عصر ایران، ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
به عقیده فعالان میراثفرهنگی و گردشگری، هگمتانه پس از جهانی شدن نیاز به معرفی متفاوتی داشت تا جایگاه خود را در میان جاذبههای استان و کشور پیدا کند، اما این اثر به عنوان بزرگترین محوطه تاریخی کشور نه تنها جایگاه شایستهای در میان جاذبههای کشوری ندارد بلکه در استان همدان نیز آنطور که باید معرفی نشده است.
محوطه باستانی هگمتانه در نخستین نوروز جهانی شدن، نه تنها در لیست اماکن پربازدید کشور قرار نگرفت بلکه در میان جاذبههای گردشگری استان نیز همانند سالهای قبل در جایگاه چهارم باقی ماند.
این فعال حوزه گردشگری با اشاره به اینکه در هگمتانه شواهدی از دوران ماد تا معاصر وجود دارد و اگر تاکنون آنطور که باید معرفی نشده است، کمکاری کردهایم، تصریح کرد: برای معرفی هگمتانه به اتاق فکری متشکل از افراد باتجربه و جوانان صاحب فکر و خوش سلیقه نیاز داریم تا با جدیدترین شیوه تبلیغات این اثر جهانی را معرفی کنند، چراکه زمان تبلیغات قدیمی تمام شده و باید از ایدهها و نظرات جوانان بهره برد.
صیفیکار بیان کرد: در کنار معرفی غار علیصدر به عنوان یک موهبت الهی، نباید از معرفی دیگر جاذبههای استان غافل شویم، هگمتانه مجموعهای غنی از آثار ناب مثل کلیساها، حمام ارامنه، آثار کشف شده در ادوار مختلف است و سیر تاریخی موجود در محوطه باید به بهترین شکل معرفی شود.
وی با اشاره به اینکه هگمتانه نیاز به تولید محتوای فاخر دارد، اظهار کرد: هگمتانه به معنای واقعی آماده میزبانی از مخاطبان نیست، معضل جدی پارکینگ باید حل شود تا ابتداییترین نیاز گردشگر با مشکل مواجه نشود، از طرف دیگر با ایجاد سازههای نو و نصب المانهای مناسب در مجموعه و همچنین برپایی غرفههای نمایشگاهی فاخر میتوان به جذب گردشگر کمک کرد.
اگرچه سال گذشته بافت تاریخی شهر همدان از پرونده ثبت جهانی جا ماند، اما جهانی شدن هگمتانه به تنهایی نیز دستاورد بزرگی بود که انتظار میرفت پس از جهانی شدن جایگاه بهتری در میان جاذبهها پیدا کند و به کمک گردشگری همدان بیاید.
لازمه این اتفاق، معرفی بزرگترین محوطه تاریخی کشور بود که تاکنون آنطور که شایسته است انجام نشده و با ادامه فعالیتهای کنونی نمیتوان منتظر استقبال گردشگران از هگمتانه بود، تولید محتوای فاخر، تبلیغات نوین و استفاده از افراد جوان و خوش فکر در این حوزه میتواند هگمتانه را آن طور که باید به جهانیان معرفی کند.