ندارد لذا باید یک طرح جامع برای آن تدوین شود.

وی تصریح کرد: اگرچه امکانات و شرایط لازم برای استقبال شایسته از گردشگران در تعطیلات نوروز فراهم است اما بازهم سطح خدمات باید بالاتر برود.

وی ادامه داد: تله کابین از جمله موضوعاتی است که تاکنون مطالعاتی برای آن صورت گرفته و ضرورت دارد مجوزهای آن از وزارت میراث فرهنگی گرفته شود لذا به منظور شتاب بخشی در روند کار و پیگیری اجرای آن کمیته‌ای را در استان تشکیل خواهیم داد.

استاندار کرمانشاه با اشاره به چند اثر جهانی و بیش از چهار هزار اثر تاریخی و باستانی در استان و همچنین طبیعت جهانی اورامانات گفت: این استان مستعد توسعه گردشگری است بویژه اینکه در مسیر زیارتی (کربلا) هم قرار گرفته است.

حبیبی پیش بینی کرد امسال گردشگران زیادی به کرمانشاه سفر کنند و در این راستا ستاد تسهیل سفر در جلسات مختلفی که برگزار کرد، شرایط را برای بهترین میزبانی مهیا کرده است.

وی گفت: بر اساس آخرین آمار اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کرمانشاه حدود ۶۰ درصد از تخت های مراکز اقامتی استان رزرو شده است و تلاش می کنیم برای ادوار آینده این فضاها را افزایش دهیم.

وی گردشگری را ظرفیت مهمی برای رونق اقتصادی و اشتغال زایی پایدار استان توصیف کرد و افزود: رسیدگی به بافت تاریخی و سنتی کرمانشاه علاوه بر ایجاد اشتغال، سیما و منظر شهری را هم بازسازی و احیا می‌کند.

استاندار کرمانشاه همچنین در بازدید از تکیه بیگلربیگی موزه منبت و پیکرتراشی را افتتاح کرد؛ این موزه که به نمایش آثار فاخر منبت‌کاری و پیکرتراشی اختصاص دارد با هدف معرفی هنرهای سنتی و بومی کرمانشاه و ایجاد جاذبه‌ای جدید برای گردشگران راه‌اندازی شده است.

وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، ۲ اثر ثبت شده جهانی و ده‌ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده‌اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.

بیستون و تاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب‌های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهم‌ترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری استان کرمانشاه است.

در استان کرمانشاه ۲۶ هتل، پنج هتل آپارتمان، ۲۰ میهمانپذیر، ۱۸ مجتمع خدمات رفاهی و ۴۴ اقامتگاه بوم گردی فعالیت می‌کند.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در دو هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ نقطه شهر دارد و برخی روستاهای آن با طبیعت بکر جاذبه گردشگری محسوب می شود.