درخت زندگی
کتاب درخت زندگی به پستی و بلندی های زندگی انسان می پردازد. جرج اورول از نویسندگان مشهور انگلیسی است و این کتاب از جمله چندین کتاب وی است که در سال های 1948 برای اولین بار به چاپ رسید.
در پوست شیر
شون اوکیسی ( Seán O’Casey) شاعر و نمایشنامه نویس کودکی اش را در سختی و تنگدستی گذراند و در چهارده سالگی خواندن و نوشتن آموخت.در نوجوانی با روزنامه فروشی، کارگری در بارانداز، سنگ شکنی، کارگری راه آهن و عملگی روزگار گذراند.در سال ۱۹۱۳ به سازمان دهندگان ارتش میهن پرستان ایرلند پیوست و از همان زمان به ویژه با خواندن نمایشنامههای شکسپیر ذوق نمایشنامه نویسی در او شکفته شد. نمایشنامههای او از آنچه «طنز سیاه» نامیده شده است سرشارند.برخی از منتقدان اروپایی از او در ردیف بزرگانی همچون شکسپیر و ایبسن نام میبرند.
در تلاطم زندگی
میل زولا (۲ آوریل ۱۸۴۰- ۲۹ سپتامبر ۱۹۰۲) نویسنده فرانسوی، مهم ترین نمونه از مدرسه ادبی ناتورالیسم و عامل مهم در توسعه تئاتر ناتورالیسم بود. او یکی از چهرههای اصلی در آزادی سیاسی فرانسه و در تبرئه افسر خیانتکار ارتش فرانسه آلفرد دریفوس نقش اساسی داشت . او از برجسته ترین نویسندگان ناتورالیست دنیاست. او با عریان نویسی وقایع بسیاری از مستهجنات را داستانی کرد. او در داستانهایش روابط جنسی و عطش شهوت را به تصویر میکشد. او بی پرده داستان کشیش زناکاری که در عشق دخترکی غرق شده به تصویر میکشد.
مرشد و مارگاریتا
این کتاب را شاید بتوان از آثار شگفت انگیز ادبیات جهان به حساب آورد. در زمانی که ادبیات فرمایشی تسمه از گردهی ادبیات شوروی کشیده بود و عرصه را به چهرههای درخشان ادب روسیه تنگ کرده بود، بولگاکف دوازده سال آخر عمر خود را صرف نوشتن رمانی کرد که به زعم بسیاری از منتقدین، با کلاسیکهای تاریخ رومان پهلو میزند و بی تردید در زمرهی درخشانترین آثار ادبیات تاریخ روسیه به شمار میرود.
دل سنگ
بولکاگف «دل سگ« را در 1925، چند ماه پس از مرگ لنين، نوشت و در آن پيامبرگونه سرنوشت پرولتاريا را پيش بيني کرد. اما اين رمان بيش از چهل سال در شوروي سابق به دست فراموشي سپرده شد و نخستين بار در غرب قدرش را شناختند.داستان از تخيلي بيمانند سرشار است و طي آن پرفسور فليپ فليپوويچ سگي را پس از عمل جراحي به انسان تبديل ميکند و او با دل سگ به جان آدميزاد ميافتد و پرفسور از کردهاش پشيمان ميشود
دگرگونی
دگرگونی» روایت زندگی مرد میانسالی است که درگیرودار ماجرای عاشقانهای رنگ میبازند و در جستوجوی هستی از دست رفته به درون خودش نقب میزند و در این حال و هوا آنچه به کنشی واقعی در او میانجامد واقعیت تغییر یافته اوست که در انتها منجر به تصمیمی متفاوت شود. این کندوکاو درونی شخصیت اصلی رمان، زوال آدمی است که هیچ گاه با خودش تنها نبوده و در خیال پردازیهای ماهرانه شخصی عاشق پیشه قلمداد میکرده است. او برای مقابله با واقعیات و رودررویی با آنها لحظهلحظهی زندگیاش را همچون پلانهای یک فیلم به تصویر میکشد که مخاطب از شنیدن آن به هیچ روی خسته نمیشود. قطار نماد زندگی است، حرکتها و سکونهایش از آن جهت به زندگی شباهت دارد که همچون زندگی تولد و مرگ را با هم دارد.
کفشهای ماهیگیر
کشیشی بهنام “لاکوتا” (کوئین)، زندانی سیاسی، به دستور مقامهای اصلی اتحاد جماهیر شوروی، پس از بیست سال از اردوگاه کار اجباری در سیبری آزاد میشود؛ به این شرط که به رم برود تا شوروی در برابر قدرت روزافزون کمونیستای چین ، دوستی در واتیکان داشته باشد. “لاکوتا” به زودی پاپ میشود و تمام تلاشش را برای احیای مسیحیت و تغییر عملکرد واتیکان به کار میبرد
چشمان نخفته در گور
کتاب چشمان نخفته در گور، در مورد شرح مقاومت و کودتای مردم گواتمالا در برابر سردمداران مملکت و موزداران بزرگ آمریکایی است که نهایتا به خلع رئیس جمهور می انجامد.
در این کتاب، به صورت خاص، روستاییان فقیر که در شرکت موز کار می کنند مورد بررسی قرار گرفته اند. مردمی که عمری تحت شکنجه و فشار حکام ظالم زندگی کرده اند و زمانی ظلم به حدی می رسد که دیگر برای مردم، قابل تحمل نیست و ماجرای داستان ما شکل می گیرد.
البته کتاب، طولانی است و به صورت خیلی جزئی، رفتار، حرکات و زندگی قهرمان های داستان را مورد بررسی قرار داده است.
مه
میگل د اونامونو به اسپانیایی:( Miguel de Unamuno) مقاله نویس ٫ رمان نویس ٫ شاعر ٬ نمایشنامه نویس و فیلسوف اسپانیایی است. وی متولد ۲۹ سپتامبر ۱۸۶۴ است و در ۳۱ دسامبر ۱۹۳۶ در گذشته است.
وی یک نوگرا بود و به برداشتن مرز ژانرهای مختلف کمک بسیار کرد. در مورد این که آیا وی عضو نسل ۹۸ بوده است با نه اختلاف نظر هست. وی علاوه بر نوشتههای خود نقش مهمی در روشنفکری در اسپانیا داشته است.
کنیز ملکه مصر
این کتاب نوشته «شرمیون» کنیز مخصوص کلئوپاتر هفتم، ملکه مصر از سلسله بطالسه است. شرمیون این کتاب را از دوران کودکی خود آغاز می کند و علاوه بر خاطرات دوران زندگی خود، زندگینامه کلئوپاتر هفتم را نیز تا لحظه مرگ او برای ما شرح می دهد. کنیز ملکه به دلیل داشتن سواد و تربیت خاص دربار مصر جزئیات پیدا و پنهان زندگی ملکه و ارتباطش با مردم و سرنوشت مصر و مرگ او را از نزدیک دیده و بعد به صورت خاطرات شخصی به نگارش درآورده است.