دشواری مجوز موسیقی راک و استقبال کم از کنسرت‌ها

دبیر فستیوال «موسیقی و آزادی» با بیان اینکه «استقبال مردم از کنسرت‌ها کمتر شده است»، علت این مساله را اجراهای زیاد، کاهش سواد فرهنگی مردم و مشکلات اقتصادی دانست.

به گزارش ایسنا، نشست رسانه‌ای فستیوال «موسیقی و آزادی» با حضور دبیر فستیوال یاشار درفشه و سرپرست گروه‌های شرکت‌کننده از جمله شهریار مسرور، فرشاد رمضانی، رضا تاجبخش، هومن اژدری، داریوش صالح‌پور، پرهام علیزاده، آرش اسکندرلو، مسعود فیاض زاده، علیرضا احمد زاده، مسعود دلجو، مازیار سلطانی، امیر اشکان غلامی، سبحان اکرامی، سعید مبینی، فواد الهی قمشه‌ای، اشکان ماهری، مازیار خواجیان و ژوبین عسگری در مجموعه برج آزادی برگزار شد.

فستیوال «موسیقی و آزادی» برای حمایت از موسیقی مستقل، با شانزده گروه موسیقی با مشارکت مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی و حمایت بنیاد رودکی، از ۱۸ آذر تا ۲۵ دی در برج آزادی برگزار می‌شود.

در این فستیوال سبک‌های مختلف موسیقی به مدت پنج هفته اجرا خواهد شد.

همچنین در این نشست سرپرست‌ها و نمایندگان بندهای کمتر شناخته شده موسیقی راک به بیان برنامه‌های خود جهت اجرا در این فستیوال موسیقی پرداختند.

در ابتدای نشست، یاشار درفشه ضمن تشکر از حضور حاضران با بیان نظر خود درباره کیفیت بالای سالن اجرای موسیقی برج آزادی، ادامه داد: این فستیوال موسیقی به نام «موسیقی و آزادی» از تاریخ ۱۸ آذر ماه در برج آزادی آغاز و به مدت پنج هفته ادامه خواهد داشت. هر هفته سه گروه اجرا خواهند داشت.

او اظهار کرد که در حال حاضر به خاطر وجود اجراهای زیاد، کاهش سواد فرهنگی مردم و مشکلات اقتصادی استقبال مردم از کنسرت‌ها کمتر شده است.

درفشه افزود: خیلی از گروه‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی که با آن روبرو می‌شوند، ممکن است حتی موسیقی و اجرای زنده را کنار بگذارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم این جشنواره را برگزار کنیم؛ به گونه‌ای که فرصتی مناسب برای اجرای زنده بندهایی فراهم شود که به دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی تا به حال موفق به برگزاری کنسرت نشده‌اند و از این طریق با هزینه کمتر اجرا کنند.

او در ادامه تصریح کرد که در این فستیوال موسیقی، هر نوع ژانر موسیقی اجرا خواهد شد و اینکه تا به حال از این‌گونه موسیقی حمایت نشده است.

درفشه با بیان اینکه چند گروه موسیقی از جمله بند امیر اشکان غلامی و ژوبین عسگریه به مناسبت جشنواره، انتشار آلبوم‌های خود را جلو انداخته و قبل از آغاز فستیوال آلبوم‌هایشان منتشر خواهد شد، ادامه داد: قرار است جشنواره «موسیقی و آزادی» هر سال همین حوالی در برج آزادی برگزار شود. هر سال ۱۵ شب اجرا خواهیم داشت.

او در ادامه اضافه کرد که مازیار خواجیان در این فستیوال همراه با پنج گروه و علی باغفر همراه با شش گروه به نوازندگی و اجرا خواهند پرداخت.

در ادامه سرپرست‌های گروه‌های موسیقی به شرح زیر به بیان برنامه‌های خود جهت اجرا در فستیوال موسیقی «موسیقی و آزادی» پرداختند:

فرشاد رمضانی، سرپرست گروه «دگر دیسی» با اشاره به مشکلات موسیقی راک از جمله سخت مجوز دادن و یا حتی مجوز ندادن ارشاد به این سبک از موسیقی، ادامه داد: یکی از بزرگترین معضلات ما در این سبک، سخت بودن جمع کردن نوازندگان حرفه‌ای و افرادی است که برای کار کردن وقت آزاد داشته باشند. همچنین نبودن روحیه کار گروهی بین ما ایرانی‌ها نیز باعث ایجاد مشکلات عمده برای ایجاد یک بند موسیقی ثابت و پایه می شود.

او در ادامه گفت که در تاریخ ۲۰ آذر ماه به اجرای قطعات موسیقی دو آلبوم شیدایی ۱ و ۲ خواهند پرداخت.

شهریار مسرور با ابراز امیدواری جهت تکرار جشنواره‌های این چنینی که همه سبک های موسیقی در آن حضور دارند، گفت: سبک موسیقی من راک و کانتری است. امیدوارم این جشنواره خوب اجرا شود زیرا شرکت کنندگان آن افرادی هستند که ارزششان از کسانی که درحال حضر گیشه را در دست دارند، بیشتر است.

