مصوبات دولت که سخنگوی ارشاد آنها را تشریح کرد
بر اساس این گزارش، نوش آبادی درباره دو مصوبه هیات وزیران به پیشنهاد وزارت ارشاد گفت: دولت دو مصوبه طی هفته های اخیر در حوزه فرهنگ و هنر داشته است یکی از انها در رابطه با اصلاح ماده ٢٠ ایین نامه اجرایی اداره امامن عمومی بود که ١٣ تیر مصوب شد.
فرستنده : آقای امیر صابرپور
وی ادامه داد: نخستین آن درباره اصلاح ماده 20 آییننامه اجرایی اماکن عمومی است. تصویبنامه هیئت وزیران درخصوص اصلاح ماده 20 آییننامه اماکن عمومی موضوع تصویبنامه شماره 15818 مورخ 10 دی 63 در 13 تیرماه سال جاری تصویب و از سوی معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد. صدور مجوز اجرای برنامههای فرهنگی، هنری از جمله اجرای صحنهای موسیقی به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و از جهت بررسی انتظامی و ترافیکی به نیروی انتظارمی اعلام و نیروی انتظامی موظف است ظرف 10 روز نظر خود را ارائه و نظک و امنتیت محل و مراسم را بدون دخالت در مجوز و محتوای برنامه و ویژگی مجریان تأمین کند. متقاضیان برگزاری برنامهها نیز موظفند حداقل 48 ساعت قبل از اجرای برنامه، ساعت و روز تشکیل مراسم و صرفاً مشخصات پیشنهاد کننده مراسم را با ارائه دو عدد کارت ورود به محل برگزاری به مسئولان ذیربط نیروی انتظامی اعلام کنند.
وی افزود: این مصوبه سه تبصره نیز دارد که در آن اعلام شده است که صدور مجوز برگزاری جشنوارههای فرهنگی، سنتی و هنری که براساس قوانین مربوط برعهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، مشمول این ماده خواهد بود. و تبصره دیگر نیز این است که عدم ارائه پاسخ در مهلت 10 روزه توسط نیروی انتظامی به منزله فقدان مشکل است. همچنین اماکن عمومی دارای مجوز برگزاری مجالس جشن، عروسی، میهمانی و شبنشینی نیازی به اخذ اجازه دیگری از نیروی انتظامی ندارد.
وی گفت: این مصوبه طی روزهای اخیر رسما ابلاغ شده و تا به امروز نیز به نیروی انتظامی برای اجرای آن اطلاع رسانی لازم کرده ایم. به هر حال این مصوبه بر اساس مصوبه قانونی دولت ابلاغ شده و طی آن هم به وزارت کشور هم به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم نیروی انتظامی اعلام شده که تمامی دستگاه های مرتبط با این موضوع باید از قوانین پیروی کنند. البته در شیوه اجرای چنین آیین نامه هایی مواردی وجود دارد که هر چه سریع تر باید به آن رسیدگی کرد.
* قانون جامع خدمات رسانی به هنرمندان ایثارگر
وی به مصوبه دیگر یعنی قانون جامع خدمات رسانی به هنرمندان ایثارگر اشاره کرد و گفت: معاون اول رییس جمهور این مصوبه را به وزارتخانه های ذی ربط ارسال کرده است.
نوش ابادی درباره دو مصوبه هیات وزیران به پیشنهاد وزارت ارشاد گفت: دولت دو مصوبه طی هفته های اخیر در حوزه فرهنگ و هنر داشته است یکی از انها در رابطه با اصلاح ماده ٢٠ ایین نامه اجرایی اداره امامن عمومی بود که ١٣ تیر مصوب شد.
وی در مورد این آئین نامه گفت: دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، آیین نامه اجرایی ماده (68) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران را که به تصویب هیئت وزیران رسیده، برای اجرا ابلاغ کرده است؛ متن این آیین نامه به شرح زیر است:
آییننامه اجرایی ماده (68) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران
ماده1ـ در این آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
الف ـ هنرمند: کسی که در یکی از حوزههای موسیقی، نمایش، شعر، ادبیات داستانی، سینما، رادیو و تلویزیون، معماری، هنرهای سنتی، آیینی، تجسمی و خوشنویسی به خلق آثاری اشتغال داشته یا دارد.
