جیرفت- ایرنا- بعد از اینکه کاردار ایران در انگلیس از پیگیری برای بازگشت تعدادی از آثار باستانی قاچاق شده تمدن جیرفت به داخل کشور خبر داد برخی از مسئولان محلی نیز صحبت از احتمال بازگشت ۸۶ شیء تاریخی میکنند.
رییس اداره ثبت حریم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سفر اخیر به وزارتخانه صحبت از انجام کارهای دیپلماتیک برای بازگرداندن ۸۶ شیء تاریخی قاچاق شده به انگلیس بوده است.
نادر علیدادی سلیمانی با بیان اینکه هنوز جزئیاتی به ما اعلام نشده است افزود: به محض اینکه این اشیا وارد کشور شدند اطلاع رسانی از جزییات آن انجام خواهد شد.
این باستان شناس اضافه کرد: حدس می زنیم اشیا از جنس سنگ کلریت منطقه جیرفت باشند که اشیای با ارزشی محسوب می شوند.
وی ادامه داد: با ورود این اشیا نمایشگاهی ۲ ماهه در موزه ملی برگزار و بعد از آن به استان کرمان تحویل داده می شود که می توان در جیرفت هم برای آنها نمایشگاهی ترتیب داد.
علیدادی سلیمانی تاکید کرد: تنوع اشیا به شناخت بیشتر جیرفت و تاریخ منطقه کمک می کند و بلافاصله با مطالعاتی که صورت خواهد گرفت به عموم معرفی می شوند.
به گزارش ایرنا در ۱۳ آبان سال ۹۰ هم تعدادی شیء تاریخی شامل ۱۸ شیء که از جیرفت به انگلیس قاچاق شده بودند به کشور بازگردانده شدند.
قدمت منطقه باستانی در نزدیکی شهر جیرفت واقع در جنوب استان کرمان تا چهار هزار و ۶۰۰ سال پیش تخمین زده میشود و از ارزش بالایی از نظر میراث فرهنگی برخوردار است.
جیرفت با وجود ارزش های فراوان، تا پیش از سال ۱۳۸۰ از لحاظ باستان شناسی تقریبا ناشناخته بود، اما یک باره در درجه نخست اهمیت سایت های باستان شناسی غرب آسیا قرار گرفت.
به گفته یوسف مجیدزاده که نخستین سرپرست تیم کاوش محوطه کُنارصندل بوده مدارک موجود، غنای هنری آثار به دست آمده و کمیت و کیفیت آنها نشان داد که حوزه فرهنگی هلیل رود در اوایل هزاره سوم قبل از میلاد بزرگترین مرکز صنعتی ـ تجاری شرق باستان در زمینه تولید و صدور کالاهای ساخته شده از انواع سنگ صابون، مرمر و مفرغ به سایر مراکز تمدنی منطقه از جمله بین النهرین بوده است.