حسن روحانی برای تصدی وزارت ارشاد اسلامی، عباس صالحی را به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده. فرهاد توحیدی، عضو سابق هیأت مدیره خانه سینما میگوید مهمترین وظیفه وزیر ارشاد اسلامی تقدیم لایحه نظام صنفی سینمایی و لایحه هنری به مجلس شورای اسلامی است.
صالحی امیری بهمن سال گذشته اعلام کرده بود که پیشنویس لایحه نظام سینمایی و لایحه هنری آماده شده. وزیر ارشاد اسلامی در دولت یازدهم گفته بود هدف از تدوین این لایحه این است که «به تدریج کلیه امور اجرایی حوزه فرهنگ و هنر به هنرمندان و نهادهای صنفی به ویژه سازمان نظام صنفی واگذار شود.»
فرستنده: خانم مرضیه بردبار
او گفته بود: «سیاست قطعی دولت و وزارت ارشاد اسلامی، واگذاری کلیه امور اجرایی و تصدیگری به صنوف حوزه فرهنگ و هنر است.»
فرهاد توحیدی اعتقاد دارد که با تصویب این لایحه امنیت شغلی سینماگران تضمین میشود، امنیت به سینمای ایران بازمیگردد و زمینهها برای جذب سرمایههای خصوصی برای تولید فیلمهای سینمایی فراهم میشود و به این ترتیب فروش فیلمها هم بهتر خواهد شد.
فرهاد توحیدی می گوید:
«بساط نظارت سلیقهای باید برچیده شود. دولت باید به سمت کوچک شدن حرکت کند و فقط بر اجرای سیاستها نظارت کند و تصدیگری دولت کم شود.»
بعد از انتخابات ریاست جمهوری، ابراهیم داروغهزاده به جای حبیب ایلبیگی بر مسند معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی که مهمترین مرجع سانسور محصولات سینمایی ایران است، تکیه داد. او قصد دارد تغییراتی در ساز و کار سانسور سینمای ایران ایجاد کند: دست نهادهایی مانند سازمان فارابی، سازمان سینمایی اوج (وابسته به سپاه) حوزه هنری، انجمن سینمای دفاع مقدس و شهرداریها را از بودجه فرهنگی دولت کوتاه کند و در همان حال با در نظر داشتن خطوط قرمز ایدئولوژیک زمینههای سرمایهگذاری بخش خصوصی در سینمای ایران را فراهم بیاورد، بدون آنکه بهانهای به دست ولایتمداران بدهد. داروغهزاده در نخستین گام کمیتهای برای بررسی ۱۰ فیلم توقیفشده تشکیل داد.
یکی از مشکلات سینمای ایران این است که نهادهایی مانند سازمان اوج که وابسته به سپاه پاسداران است، با استفاده از بودجه عمومی چیز دندانگیری تولید نمیکنند. فیلمهای با مفهوم و متعالی را هم نمیتوان به سادگی نمایش داد. به همین جهت سرمایه بخش خصوصی به سوی ساخت کمدیهای نازل گرایش پیدا میکند.
فرهاد توحیدی، عضو سابق هیأت مدیره خانه سینما تلویحاً به نقش نهادهایی مانند سازمان اوج و حوزه هنری در شکلگیری بحران یاد شده اشاره میکند و میگوید:
«متأسفانه امروز وضعیت فرهنگ اصلاً خوب نیست. بسیاری از دستگاههای دیگر که در فرهنگسازی مسئولیت دارند به هیچ عنوان پاسخگو نیستند و فقط وزیر ارشاد باید پاسخگوی حوزه فرهنگ و حتی رفتار دستگاههای دیگر باشد.»
بلافاصله بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۹ نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی در نامهای به رضا صالحی، وزیر ارشاد اسلامی در دولت قبلی از نمایش عمومی فیلم «اکسیدان» و «مادر قلب اتمی» اظهار نگرانی کرده بودند. آنها سازندگان این دو فیلم را به «توهین به ادیان مقدس» متهم کرده و از وزیر ارشاد اسلامی خواسته بودند که دو فیلم یاد شده را توقیف کند.
صالحی امیری نیز در جلسهای با نمایندگان مجلس شورای اسلامی وعده داده بود که در هر حال نظارت بر سینمای ایران تشدید میشود.