تبصره ـ مرجع تعیین هنرمند، شورای ارزشیابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
ب ـ هنرمند ایثارگر: هنرمندی که به موجب قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، ایثارگر محسوب میشود.
پ ـ هنرمند فعال: هنرمندی که مشمول قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران نیست ولی به خلق یک یا چند اثر هنری در حوزههای موضوع بند (الف) در زمینه ترویج ایثار و شهادت میپردازد.
ت ـ اثر هنری: پدیدههای ادبی و هنری در یکی از حوزههای موضوع بند(الف) این ماده.
ث ـ برنامه رادیویی و تلویزیونی: مجموعه فعالیتهایی که منجر به خلق، تولید و عرضه اثر هنری در زمینه ترویج ایثار و شهادت در رادیو و تلویزیون میشود.
ج ـ برنامه هنری: مجموعه فعالیتهایی که منجر به خلق، تولید و عرضه اثر هنری مرتبط با موضوع ایثار و شهادت میشود و در معرض یا دسترس عموم قرار میگیرد.
ماده2ـ دستگاههای اجرایی متولی امور فرهنگی به شرح زیر تعیین میشوند:
الف ـ وزارت آموزش و پرورش
ب ـ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
پ ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ت ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
ث ـ وزارت ورزش و جوانان
ج ـ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
چ ـ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
ح ـ سازمان تبلیغات اسلامی
خ ـ شهرداریها
دـ سازمان بسیج مستضعفین
ذ ـ بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس
ماده3ـ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر دستگاههای موضوع ماده (2) این آییننامه موظفند تا ده درصد از فعالیتهای مرتبط با امور فرهنگی و هنری خود را حسب مورد به تولید برنامههای رادیویی و تلویزیونی و برنامههای هنری مرتبط با موضوع ایثار و شهادت و حمایت از هنرمندان فعال در این زمینه با اولویت هنرمندان ایثارگر اختصاص دهند.
ماده4ـ دستگاههای موضوع ماده (2) این آییننامه موظفند حسب نوع وظایف و اختیارات قانونی مربوط، برنامه های سالانه خود را در خصوص نحوه اجرای تکلیف مقرر در این آییننامه با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران تدوین نمایند.
معاون اول رئیسجمهور، اسحاق جهانگیری، این مصوبه را برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت ورزش و جوانان، وزارت کشور، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بنیاد شهید و امور ایثارگران ابلاغ کرد.
* موضع ارشاد در برابر مرحوم کیارستمی
وی در پاسخ به سوالی پیرامون موضع ارشاد در قبال مرحوم کیارستمی گفت: موضع ارشاد در برابر شخصیت هنرمند و برجسته که خدمات قابل توجهی در عزصه سینما داشته و بنیانگذار سبک نوین در سینمای معنا گرا بوده است، علیرغم بحثها و نقطه نظرات مختلف پیرامون ایشان اما ارشاد به عنوان متولی امور هنرمندان تلاش خود را برای تجلیل شایسته از این هنرمند دارد و جامعه هنری هم به وی ادای احترام کرد.
نوشآبادی ادامه داد: بحث شبهات پزشکی و درمانی کمیسیون ویژه تشکیل شده و موارد در حال بررسی است امیدواریم موارد اتخاذ شده به رفع شبهات بیانجامد و موارد پیرامون شبهات و قصورات خطاهای پزشکی محرز شود اما تا الان چیزی روشن نیست.
وی درباره عدم تکرار چنین مواردی پیرامون انتقال شجریان وی را شجره موسیقی ایران برشمرد و گفت : طبیعی است تمام توجهات فعلا معطوف به بیماری ایشان است بارها اعلام کردیم امیدواریم حال ایشان بهبود یابد. اتفاق نگران کننده نیست اما تلاش این است اگر امکان انتقال ایشان به داخل فراهم شود انهم با لحاظ شرایط مناسب و بدون خطر تا الان هیچ اتفاقی خاصی صورت نگرفته است. پیشنهاد وزیر برای انتقال در حالی محقق خواهد شد که شرایط درمانی فراهم شود.
