شکایت خبرنگاران برای ارسال پیامک تهدیدآمیز به‌ آنها؛ تعداد شاکیان بیشتر می‌شود

وکیل خبرنگاران و روزنامه‌نگارانی که پیامک‌های تهدیدآمیز دریافت کرده‌اند، گفت که ممکن است، برخی گروه‌ها و محافل به‌منظور ایجاد رعب و وحشت و تشویش اذهان عمومی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این پیامک‌ها را ارسال کرده باشند.

payamak

به گزارش ایلنا، سارا نجیمی با اعلام خبر شکایت تعدادی از خبرنگاران و روزنامه‌نگارانی که نسبت به ارسال پیامک تهدیدآمیز طرح دعوی کرده‌اند، گفت: “این شکایت در دادسرای فرهنگ و رسانه ثبت شده و به شعبه ۲ بازرسی دادسرا ارجاع یافته است”.

فرستده : آقای امیر صابرپور

او با بیان این‌که در یکی دو هفته آینده زمان برگزاری دادگاه جهت بررسی این پرونده اعلام خواهد شد، اضافه کرد: “تعدادی از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران در اعتراض به پیامک‌هایی که اخیراً از یک شماره تلفن همراه به آن‌ها ارسال شده است، طرح دعوا کرده‌اند و باتوجه به این‌که این پیامک‌ها به تعداد زیادی از خبرنگاران ارسال شده، احتمالاً در روزهای آینده تعداد شاکیان پرونده افزایش خواهد یافت”.

شکایت خبرنگاران به‌دلیل تهدید، افترا، توهین، نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی

وکیل خبرنگاران و روزنامه‌نگارانی که پیامک‌های تهدیدآمیز دریافت کرده‌اند، یادآور شد: “فارغ از جنبه تهدیدآمیز این پیامک‌ها، به دلیل این‌که در آن ادعا شده این خبرنگاران با معاندان نظام در ارتباط هستند، به نوعی افترا و تهمت محسوب می‌شود. همچنین به دلیل این‌که در متن پیامک، خبرنگاران متهم به تبادل اطلاعات خاصی شده‌اند، توهین‌آمیز است و از آن‌جا که ارسال پیامک در سطح گسترده‌ای انجام شده، در حکم نشر اکاذیب محسوب می‌شود و علاوه بر این‌ها، نوعی تشویش اذهان عمومی است و شاکیان پرونده در مورد همه این موارد طرح دعوی کرده‌اند”.

منبع ارسال پیامک‌ها اشراف اطلاعاتی وسیعی داشته است

او با تاکید بر این‌که تا پیش از بررسی پرونده در دادگاه، هیچ گمانه‌زنی در مورد منبع ارسال پیامک‌ها وجود ندارد، خاطرنشان کرد: “پیدا کردن منبع ارسال پیامک‌ها نیاز به کار کار‌شناسی دارد و باتوجه به این‌که قطعاً کسی که این پیامک‌ها را ارسال کرده، اشراف اطلاعاتی وسیعی داشته است، بهترین نهادی که قادر به ارزیابی و کار‌شناسی این پرونده است، وزرات اطلاعات خواهد بود که ما درخواست کردیم که این وزارتخانه پیگیر تحقیق درمورد این پرونده باشد و قطعاً اگر وزارت اطلاعات پرونده را کار‌شناسی کند، می‌تواند منبع اصلی ارسال پیامک‌ها را پیدا کند”.

ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز به خبرنگاران شبیه به حرکت‌های محفلی است

نجیمی ادامه داد: “ممکن است، برخی گروه‌ها و محافل معاند به‌منظور ایجاد رعب و وحشت و تشویش اذهان عمومی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این پیامک‌ها را ارسال کرده باشند. چراکه نحوه ارسال این پیامک‌ها بیشتر شبیه به حرکت‌ها و اقدام‌های محفلی است”.

