به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، روز گذشته سالن شهناز خانه هنرمندان میزبان آغازین روز اولین دوره تخصصی تهیهکنندگی تئاتر بود.
در این مراسم اروند دشتآرای، مبدع حرکت گفت: «این برنامه بدون کمک مدیران ممکن نبود. تئاتر میتواند لوکس بشود؛ ولی نه همه آن و تئاتر به شدت درگیر سرمایهداری شده است. ما دیگر زمختی جامعه را نشان نمیدهیم. زخم جامعه و زهر تئاتر را حذف کردهایم و تئاتر را لوکس نشان میدهیم.»
وی درباره ثبتنامیهای این پروژه نیز گفت: «سی نفر در ثبت نام پذیرفته شدهاند و امیدوارم بعد از این برنامه با مجهز شدن به دانش روز سالنهای خصوصی باب برنامه دقیقتر پیش روند.»
رجبی معمار، مدیر مجموعه خانه هنرمندان نیز در سخنرانی خود گفت: «ما سه برابر چین مرکز آموزش عالی داریم و این فاجعه بوده است؛ چرا که آیستا هست. این 64 متقاضی میتوانند امیدوار به دوران پرباری به اسم تهیهکنندگی باشند برای تشکیل بسترمناسبی برای یک شبکه با موضوعیت تئاتر.»
دیگر سخنران این مراسم رایزن فرهنگی سفارت آلمان بود که درباره شکل اجرایی این برنامه گفت: «مدیر انستیتو گوته چندین سال پیش از ایران دیداری داشت و قصد داشتیم جوانان تاثیرگذار ایرانی را به وی معرفی کنیم و آقای دشتآرای نیز در این جلسه معرفی شدند و پروژه به وی معرفی شد. جامعه تئلتر آلمان علاقهمند تئاتر ایران هستند و تئلتر ایران نیز متقابلاً علاقهمند تئاتر آلمان هستند و حامی مهم پروژه این دو گروه باشند. زمان درستی است برای چنین فعالیتهایی با وجود مسائلی سیاسی و برای همین باید در زمینه فرهنگ قویتر کار کرد. این یک ورکشاپ سطحی نیست بلکه یک برنامه آموزشی با برنامه خاص است. این دوره بنا به نیاز ایران طراحی شده که با ساختار خاص و اهداف ویژه دنبال میشود و بازار هدف خاصی دارد. با وجود مسایل ارزی چنین دورهای در آلمان هم هزینهبر است. مرکز هنرهای نمایشی، مرکز تئانر ملی آلمان و انستیتو گوته این مدارک را تایید میکنند.»
اما سخنرانی بهروز غریبپور که یکی از اساتید این دوره خواهد بود با انتقاداتی همراه بود. او درباره مدرکگرایی و اهمیت یافتن عناوین در ایران گفت: «ما به سبب قطع شدن رابطهامان با گذشته فکر میکنیم با عناوین مشکلات حل میشود. حکومت در این مسئله عنوان اشتباه کرد و حتی در حوزه مذهب یک عنوان مهم را پیش افتاده کردیم. نشان میدهد ما تشنه عناوین تیتر هستیم و فرهنگستان و نظایر آن هشدار نداند که خطرناک است که بگوییم دکتر سرلشکر امیر. به یاد بیاوریم که شاه ایران برای وزانت نام خود یک قطار اسم و عنوان داشت و دیدیم با چشم پر اشک رفت. اینکه بعد از این دوره کسی بگوید من عنوان تهیهکنندگی دارد مرا میهراساند که فلان فرد مرا تایید کرده است. ما دکتر حافظ و فردوسی و مولوی نداریم.»
این هنرمند همچنین نسبت به استفاده دکتر در برابر اسم خودش نیز انتقاد کرد و آن را اشتباه برشمرد.
وی گفت: «شما باغبان میشوید و باغبان خونجگر دارد و بعد دیگران میگویند بهبه. در حالی که ممکن است درختان تو مکشلاتی داشته باشد. تهیهکنندگی تیتر نیست، عشق است.»
از نکات قابل توجه این دروه حضور پررنگ مدیران تئاتری است.