در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران از میان انبوه مشکلات فرهنگی، فقط موسیقی به عنوان ملاکی از آزاداندیشی نامزدها در مرکز توجه قرار دارد. در حالیکه خانه موسیقی اعلام کرده در انتخابات ریاست جمهوری به نفع هیچیک از نامزدها موضعگیری نمیکند، سازمان فرهنگی – هنری شهرداری تهران برای نشان دادن هنرپروری محمد باقر قالیباف، شهردار کنونی تهران و یکی از نامزدهای اصولگرایان در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، سیاههای از فعالیتهای سازمان هنری شهرداری تهران در زمینه موسیقی را به خبرگزاریهای داخلی ارائه داده. در این گزارش اما ادعا با واقعیت نمیخواند:
بابک ربوخه، مدیر امور موسیقی و سرود سازمان فرهنگی هنری در گزارشی از فعالیتهای شهرداری تهران در زمینه موسیقی که در اختیار رسانههای داخلی قرار داده، به کلاسهای آموزش موسیقی، تأسیس مکتبخانه آواز و افتتاح کنسرت شهر اشاره میکند.
- ادعای شهرداری تهران:
آموزش موسیقی در سازمان فرهنگی هنری از طریق بازگشایی کلاسهای موسیقی در فرهنگسرای ابن سینا، اشراق، خاوران، ارسباران، اندیشه و ملل و همچنین خانه فرهنگ نور.
- در واقعیت:
همزمان با انتصاب شخص معممی به نام حجتالاسلام شهاب مرادی در سال ۱۳۹۳ به سمت ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، کلاسهای موسیقی فرهنگسراهای تهران تعطیل شد. با تعطیلی این کلاسها، ۱۰هزار هنرجوی موسیقی در تهران از این کلاسها محروم شده بودند. شهاب مرادی در یک نشست خبری اعلام کرده بود: «آموزش و ترویج موسیقی جزو اهداف ما نیست.»
در فروردین ۹۴ شهاب مرادی از ریاست سازمان فرهنگی شهرداری تهران استعفا داد و محمود صلاحی به جای او به این سمت منصوب شد و کلاسهای موسیقی بازگشایی شدند. اما رئیس تازه دستور داد که کلاسهای موسیقی تفکیک جنسیتی شوند.
محمود صلاحی در همان ایام در یک نشست خبری اعلام کرده بود که قرآن اصلیترین موضوع مأموریتهای فرهنگی شهرداری تهران است دانست و این سازمان هیچگونه محدودیتی برای اختصاص بودجه و مکان برای فعالیتهای قرآنی ندارد.
- ادعای شهرداری تهران:
اجرای ۱۸۱ کنسرت در مراکز سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سال ۹۴ و برپایی مکتبخانه آواز ایران.
- در واقعیت:
حسامالدین سراج، خواننده موسیقی سنتی ایران و نوازنده سهتار ماجرای برپایی مکتبخانه آواز ایران به خبزگزاری کار ایران (ایلنا) را به این شکل توضیح داده است:
«مهر ماه سال ۹۴ سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بسیاری از مدرسان و اساتید آواز را از مکتبهای مختلف آواز در باغ موزه هنرهای ایرانی دور هم جمع کرد تا مکتبخانهای در این زمینه راهاندازی شود. افراد مختلفی در این جلسه حضور داشتند که همگی شتاخته شده بودند. من هم در این جلسه حضور داشتم. اما متأسفانه تنها همان جلسه برگزار شد و عکسهایی هم از آن جلسه گرفتند، اما هرگز کلاسهای مکتبخانه آواز شکل نگرفت و برگزار نشد.»
- ادعای شهرداری تهران:
اجرای ۱۳۳ برنامه در فرهنگسراهای تهران و اجرای کنسرتهای موسیقی توسط «ارکستر شهر»:
- در واقعیت:
شهرداری تهران ۱۵ آذر ۱۳۹۵ «ارکستر شهر» در مراسمی افتتاح کرد. محمود صالحی (رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران) و امیر عبدالحسینی (معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران) وعده داده بودند که «ارکستر شهر» به طور منظم کنسرتهایی را برگزار میکند.
در عمل اما «ارکستر شهر» بعد از شش ماه، در فرهنگسرای بهمن فقط یک برنامه اجرا کرد، آن هم فقط برای مهمانهایی دستچینشده.
در اولین و آخرین برنامه «کنسرت شهر» شش قطعه «آزادی» اثر گلنوش خالقی، «به زندان (شوشتری)» اثر ابوالحسن صبا، «ای ایران» اثر روحالله خالقی و قطعات «موسیقی مهربانی»، «چنگ رودکی» و «نخست گلبانگ مضرابی» اجرا شد و سپس فعالیت این کنسرت متوقف ماند.
بابک ربوخه، مدیر امور موسیقی و سرود سازمان فرهنگی هنری در سال ۱۳۹۲ با صدور بخشنامهای به فرهنگسراهای شهر تهران دستور داد که کلاسهای آموزش موسیقی برای کودکان تعطیل شوند. از تعطیلی این کلاسها هم در گزارش ربوخه سخنی در میان نیامده است.