محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی ایران در دانشگاههای این کشور میگوید بر پایه «سند موسیقی»، برگزاری کنسرت در دانشگاهها «ممنوع است».
محمدیان به خبرگزاری صدا و سیما گفت که در دانشگاهها باید از «موسیقی فاخر و متعالی» که از نظر محتوایی و مسائل شرعی «تعریف درستی داشته باشد»، استفاده شود.
فرستنده : آقای علی تبریزی
بهگفته او، برگزاری کنسرت موسیقی با فضای علمی «سازگار نیست».
وزارتخانههای علوم و بهداشت، دانشگاه آزاد و نهاد رهبری ولی فقیه در دانشگاهها متولی سند موسیقی هستند. این سند با همکاری آنها اواخر سال گذشته تصویب و به دانشگاهها ابلاغ شده است.
بر اساس آییننامه ممنوعیت اجرای کنسرت در دانشگاهها، ترویج موسیقی در دانشگاههای ایران جایز نیست و فقط نوعی از موسیقی که حائز شش شرط زیر باشد مجاز شناخته شده:
- تقویتکننده هویت ملی و متناسب با موازین اسلامی
•برخوردار از محتوا و مضمون هدایتگر در جهت ترغیب به وظایف اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و انقلابی
•تقویتکننده روحیه علمی، خودباوری و میل به پیشرفت
•استفاده از خوانندگان و چهرههای موجه فرهنگی
•عدم التقای هیجانات خارج از عرف، مهیج و محرک شهوت و مخصوص مجالس ابتذال و لهو و لعب
•مبرا از شعر و مضامین مشوق بیبندوباری، یأس و ناامیدی، سطحینگری و غفلت از مقام انسانی و بندگی
شورای فرهنگی دانشگاهها به موجب این آییننامه تصمیم میگیرند که کدام موسیقی برای اجرا در دانشگاهها مناسب است.
پیشتر نیز اعلام شده بود که برگزاری کلاسهای آموزش موسیقی توسط کانونهای فرهنگی دانشجویی در دانشگاهها ممنوع است. دلیل این ممنوعیت «تأکید» آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی اعلام شده است.
رهبر جمهوری اسلامی سال گذشته چندین بار در سخنرانیهای خود مخالفتش را با برگزاری کنسرت موسیقی در دانشگاهها اعلام کرده بود. او در تیر ۱۳۹۴ هم در دیدار با گروهی از مسئولان دانشگاهها گفته بود که برگزاری کنسرت موسیقی در دانشگاهها «جزو غلطترین کارها»ست.
سختگیری و فشار علیه موسیقی و کنسرتها از زمانی که حسن روحانی بهعنوان رئیس جمهوری ایران انتخاب شده، از سوی کانونهای قدرت از جمله نیروهای شبهنظامی وابسته به سپاه پاسداران و امامان جمعه که نماینده رهبر جمهوری اسلامی هستند، افزایش یافته است.