رضا صالحی امیری میگوید شهرهایی که در آنها مانع فعالیتهای فرهنگی و هنری میشوند معضلات و آسیبهای اجتماعی بیشتری دارند. یکی از این شهرها مشهد است که امام جمعه آن برگزاری کنسرت را “ولنگاری و مطرببازی” میخواند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان، گسترش استفاده از فضای مجازی را یک واقعیت خواند و نسبت به رویکردهای “تقابلی و انفعالی” در این زمینه هشدار داد.
رضا صالحی امیری در این نشست که پنجشنبه ۱۵ تیر ماه برگزار شد با اشاره به استفادهی ۴۷ میلیون ایرانی از شبکههای هوشمند گفت: «هم اکنون ۸۰۰ هزار وبسایت و یک میلیون و ۵۰۰ هزار کانال در گستره فضای مجازی کشور فعالیت میکنند.»
به گزارش خبرگزاری ایرنا، وزیر ارشاد میگوید افزایش گرایش جامعه به فضای مجازی یک پیام روشن دارد و هم اکنون بخش عمده مصرف فرهنگی مردم در بستر شبکههای اجتماعی شکل میگیرد و پیامها را بیش از گذشته از شبکههای اجتماعی دریافت میکنند.
فرستنده: خانم درسا دره شوری
علمالهدی خریداران بلیت کنسرتها را “اقلیتی هوسباز و شهوتران” نامید
عضو کابینه دولت یازدهم گفت: «انقلاب اطلاعاتی کنونی دو مسیر را در برابر ما قرار میدهد یکی اینکه در این دریای اطلاعات غرق شویم و یا اینکه جهتگیری روشنی برای مدیریت آن برگزینیم که بهطور حتم جهتگیری روشن برای مدیریت آن مفید و موثر خواهد بود.»
روزی ۳ میلیارد پیام در ایام انتخابات
وزیر ارشاد برای تاکید بر اهمیت فضای مجازی در ارتباط میان شهروندان و رد و بدل شدن اطلاعات، خاطر نشان کرد که در دوران انتخابات امسال روزانه دو و نیم تا ۳ میلیارد پیام بین ایرانیان رد وبدل میشد.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت که در جهان امروز “زبانهای مستقیم و گفتوگوهای رودررو” نمیتوانند عامل مناسبی برای انتقال مفاهیم و پیامها باشند و لازم است برای این منظور از ابزارهای مختلف نظیر موسیقی، تئاتر، نقاشی و فیلم استفاده شود.
وزیر ارشاد در ادامه از اهمیت حمایت از نمایش فیلم و اجرای برنامههای فرهنگی و هنری سخن گفت و تلاش کسانی که در برخی شهرها مانع اجرای برنامههای هنری میشوند را محکوم کرد.
استان خراسان رضوی، به ویژه شهر مشهد از جمله مکانهایی هستند که در آن روحانیان محافظهکار با حمایت مقامهای قضائی محلی بارها مانع اجرای کنسرت و برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری شدهاند.
بیشتر بخوانید: وزیر کشور: در عرصه اجتماعی قانون حاکم است نه نظر مراجع
احمد علمالهدی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد بارها اجرای کنسرت را “ولنگاری، بیبند وباری و مطرببازی” خوانده و با آن مخالفت کرده است.
به گزارش سایت رسمی امام جمعه مشهد، سید احمد علمالهدی چهارشنبه شب، ۱۴ تیر ماه در یکی از جلسات هفتگی تفسیر قرآن خود گفت: «کسانی که امروز از بی بند و باری تحت عنوان آزادی دفاع میکنند و به عنوان نشاط جوانان منکرات شرعیه را در جامعه رواج میدهند، […] به دنبال نابودی جریان غیرتمند جامعهاند.»
برآشفتگی علمالهدی از گزارش دویچهوله
علمالهدی اسفند ۹۳ نیز گفته بود: «از نظر بنده برگزاری کنسرت در مشهد آزادی هنر نیست بلکه ولنگاری و مطرببازی است و طرفداران برگزاری کنسرت بدانند که حامیشان خبرگزاری رسمی آلمان همان کشوری است که با سلاح شیمیایی، صدام را در هشت سال جنگ علیه ایران یاری میکرد.»
این سخنان علمالهدی در واکنش به گزارشی از دویچهوله درباره لغو کنسرت موسیقی در مشهد بیان شده است. او با طرح این ادعا که تمام شهر مشهد حرم امام هشتم شیعیان و برگزاری کنسرت در این شهر “مطرببازی” است از گزارش دویچهوله برآشفته شده و میگوید: «به آلمان چه ربطی دارد که در یک گوشه مشهد کنسرت برگزار نشده است.»
صالحی امیری در تقابل با چنین موضعگیریهایی گفته است: «رویکرد ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقابله با ولنگاری و تحجر است اما بستن و زیرزمینی کردن فرهنگ و هنر برخلاف آنچه تصور میشود افزایش مفسده را رقم میزند و همین امر افزایش معضلات اجتماعی را در پی دارد.»
ظاهرا وزیر ارشاد در این سخنان نظری نیز به سخنان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در نخستین دیدار او با نمایندگان مجلس دهم دارد که از وضعیت فرهنگی کشور به شدت انتقاد کرده بود.
خامنهای در آن دیدار گفته بود: «در موضوع فرهنگی نوعی ولنگاری و بیاهتمامی در دستگاههای فرهنگی به چشم میخورد زیرا در تولید کالای فرهنگی مفید و جلوگیری از تولید کالای فرهنگی مضر، کوتاهی میشود.»
بیشتر بخوانید: راه ناهموار تحقق وعدههای فرهنگی حسن روحانی
به گزارش خبرگزاری ایرنا، صالحی امیری نسبت به پیامدهای مانعتراشی برای فعالیتی فرهنگی هشدار داده و گفته است: «برای مثال شهرهایی که در آنها مانع فعالیتهای فرهنگی و هنری میشوند معضلات و آسیبهای بیشتری دارند و ما معتقدیم نیابد فضا را تیره و تار کنیم زیرا که راس این نظام روحانیت است.»
حسن روحانی پس از پیروزی در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت، نتیجهی این انتخابات نشان داد که مردم زندگی “پرتنش و تشنج و تقابل با دنیا” را نمیخواهند. او افزود این را نمیپذیرد که در هر شهری شخصی با سلیقه خود با قانون و زندگی مردم بازی کند.