معاون هنری وزیر ارشاد با اشاره به معطل ماندن ۲۰ ساله دستورالعمل و اهمیت نظارت بر ساخت و نصب مجسمههای شهری گفت: مجسمهسازی به قدری که باید مورد توجه قرار نگرفته بود و طبق پیمایشهای کشوری دریافتیم که خانواده مجسمهسازی با توجه به فارغالتحصیلان این رشته بسیار گسترده است و از سوی دیگر گسترش شهرها و شهرداری نیاز به ساخت و نصب مجسمههای شهری را ایجاد کرده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره کل هنرهای تجسمی، نخستین جلسه شورای عالی بر ساخت و نصب مجسمههای شهری با حضور سید مجتبی حسینی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد و رییس شورا)، هادی مظفری (مدیرکل هنرهای تجسمی)، برزین ضرغامی (رییس سازمان زیباسازی شهرداری تهران)، اسماعیل زیارتی نصرآبادی (رییس مرکز مطالعات برنامه ریزی شهری و روستایی به عنوان نماینده وزارت کشور)، مسعود فکری (مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی فرهنگی به عنوان نماینده وزارت علوم) و طاهر شیخ الحکمایی (مجسمهساز به عنوان نماینده فرهنگستان هنر) تشکیل شد.
سید مجتبی حسینی در ابتدا با اشاره به معطل ماندن ۲۰ ساله دستورالعمل و اهمیت نظارت بر ساخت و نصب مجسمههای شهری گفت: یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ساماندهی مجوزهای اعطایی بوده است. مجسمهسازی به قدری که باید مورد توجه قرار نگرفته بود و طبق پیمایشهای کشوری دریافتیم که خانواده مجسمهسازی با توجه به فارغالتحصیلان این رشته بسیار گسترده است و از سوی دیگر گسترش شهرها و شهرداری نیاز به ساخت و نصب مجسمههای شهری را ایجاد کرده است.
رییس شورای نظارت بر مجسمههای شهری افزود: یکی از اصلیترین وظایف این شورا تایید صلاحیت اعضای شورای نظارت استانها است که میخواهیم با این کار بخشی از کاستیها را در این زمینه جبران کنیم.
همچنین هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی در آغاز به تاریخچه این مصوبه و دستورالعمل اشاره کرد و افزود: دستورالعمل نظارت بر ساخت و نصب مجسمههای شهری، سند بالادستی و لازمالاجر است. استانها موظف شدهاند تا در ترکیب شورا که شامل نمایندگانی از دستگاههای متناظر است، ۳ هنرمند متخصص در مجسمهسازی و هنرهای تجسمی را در اعضای شورای قرار دهند تا به شکل تخصصی و هنری در تقاضاهای ساخت و نصب مجسمه اظهار نظر کنند.
طاهر شیخ الحکمایی، هنرمند مجسمه ساز و نماینده فرهنگستان هنر در شورا نیز گفت: کار عملگرا نیاز به برنامهریزی دقیق دارد و حضور مجسمهسازان و متخصصان هنرهای تجسمی برای مشاوره و اظهار نظر لازم است.
این مجسمه ساز افزود: شورای نظارت بر ساخت مجسمههای شهری قرار است به استانهایی که واجد صلاحیت هستند تفویض اختیار کند تا با همراهی هنرمندان مجسمهساز و متخصصان هنرهای تجسمی درباره مجسمههای شهری که قرار است در اماکن عمومی نصب شود، اظهار نظر کنند. این شورا با حضور متخصصان و مجسمهسازان درجه یک که هم فکر آفرین هستند و هم شناخته شدهاند در کنار نهادهای دیگر نتایج خوبی را رقم خواهد زد. ما هنرمندان مجسمه خوبی داریم که هم میتوانند مجسمه خوبی بسازند و هم سیاستگذاری کنند.