جمعی از اهل قلم سنیمذهب ایران در نامهای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار حذف برچسب “ویژه اهل سنت” بر روی کتابهای نویسندگان و مترجمان مذهب خود شدند.
۱۷۳ نفر از اهل قلم سنیمذهب ایران در نامهای سرگشاده به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به قید برچسبی ویژه بر روی کتابهای نویسندگان و مترجمان اهل سنت اعتراض کردهاند.
فرستنده: خانم مونیکا قریشی
بر پایه گزارش پایگاه اطلاعرسانی “اصلاح” در روز سهشنبه ۱۳ تیر (۴ ژوئیه)، آنها در این نامه خواستهاند تا برچسبهای “ویژه اهل سنت” و “بر اساس منابع و دیدگاه اهل سنت” از کتابهای نویسندگان و مترجمان سنیمذهبان حذف شود.
در این نامه آمده است، سالهاست که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی “بر اساس تصمیم غیر قانونی” قید جمله “ویژه اهل سنت” بر روی کتابهای نویسندگان و مترجمان سنیمذهب را الزامی کرده است.
بیشتر بخوانید: چرا اقلیتهای مذهبی حق نامزدی برای ریاست جمهوری را ندارند؟
نویسندگان این نامه این جمله را “نمادی از تبعیض و تفرقه و منافی ندای وحدتطلبانه علما و زعما” خواندهاند.
آنها این اقدام را مخالف اصول ۴ و ۹ قانون اساسی ارزیابی کردهاند. اصل ۴ به “تقویت روح بررسی و تتبع و ابتکار در تمام زمینههای علمی، فنی، فرهنگی و اسلامی از طریق تأسیس مراکز تحقیق و تشویق محققان” اشاره دارد.
و اصل ۹ نیز شامل “رفع تبعیض ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینههای مادی و معنوی” میشود.
نویسندگان نامه با تأکید بر این که چنین اقدامی “پیشزمینه قانونی” ندارد خواستار پیگیری و برداشتن این جمله از روی کتابها شدهاند.
بیشتر بخوانید: روحانیان سنی: رئیسجمهوری از پیروان اهل سنت در دولت استفاده کند!
آنها از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستهاند “نسبت به پیگیری و برداشتن این جمله از تارک کتابها و نفی این اقدام تفرقهزا و غیرقانونی و جلوگیری از تداوم آن، اقدامات لازم را” انجام دهد.