او گفت: “باتوجه به این‌که وزارت اطلاعات و دیگر نهادهای رسمی، ارسال این پیامک‌ها را تکذیب کرده‌اند، قطعاً می‌توانند به پیدا شدن منبع اصلی ارسال آن کمک کنند”.

وزارت اطلاعات و سیستم قضایی احساس امنیت را به خبرنگاران بازگردانند

وکیل خبرنگاران و روزنامه‌نگارانی که پیامک‌های تهدیدآمیز دریافت کرده‌اند، با بیان این‌که تا این لحظه هیچ نهاد و سازمانی به‌عنوان مدعی‌العموم شکایتی مطرح نکرده است، گفت: “امیدواریم باتوجه به شکایتی که خبرنگاران طرح کرده‌اند، پرونده مسیر قانونی خود را طی کند و خبرنگاران، حمایتی که از جانب وزارت اطلاعات وجود دارد، احساس کنند. چرا که نسبت به این‌که وزارت اطلاعات نظر کار‌شناسی خود در باره این پرونده را با جدیت اعلام کند، امیدواریم و همچنین انتظار داریم سیستم قضایی در باره این پرونده با دقت و جدیت اقدام کند تا در آستانه برگزاری انتخابات، خبرنگاران احساس امنیت کنند”.

پیام درخشان و آرش کیخسروی، به‌ همراه سارا نجیمی وکالت خبرنگاران شاکی در پرونده پیام‌های تهدیدآمیز را برعهده دارند.

ماجرای ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز به خبرنگاران

در روزهای گذشته پیامکی با این عنوان برای تعدادی از خبرنگاران ارسال شده بود: «هشدار!! هرگونه ارتباط و همکاری از طریق ایمیل و سایر وسایل ارتباطی با عناصر معاند خارج از کشور عمل مجرمانه و منجر به پیگرد قضایی خواهد بود ضروری است ارتباط خود را قطع نمایید. این پیامک به منزله هشدار امنیتی است».

محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه نیز در مورد ارسال پیامک تهدیدآمیز به خبرنگاران گفته است: “ما باید تحلیل کنیم و از هم جدا کنیم. یک وقت می‌گوییم یک پیامک از یک شماره نا‌شناس درست است یا غلط. اگر یک مرجع رسمی است خود را معرفی کند که سبب نشود فردا هم هرکسی هر چیزی بگوید که اگر من مخاطب بخواهم علیه او مراجعه‌ای داشته باشم، بتوانم شکایت کنم”.

او اضافه کرد: “اگر یک نهادی بخواهد دلسوزانه هشداری بدهد، باید آدرس و نشان خود را بدهد که این خیلی هم خوب است و نه تنها اشکال ندارد، بلکه خوب است، اما اگر نمی‌دانیم از کجاست از این حیث اشکال دارد”.

سخنگوی قوه قصاییه با بیان اینکه این پیامک به نطر من تهدید نیست، اضافه کرد: “با فرض اینکه کسی که مرتبط با عناصر خارج از کشور باشد، این تهدید نیست بلکه خیلی هم خوب است. ما داریم کسانی که در دام قرار گرفته‌اند. برخی با آن‌ها تماس می‌گیرند که آن‌ها یا نمی‌دانند چه کسی است یا می‌دانند ولی در مراحل اولیه‌اند”.

در عین حالی که وزارت اطلاعات گفته است دخالتی در این مسئله نداشته است، وزیر اطلاعات نیز درباره ارسال پیامک تهدید آمیز امنیتی به جمعی از روزنامه نگاران، گفت: “وزارت اطلاعات چنین پیامکی را ارسال نکرده است و بعید می‌داند که این پیامک توسط یک مرجع رسمی امنیتی صادر شده باشد، زیرا نفس چنین اقدامی از نظر حرفه اطلاعاتی یک اقدام ناشیانه و غیرکار‌شناسانه است”.

وزیر ارتباطات نیز در این مورد قول داده است منشا ارسال پیامک‌های تهدیدآمیز را شناسایی و نتیجه را اعلام کند.