* انتقال شجریان: ارشاد باید هم در حیات و هم در ممات هنرمندان توجه بیشتری داشته باشد
وی درباره پیشنهاد وزیر ارشاد برای انتقال شجریان به ایران، گفت: ارشاد باید هم در حیات و هم در ممات هنرمندان توجه بیشتری داشته باشد؛ به ویژه آنهایی که تأثیر بیشتری بر فرهنگ داشتند.
* عدم اکران رستاخیز را از کمیته رسیدگی جویا شوید/ چرایی حل نشدن را این کمیته باید پاسخ دهد
نوش آبادی درباره اکران رستاخیز و حل مشکلاتش، گفت: موضع ارشاد در این باره تغییر نکرده است و اگر موضع تهیه کننده و فیلمساز تغییری نکرده باشد، بن بست همچنان باقی است. فقها اشکالاتی را مطرح کردند و وزیر نیز نسبت به این موضوع اصلاح را گفته است. کمیتهای جهت این امر تشکیل شده تا برای برون رفت چارهای اندیشیده شود و چرایی حل نشدن را این کمیته باید پاسخ دهد.
* چرایی افزایش قیمت قرآن در ماه های اخیر
وی درباره چرایی افزایش قیمت قرآن در ماه های اخیر گفت: قیمتها براساس قیمت تمام شده از سوی ناشران تعیین میشود و ارشاد در این زمینه نقشی ندارد.
* مصوبه جدید دولت در امر اجرای کنسرتها
سخنگوی وزارت ارشاد درباره مصوبه جدید دولت در امر اجرای کنسرتها و اعطای مجوز از سوی نیروی انتظامی و اصلاح آیین نامه در این زمینه، گفت: این آیین نامه اجرایی است و همه ملزم به اجرای آن هستیم. این آیین نامه از طریق وزارت کشور به نیروی انتظامی ابلاغ شده و 10 روز فرصت نیز برای مخالفت از سوی نیروی انتظامی در این رابطه گذاشته شده است. براساس این مصوبه نقش نیروی انتظامی مربوط به امور انتظامی و ترافیکی است نه محتوایی و اعطای مجوز ارشاد در این رابطه مقابل نیروی انتظامی قراد نگرفته و در زمینه لغو کنسرتها نیز نقش نیروی انتظامی اندک بود.
* ورود وزیر ارشاد به برخی موضوعات جزء اختیارات اوست/ تحلیلها سیاسی است
نوش آبادی درباره شنیدهها در زمینه نظر شخصی وزیر درباره انتخاب شورای نمایش، تصریح کرد: این صحبتها گمانه زنی محافل فرهنگی و حتی سیاسی است. شوراهایی که برای نظارت در امور هنری و کتاب تعیین میشود، چهارچوب خاص خود را دارد و به صورت دوره است.من هم این موارد را در سایتها دیده ام، اینکه عنوان میکنند این تغییرات برمبنای نظر شخصی وزیر ارشاد است اما اینها گمانهزنی و تحلیل های محافل فرهنگی و حتی سیاسی است، اما شوراهایی که در بخشهای مختلف هنری تشکیل میشود در چارچوب و دوره ای هستند، به شکلی گردش نخبگان است، باید از تمام افراد فاضل و نخبه استفاده کرد.
وی گفت: اگر گاهی شخص وزیر ارشاد ورود میکند به این دلیل است که باید اسخگو باشد، و قانون هم این اجازه را داده است، وزود وزیر به سینما، کتاب و… جزو وظایف و اختیاراتش است اما از سوی دیگر وزیر ارشاد از روحیه مشورت هم برخوردار است و اجرایی میکند.
* پیامکهای تهدید آمیز چه شد؟
سخنگوی وزیر ارشاد درباره پیامکهای ارسال شده به تعدادی از خبرنگاران، گفت: پیامکی که مبدا و امضا و نشانی ندارد، قابل اعتنا نیست. این نوع پیامکها از نظر ما قابل اعتنا نیست و بیشتر برای تشویش اذهان عمومی است و مصداق اعمال مجرمانه است. این حق برای دریافت کنندگان وجود دارد که از نظر حقوقی پیگیری کنند و ارشاد نیز میتواند از طریق معاونت حقوقی پیگیری کند. همچنین از سوی سخنگوی قوه قضاییه نیز اعلام شده که پیگیری میکنند و اگر کسی عامدانه این کار را انجام داده باشد، تحت پیگرد قانونی قرار میگیرد.