کتاب سیرالملوک
سیرالملوک – سیاست نامه
خواجه نظام الملک
به اهتمام هیوبرت دارک
سیاستنامه یا سیرالملوک، کتابی است به زبان فارسی در آیین فرمانروایی و کشورداری و اخلاق و سیاست پادشاهان پیشین، نوشتهٔ خواجه نظامالملک طوسی. این کتاب از آثار مهم نثر فارسی در قرن پنجم هجری است. سبک نگارش کتاب ساده و روشن و خالی از تصنع از تکلف است، و از شاهکارهای زبان فارسی به شمار میآید. محتوای این کتاب به فره ایزدی، سیاستمداری و محافظهکاری به عنوان راهکار و تدبیر امور باور دارد.
……………………………………………………………………………………………………….
کتاب مترجم دردها
جامپا لیری
ترجمه: امیرمهدی حقیقت
این مجموعه داستان که اولین اثر لاهیری است برندهی جایزهی پولیتزر ادبی سال ۲۰۰۰ شده و داستانهای آن قبلاً در بسیاری از نشریات معتبر ادبی از جمله هاروارد ریویو، سَلَمَندر، اَگنی ریویو و نیویورکر به چاپ رسیدهاند.
دریافت جایزهی بهترین کتاب اول نیویورکر، جایزهی پن ـ همینگوی، جایزهی کتاب برگزیدهی پابلیشِرز ویکلی، جایزهی آدیسن متکاف از آکادمی هنر و ادبیات امریکا، جایزهی کتاب برگزیدهی نیویورک تایمز، جایزهی اُ. هنری و نامزدی جایزهی لوسآنجلس تایمز از دیگر افتخارات این نویسندهی سی و هشت سالهی هندی برای همین کتاب است. ای. ال. دکتروف نیز داستان «سومین و آخرین قاره» را در مجموعهی منتخب خود، بهترین داستانهای کوتاه سال ۲۰۰۰، آورده است.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
خصوصیات اخلاقی و فضیلت های انسانی دکتر محمّد مصدّق
در این مجموعه، دیدگاه ها و خاطرات دکترغلامحسین مصدق و برخی از یاران ونزدیکان مصدق دربارۀ منش و فضیلت های انسانی دکترمصدق مظهرو نماد آزادی، استقلال و دمکراسی ایران را می خوانید. پیشگفتار را با علامه علی اکبر دهخدا آغاز می کنم که علاقه و ارادتش به مصدق بیانگر داوری وجدان تاریخی و اجتماعی یکی از برجسته ترین بزرگان ادب ایرانزمین است ودکتر محمد رضا شفیعی کدکنی، ازاستادان و پژوهشگران نامدار ادب فارسی، دربارۀ علامه دهخدا که چنین بیان کرده است:
«اگر از فردوسی بگذریم، معلوم نیست کدام یک از بزرگان ادب ایران زمین به اندازه ی دهخدا به فرهنگ ملی ما ایرانیان خدمت کرده است. کارعظیم ومردانه ی استاد علی اکبر دهخدا درباره ی واژگان زبان فارسی ازکارهای کارستانی است که توفیق انجام آن را باید موهبتی الهی برای زبان فارسی و برای بنیانگذارآن به شمار آورد.» (۱)
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
افعی در مشت
در سال ۱۹۴۸ هنگامى که انتشارات برنارگراسه کتابى با عنوان «افعى در مشت» را از نویسنده اى ناشناس و گمنام با نام اروه بازن منتشر کرد، این کتاب به قول پیربرونل، منتقد و محقق نامدار فرانسه نویسنده اى ناشناس را به جهان ادبیات معرفى کرد که با فصاحت بیان و نشاطى وصف ناپذیر در برابر ناپاکى ها و زشتى هاى اجتماع خود موضع گیرى مى کند. سبک نویسنده در این کتاب میان اتوبیوگرافى و خاطره نویسى از یک سو و تخیل عمیق و فرهیخته از سویى دیگر در نوسان است. این کتاب در حقیقت شرح عصیان و طغیان نوجوانى بر ضد…
روابط و مناسبات پوسیده و خشن خانوادگى خود است و به تبع آن کلیت جامعه بورژواى فرانسه در نیمه اول قرن بیستم را هدف و منظور قرار مى دهد. «افعى در مشت» مستقیماً موضوع خانواده و روابط خانوادگى، خصوصیات ارثى و تاثیر متقابل انسان و محیط اطرافش را در محیط خانواده که به تعبیر نویسنده کتاب مبناى جامعه بشرى است مورد بحث قرار مى دهد.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
آخرین مرز
داستان مربوط به نوجوانی است به نام ((استنلی)) كه او را به اردوگاه بزهكاران آوردهاند .او به جرم سرقت كتانیهای ((كلاید لیوینگستون)) ـ قهرمان بیس بال ـ به كانون بازپروری نوجوانان اردوگاه ((گرین لیك)) آمده تا دوران محكومیتش را سپری كند .حقیقت امر آن است كه ((استنلی)) هیچ گاه دست به سرقت نزده بلكه كتانیهای یاد شده از روی یك آپارتمان بر سر او افتاده و استنلی نیز آنها را برداشته، سپس با خوشحالی تمام به جانب خانه دویده كه در طول راه توسط پلیس دستگیر میشود .((كلاید لیوینگستون)) قرار بود كتانیهای خود را به فروش بگذارد و پول آن را صرف مستمندان بكند .به هر صورت، استنلی وارد اردوگاهی میشود كه در بیابانی برهوت قرار دارد و در آن جا باید با كندن چالههایی اوقات خود را سپری كند .وقایعی كه در این اردوگاه، استنلی و دیگران پشت سر میگذراند موضوع اصلی داستان است .”
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
اتاقی از آن خود
اتاقی از آن خود از مشهورترین کتابهای ویرجینیا وولف نویسنده انگلیسی است که در سال ۱۹۲۹ در ۴۷ سالگی وولف منتشر شد. این کتاب در کلاسهای آیین نگارش پایههای مختلف تحصیلی دانشگاهی تدریس میشود. علاوه بر اهمیت شیوه نگارشی آن، این کتاب ویژگیهای نثر مدرنیستی را در مقالهنویسی وارد کرده و سبک جدیدی ایجاد کرده است. گذشته از این، اتاقی از آن خود را شکل دهنده جریان نظری فمینیستی و به طور خاص نقد ادبی فمینیستی میدانند.
کتاب مصور ارنستو چه گوارا
کتاب مصور ارنستو چه گوارا
«ارنستو رافائل گوارا دلاسرنا» مشهور به «چه گوارا»، انقلابی مارکسیست و رهبر جنگ های چریکی کوبا در 14 ژوئن 1928 در آرژانتین به دنیا آمد. «چه گوارا» یکی از اعضای اصلی جنبش جولای به رهبری فیدل کاسترو بود که در سال 1959 به قدرت رسید.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
کتاب و کوهستان به طنین آمد!
و کوهستان به طنین آمد
خالد حسینی
ترجمه : نسترن ظهیری
و كوهستان به طنين آمد، با چشمانداز وسيع و داستانسرايي حكيمانه و سرشار از مفاهيم انسانياش، رماني عميقاً گيرا و دلرباست كه درك ژرف خالد حسيني را از تعهداتي كه ما و زندگيمان را شكل ميدهد نمايان ميكند . ادامهی خواندن