او اضافه کرد که افتتاحیه فستیوال در تاریخ ۱۸ آذر با آنها خواهد بود و در کنسرت خود چند کار جدید و قدیمی اجرا خواهند کرد.

پرهام علیزاده از گروه «مدار» گفت: سبک ما فیوژن، الکترونیک و ترکیبی با نوای ایرانی است. دو سال است که کار خود را آغاز کرده و نزدیک به ۹ ترک منتشر کرده‌ایم.  ۱۹ آذر اجرا خواهیم کرد.

هومن اژدری بیان کرد که سبک موسیقی او راک، هارد راک و کانتری است و در ۲۵ آذر کارهای قدیمی و همچنین جدیدی را که هنوز منتشر نشده را اجرا خواهند کرد.
او اعلام کرد که احتمالا قبل از اجرا چند تک ترک منتشر کنند.

سعید مبینی از بند «رادیکال» با ابراز ناراحتی به سبب شناخته نبودن موسیقی راک در کشور، گفت: امیدوارم این فستیوال موسیقی راک را بیشتر معرفی کند.

او اعلام کرد، دوم دی ماه اجرا خواهند داشت.

امیر اشکان غلامی گفت: با اسم خودم در فستیوال شرکت می‌کنیم. در تاریخ ۱۷ دی ماه از آلبوم های دوم، سوم و چهارم در سبک‌های سافت راک، موسیقی جاز و فیوژن اجرا خواهیم داشت. آلبوم چهارم در دست انتشار است.

داریوش صالح پور سرپرست بند «ضرب و فوت» اعلام کرد که در ۱۸ دی ماه اجرا خواهند داشت و سبک آنها الکترونیک جاز است.

مازیار خواجیان گفت: اسم بند ما «هشتگ تهران» است. آلبومی را که در مرداد ماه منتشر کرده‌ایم، در ۲۳ دی اجرا خواهیم کرد.

[4:03 PM, 11/28/2018] نگار ذکایی: ژوبین عسگری سرپرست بند «پیلدم» با اظهار اینکه کار خود را از سال ۸۴ آغاز کرده اند و از سال ۹۰ تا به حال هر سال یک اجرا داشته و اولین آلبوم رسمی آنها به نام خورشید در دست تولید است و در اوایل دی ماه منتشر خواهد شد، گفت: در بند خود خواننده نداریم و کار ما بدون کلام است.
او درباره استفاده این بند از نوازندگان زن گفت: خیلی از نوازندگان خانم خیلی خوب کار می کنند ولی جایگاهی ندارند و مجبورند تنها در کنسرت بانوان فعالیت کنند به همین دلیل نیز من ترجیح می دهم که این موقعیت را به آنها بدهم. امیدوارم یک روزی بتوانیم اجرای خانم ها را نیز ببینیم.

در ادامه اشکان ماهری گفت: دو سال پیش یک آلبوم به نام «پرگار» را منتشر کرده و اولین اجرای رسمی ما در فرهنگسرای نیاوران در ۱۳ آذر ماه برگزار خواهد شد. سبک ما در این فستیوال آزاد است. اختتامیه فستیوال «موسیقی و آزادی» در تاریخ ۲۵ دی با ما خواهد بود.

فواد الهی قمشه ای بیان کرد که دیده شدن موسیقیدان‌ها، در هر سبکی چه پیر چه جوان باعث پیشرفت موسیقی ما خواهد شد.

او ادامه داد: موسیقی الکترونیک به این معنی نیست که چند جوان حین مواد زدن به آن گوش کنند و این دید یک نگاه خیلی زشت به این سبک از موسیقی است؛ چراکه می توان از موسیقی الکترونیک استفاده کرد و الهام گرفت.

الهی قمشه ای افزود: سبک ما راک، بلوز، پست راک، جاز و … خواهد بود. قبل از اجرا دو تا ترک منتشر خواهم کرد. اجرا در این فستیوال اولین اجرای ماست و ۱۱دی اجرا می کنیم.

مسعود دلجو از گروه «مونهد» گفت که در حال ضبط  دومین آلبوم خود هستند.

او ادامه داد: خودم خواننده هستم و سبک ما آلترنیتیو است.

در ادامه مازیار سلطانی بیان کرد که سوم دی ماه تقریبا تمام ترک‌های آلبوم «بالاتر از خورشید» را اجرا در سبک راک اجرا خواهند کرد.

سبحان اکرمی گفت: قرار است یک رنگ جدیدی به ترانه‌های قدیمی بدهیم. به موسیقی جاز و راک هم با تنظیمی متفاوت نگاهی خواهیم داشت. اسم ارکستر سبحان است. چند نمونه از کارهای خودم را هم اجرا خواهیم کرد.

در بخش پایانی این نشست درفشه بیان کرد که علاقه‌مندان می توانند  بلیط های این فستیوال را از طریق سایت ایران کنسرت تهیه کنند.

او افزود: درآمد حاصله به صورت نصف نصف بین فستیوال و گروه‌ها تقسیم می‌شود.