برخی از فعالان رسانهای میگویند اطلاعات سپاه و ماموران قضائی به آنها هشدار دادهاند مطلبی در نقد ابراهیم رئیسی ننویسند. جانشین فرمانده ناجا هم برخی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری را به گفتن سخنان “وطنفروشانه” متهم کرد.
هنوز نتیجه بررسی صلاحیت داوطلبان نامزدی در انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری اعلام نشده که ظاهرا نهادهای حاکمیتی به نفع ابراهیم رئیسی، منصوب علی خامنهای به عنوان رئیس قوه قضائیه وارد عمل شدهاند.
از صبح دیروز، چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت (۱۹ مه) تعدادی از فعالان رسانهای ساکن ایران از “تهدید و ارعاب خود برای پرهیز از نقد رئیسی” خبر دادهاند و اغلب رسانههای خارج کشور هم به این موضوع پرداختهاند.
آغاز تهدید و فشار همزمان با ثبتنام رئیسی
گفته میشود، تهدید فعالان رسانهای از همان روز شنبه، ۲۵ اردیبهشت که رئیسی برای ثبتنام به عنوان داوطلب نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری به ستاد انتخابات کشور رجوع کرد، آغاز شده است.
مهدی مهدویان که خود را “شبه روزنامهنویس سابق و با افتخار یک اصلاحطلب” معرفی میکند در یک پیام توئیتری میگوید، “عوامل” رئیسی در دستگاه قضائی روز شنبه دو نفر را به خاطر توئیت علیه او احضار کردهاند و “هر روز” با فعالان رسانهای تماس میگیرند تا مطالبشان علیه او را پاک کنند.
از آنجا که قوه قضائیه در انتخابات ریاست جمهوری به طور مستقیم مسئولیت دارد، عدهای معتقدند رئیس این قوه برای نامزدی در انتخابات باید استعفا دهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سعید باقری، وکیل دادگستری ۲۷ اردیبهشت در یادداشتی نوشت، هیچ قانونی نامزدی رئیس قوه قضائیه در انتخابات ریاست جمهوری را وابسته به استعفای او نکرده و در آئیننامه اجرایی انتخابات هم به این مسئله اشاره نشده است.
او میگوید رئیس قوه قضائیه در هیئتهای نظارت و اجرایی انتخابات “عضویت مستقیم” ندارد و از آنجا که روسای جمهوری هم برای نامزدی در دوره دوم نیازی به استعفا نداشتهاند، ابراهیم رئیسی هم میتواند بدون استعفا دادن نامزد انتخابات شود.
کارمندان قوه قضائیه علیه منتقدان رئیسی
حسین رزاق، فعال رسانهای که به گفته خودش بهمن ماه سال پیش در دادگاه انقلاب تهران به “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” متهم شد، ۲۸ اردیبهشت ارعاب و تهدید فعالان فضای مجازی توسط کارمندان یک قوه را که رئیسشان نامزد انتخابات شده، مصداق فساد عنوان کرد.