عارف: نباید یک نشریه به خود اجازه توهین بدهد/ فضای امنیتی کماکان در حوزه هنر حکمفرماست
رئیس فراکسیون امید با انتقاد از کسانیکه میخواهند هنرمندان را مخالف ارزشها نشان دهند گفت: نباید یک نشریه به خود اجازه دهد به قشر تأثیر گذار جامعه یعنی هنرمندان توهین کند اگر قرار باشد بساط توهین و هتک حرمت در رسانهها باب شود سنگ روی سنگ بند نمیشود.
به گزارش ایلنا، محمدرضا عارف در دیداری صمیمانه با جمعی از اعضای شورای تهیهکنندگان سینما با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی بود و هنرمندان بخصوص اهالی سینما میتوانند پیامرسان فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی در مجامع جهانی باشند، گفت: تلاش عدهای در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فاصله انداختن بین اقشار مختلف جامعه از جمله هنرمندان با نظام بود، اما جامعه هنری کشورمان نشان دادند دلبسته انقلاب هستند و نمود این دلبستگی در آثار متعدد سینمایی است که ارزشهای انقلاب را به تصویر میکشند.
فرستنده: آقای امیر صابرپور
او با انتقاد از کسانیکه میخواهند هنرمندان را مخالف ارزشها نشان دهند، خاطرنشان کرد: اکثریت جامعه هنری کشور ما نه تنها هیچ تعارضی با ارزشها ندارند بلکه مبلغ ارزشها هم هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم اصلاح ذهنیت جامعه متدین کشور نسبت به برخی سوء تفاهمها درباره آثار هنری تاکید کرد و گفت: باید از آثار هنری به ویژه صنعت سینما در تقویت همبستگی ملی استفاده کرد. در مقطع فعلی مهمترین مساله کشور وحدت در درون خانواده انقلاب و بین اقوام مختلف است و هنرمندان با زبان هنر میتوانند نقش موثری در ارتقاء همبستگی ملی داشته باشند.
عارف با بیان اینکه صنعت سینما میتواند در تولید ثروت ملی نقشآفرین باشد بر لزوم اولویت دادن این حوزه از سوی مسئولان تاکید کرد و گفت: مشکلات به حقی که اهالی هنر مطرح میکنند عموما در بخشهای مختلف وجود دارد و باید با عزم ملی و نگاه بلند مدت به رفع مشکلات اقدام کرد.
رئیس فراکسیون امید با تاکید بر اینکه با شعار نمیتوان مشکلات جامعه هنری را حل کرد با یادآوری استعفای آقای خاتمی از وزارت ارشاد در دولت سازندگی گفت: وقتی جناب آقای خاتمی از وزارت ارشاد استعفا دادند هیچکس در پی آن نبود که چرا یک روحانی روشنفکر و متدین مجبور به استعفا میشود و هیچگاه در پی ریشهیابی مشکلات برنیامدیم و اگر در همان زمان پی به مشکلات جامعه هنری میبردیم شاید امروز با چالشهای مختلف در این حوزه مواجه نبودیم.
او با انتقاد از کسانیکه جامعه هنری را وجهالمصالحه جریانهای سیاسی قرار میدهند، خاطرنشان کرد: متاسفانه فضای امنیتی کماکان در جامعه هنری کشور حکمفرماست هر چند برخوردهای که با آثار سینمایی میشود بیشتر ناشی از اعمال سلیقه است و نباید آن را به سیاستهای نظام مرتبط دانست.
عضو مجمع تشخیص صملحت نظام تاکید کرد: نباید یک نشریه به خود اجازه دهد به قشر تأثیرگذار جامعه یعنی هنرمندان توهین کند، اگر قرار باشد بساط توهین و هتک حرمت در رسانهها باب شود سنگ روی سنگ بند نمیشود.
عارف با اظهار نگرانی از اشاعه تولید رسانههای خارج از کشور در بین خانوادهها که با هدف از بین بردن کیان خانواده ساخته میشود، گفت: برخی تولیدهای شبکههای ماهوارهای با تفکر انحرافی در تلاش هستند قبح روابط غیر اخلاقی در بین خانوادهها را از بین ببرند و با کمال تأسف تا حدودی هم موفق بودند و تأسفبار آنکه صدا و سیما نتوانسته نیازهای مخاطبین خود بخصوص جوانان را به درستی تأمین کند.
او تصریح کرد: در جامعه نوعی عصبیت کلامی و رفتاری را شاهد هستیم و هنرمندان میتوانند با آثار خود فضای جامعه را تلطیف کنند.
رئیس فراکسیون امید با تاکید بر اینکه اهالی سینما باید چشم و گوش نظام باشند از آمادگی فراکسیون امید برای پذیرش طرحهای کارآمد جهت بهبود وضعیت هنرمندان و تاثیرگذاری بیشتر هنر در کاهش مشکلات و مسایل اجتماعی و فرهنگی خبر داد.
پیش از سخنان دکتر عارف، خانم فرشته طائرپور و آقایان مازیار میری، غلامرضا موسوئ، علیرضا داوودنژاد، محمد بزرگنیا و شاهسواری به طرح مسائل و مشکلات جامعه سینمایی کشور پرداختند و از رئیس فراکسیون امید خواستند نمایندگان مجلس برای کمک به اهالی هنر بویژه صنعت سینما تلاش بیشتری انجام دهند.