بیشتراعضای صنف«کارکنان لابراتوار»بازنشسته‌اند/ثبت وزارت کارنیستیم

نایب رییس انجمن کارکنان لابراتوار فیلم ایران تاکید کرد هنوز موفق به ثبت در وزارت کار نشده و بعد از ثبت، اعضای لابراتوارهای دیجیتال را می‌پذیرند.

جهانگیر رجبی‌خواه نایب رییس انجمن «کارکنان لابراتوار فیلم ایران» درباره فعالیت‌های صنفی این انجمن گفت: یک دگرگونی طی یک دهه گذشته در سینمای ایران رخ داده که طی آن سیستم‌ها به سرعت از آنالوگ به دیجیتال تبدیل شده‌اند. البته این کار نباید با این سرعت انجام می‌شد و باید فرصت لازم برای رودررویی با این تغییرات داده می‌شد که متاسفانه چنین اتفاقی رخ نداد.

وی بیان کرد: در حال حاضر به دلیل مشکلات عدیده‌ای که در سینما وجود دارد، هنوز برنامه‌ای را برای صنف ارائه نکرده‌ایم. در واقع اکثر اعضای انجمن ما کارکنان، متخصصان و پیشکسوتان عرصه آنالوگ هستند و تنها تعداد کمی از نیروهای دیجیتال را به عضویت گرفته‌ایم.

نایب رییس انجمن کارکنان لابراتوار فیلم ایران تاکید کرد: در واقع این را باید بگویم که انجمن کارکنان لابراتوار فیلم ایران، هنوز به ثبت وزارت کار نرسیده و به تبع کد شناسه ملی نیز ندارد، به همین دلیل تصمیم داریم. بعد از ثبت در وزارت کار اعضای لابراتوارهای دیجیتال راهم به عضویت صنف در آوریم.

وی توضیح داد: در حال حاضر به دلیل شرایط موجود، دوستان دیجیتال یا مجبور هستند یک صنف جدید تشکیل دهند که این امر از سوی هیات مدیره خانه سینما مورد قبول قرار نمی‌گیرد و یا مجبور هستند که با انجمن ما ادغام شوند.

رجبی خواه گفت: در تلاش هستیم که دانش آنالوگ را به بچه‌های دیجیتال و برعکس منتقل کنیم که این امر بعد از ثبت در وزارت کار انجام می‌شود. البته کارگاه‌های آموزشی نیز در این زمینه گذاشته شده تا روش آنالوگ فراموش نشود. اما در نهایت باید گفت که دیجیتال نمی‌تواند جای آنالوگ را در سینمای ایران بگیرد.

وی تاکید کرد: اعضای انجمن کارکنان لابراتوار پیش از این ۲۲۰ نفر بودند که ۹۰ نفر از اعضا حذف شدند، به این دلیل که ۲ استودیو بخش خصوصی با نام‌های مرکز خدمات صنایع فیلم ایران (استودیو بدیع) و استودیو شرکت فیلمساز بسته شدند که هر ۲ لابراتوار کارکنان زیادی داشتند.

نایب رییس انجمن کارکنان لابراتوار فیلم ایران توضیح داد: البته این را باید بگویم که ۴ لابراتوار آنالوگ در کشور وجود داشت که از آن تعداد ۲ استودیو بخش خصوصی بسته شد و ۲ استودیو بخش دولتی همچنان در حال خدمات رساندن هستند که شامل لابراتوار وزارت ارشاد و لابراتوار صدا و سیما است.

وی ادامه داد: با تعطیلی لابراتوارهای بخش خصوصی تعداد زیاد پرسنل که در این لابراتوارها فعالیت می‌کردند بیکار شدند. کسانی که بازنشست شده بودند توانستند بر اساس قانون عضو انجمن باقی بمانند، اما کسانی که ۱۰ سال یا ۱۵ سال کار کرده بودند نمی‌توانستند دیگر عضو صنف باشند مگر اینکه توسط لابراتوارهای باقی مانده جذب شده تا ادامه عضویت آنها در صنف برقرار باشد.

این هنرمند توضیح داد: در چنین شرایطی اعضای صنف از ۲۲۰ نفر به ۱۳۰ نفر رسیده است که از این تعداد ۱۱۰ نفر از متخصصان آنالوگ هستند و ۲۰ نفر در حوزه دیجیتال کار می‌کنند. البته این را هم باید بگویم که اکثر اعضای این صنف بازنشسته‌ها هستند و در حال حاضر بیش ۴۰ نفر در صدا و سیما مشغول به کار هستند و ۲۰ نفر هم در وزارت ارشاد، مشغول به فعالیت هستند.

رجبی خواه در پایان تاکید کرد: بعد از به ثبت رسیدن انجمن کارکنان لابراتوار در زمینه پذیرش عضویت فعالان این عرصه در حوزه دیجیتال اقدام می‌کنیم.