
خبرگزاری هرانا – امان جلالینژاد، متهم سیاسی، با گذشت بیش از ۳۸۰ روز از بازداشت، همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان شیبان اهواز نگهداری میشود. وی در بخشی از پرونده خود در دادگاه تجدیدنظر تبرئه شده، اما در خصوص پرونده مطروحه در دادگاه انقلاب تاکنون حکمی صادر نشده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امان جلالی نژاد کماکان در زندان شیبان اهواز در بازداشت بهسر میبرد.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای جلالینژاد، با گذشت بیش از یک سال از زمان دستگیری، همچنان در وضعیت بلاتکلیف به سر میبرد. وی حدود دو ماه پیش از اتهامات مطروحه در دادگاه کیفری تبرئه شده است. بیش از ۵۰ روز نیز از برگزاری جلسه رسیدگی در دادگاه انقلاب اهواز میگذرد، با این حال تاکنون حکمی توسط این دادگاه صادر نشده است. همچنین با درخواست آزادی وی با تودیع وثیقه نیز موافقت به عمل نیامده است.
یک منبع مطلع از وضعیت پرونده آقای جلالی نژاد ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “اخیرا قاضی شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز در اقدامی غیرمتعارف، برخی متهمان مرتبط با این پرونده را احضار کرده است. وی وعدههایی چون کاهش میزان وثیقه، رفع قرار تأمین یا اعمال تخفیف در مجازات را به تغییر اظهارات علیه آقای جلالینژاد مشروط کرده است. به این افراد پیشنهاد شده در اظهارات جدید خود نقش فعالتر و برجستهتری برای امان جلالینژاد در فعالیتهای انتسابی قائل شوند. این اقدام موجب نگرانی خانواده آقای جلالینژاد نسبت به احتمال صدور حکم سنگین علیه وی شده است.”
در تاریخ ۲۰ اسفند سال گذشته، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات امان جلالینژاد و دیگر متهمان این پرونده، در شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز از بابت اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت داخلی/خارجی، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و عضویت در جمعیتهای معارض کشور برگزار شده بود.
همچنین، در تاریخ ۱۷ آذر ۱۴۰۳، وی در خصوص بخش دیگری از پرونده خود، در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری اهواز به ریاست قاضی پورسراج محاکمه شد. امان جلالی نژاد به سه سال و شش ماه حبس محکوم شده بود.
چندی بعد آقای جلالی نژاد توسط شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان از کلیه اتهامات مطروحه تبرئه شد. بر اساس این رأی، حکم بدوی نقض و رأی برائت قطعی برای وی صادر گردیده است.
لازم به ذکر است، این متهم سیاسی به همراه مهدی معمار، جعفر سلمان نژاد، محمد سلامت، راستین قنواتی و مهشید لطفی، دیگر متهمان این پرونده در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۴۰۳، در شعبه ۱۳ دادسرای اهواز تفهیم اتهام شده بودند.
اتهامات آنها “اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت داخلی/خارجی، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، عضویت در جمعیتهای معارض کشور، محاربه، افساد فی الارض، نگهداری اسلحه/مهمات جنگی به صورت غیرمجاز و نگهداری شوکر (شوکدهندهها) عنوان شده بود.
امان جلالی نژاد، ۳۳ ساله، متولد زاهدان و اهل بیرجند، فارغ التحصیل رشته نقاشی، معلم و عضو شورای هنرستان امیرکبیر اهواز در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی در محدوده ورودی شهر اهواز بازداشت شد.